نیمرخ:
فلسفه برگزاری جشنواره دمبوره در این ولایت، معرفی دمبوره به عنوان صدای آهنین مردم، نماد از فرهنگ پویای هزارستان و تقدیر و نکوداشت از شخصیتهای هویتساز به واسطه دمبوره گفته میشود.
در اولین سال برگزاری این جشنواره، از صفدر توکلی دمبورهنواز و آهنگساز در این عرصه موسیقی تقدیر به عمل آمده و در جشنواره امسال از مرحوم سرور سرخوش نکوداشت صورت گرفت.
در این جشنواره در کنار چهرههای آوازخوان و دمبورهنواز کشور، گروههای هنری دیگر نیز فعالیت و خلاقیتشان را به نمایش گذاشتند. با وجود اینکه در گذشتههای دور دمبوره آلهی موسیقیای معرفی شده بود که مردان آن را مینوازند، اما بانوان در بامیان نقشآفرینی فعال و پررنگی در این جشنواره داشتند و در قالب گروههای اجرا کننده موسیقی، نمایش تیاتر و در سطحی مدیریتی این برنامه نیز میدرخشیدند.
معصومه یکی از اشتراک کنندهگان در بخش اجرایی این جشنواره در گفتوگو با خبرنگار نیمرخ میگوید: هنر بخش از زندهگی اوست. او تلاش دارد با نمایش تیاتر صدای عدالت خواهی و آزادی طلبی بانوان را رسا و بلند نگهدارد.
این در حالیست که حضور بانوان در ولایت بامیان در عرصههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مدیریتی نیز پررنگ و هدفمندانه است.
آقای حمیدالله خدایی قومندان امنیه ولایت بامیان از حضور فعال و موثر بانوان در نهادهای امنیتی این ولایت ستایش کرده میگوید:
بامیان ولایت متمدن، فرهنگی و شهر برابری و عدم تبعیض است. او تلاش دارد که حقوق و امتیازات بانوان در نهادهای امنیتی با توجه به نیازهای آنان در نظر گرفته شود تا بانوان بتوانند با خاطر آسوده کار و فعالیت نمایند. وی افزود ما در سطح رهبری و مدیریتی نهادهای امنیتی تا سطوح پایین و بخشهای اجرایی حضور بانوان را به گونه فعال و موثر آن داریم.