نیمرخ: مسوولین موسسه غیرانتفاعی فن آوران و میهن دوستان در صحبت با نیمرخ به روز پنجشنبه، 3 اسد میگویند که به دنبال بردن کاروان سواد به سراسر افغانستان است. هادی احسانی، سخنگوی موسسه غیرانتفاعی فنآوران و میهن دوستان به نیمرخ گفت که یکجا با شعار حکومت افغانستان میخواهند برای ریشه کردن بی سوادی کار کنند. در شروع سال جدید، محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان، سال 98 را سال بسیج ملی برای ریشهکنکردن بیسوادی اعلام کرد.
سرور دانش معاون ریاست جمهوری، روز یکشنبه، 30 سرطان در مرکز رسانه های حکومت کاروان سواد میهن دوستان را افتتاح کرد. این برنامه به ابتکار موسسه فن آوران و میهن دوستان با حضور داشت سرور دانش معاون دوم رییس جمهور، سید حسین عالمی وزیر امور مهاجرین و عودتکنندگان، دکتر سردارمحمد رحیمی معین سوادآموزی وزارت معارف، غضنفر میهندوست رئیس موسسه فنآوران میهندوستان، رئیسان، آمران، مدیران، کارمندان ارشد معاونیت دوم ریاست جمهوری، معینیت سوادآموزی، اعضای جامعه مدنی و ورزشکاران در مرکز رسانههای حکومت برگزار شده بود.
غلام حضرت صادقی مشاور ارشد موسسه فنآوران و میهندوستان که در محفل افتتاح کاروان سواد صحبت میکرد، هدف از ایجاد کاروان سواد را مبارزه با چالشهای مختلف فراروی آموزش خانمها در کشور و تلاش در جهت جلب حمایتهای مالی اشخاص خیراندیش بهمنظور از میان برداشتن بیسوادی در کشور خواند.
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری نیز گفت که دستآوردهای ۱۸ سال گذشته را، در تمام ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی و فرهنگی غیر قابل برگشت دانسته و خاطرنشان ساخت که رقم بالای کمسوادی در کشور هنوز هم بهعنوان چالش اساسی در مقابل برنامههای توسعهایی حکومت وحدت ملی بهشمار میرود. معاون ریاست جمهوری تأکید کرد که با وجود تمام مشکلات و چالشهای فراروی روند آموزش و پرورش در کشور، هنوز هم با انجام یک سلسله اقدامات از جانب وزارتهای تحصیلات عالی و معارف در بخشهای آموزش و پرورش و تحصیلات عالی، روزنۀ امید به آینده روشن در بخشهای آموزش و پرورش و تحصیلات عالی در کشور، بار و پیام مثبتی را به جامعه و نهادهای حکومتی انتقال میدهد.
دکتر سردارمحمد رحیمی، معیین سواد آموزی در پایان این محفل نیز گفت که معینیت سوادآموزی امیدوار است که بخشهای دولتی همانند بخشهای خصوصی بهگونهای داوطلبانه در تطبیق مؤثر برنامه ملی سواد سهیم شوند. آقای رحیمی ادامه داد که معینیت سوادآموزی تلاش کرده است که از طریق همکاران ملی و بینالمللی خویش روند آموزش سوادِ توأم با حرفه را به تمام افغانستان گسترش داده و از یک سال گذشته بدین سو در همکاری با لشکر سواد ۱۱ هزار سوادآموز را در ۱۵ ولایت کشور زیر پوشش برنامه ملی سواد بگیرد.
موسسه غیرانتفاعی فن آوران و میهن دوستان در سال 1394 از سوی گروهی از جوانان به سرپرستی غضنفر میهن دوست بنیاد گذاشته شد. این نهاد، از تاسیس تا اکنون بیش از یک هزار خانم را تحت پوشش کورسهای سوادآموزی و مهارتهای حرفوی گرفته است. موسسه میهندوستان، خانمها را با مهارتهای نوشتن و خواندن مجهز کرده و آنها را برای شمولیت به مکتب رسمی آماده میکند.
سخنگوی این نهاد به نیمرخ گفت که سواد پایه رشد اقتصادی و صلح است. آقای احسانی افزود که برای رشد اقتصادی و آوردن صلح باید ابتدا از بالابردن سواد آغاز کرد. حالا این نهاد، با راه اندازی کاروان سواد به دنبال رشد سواد در سراسر افغانستان است. در کاروان از تاجران و نهادهای دولتی و خارجی خواسته شده که با کمک شان کاروان سواد را به نقطه نقطه افغانستان همراهی کنند.