نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

آزار جنسی؛ تهدید جدی برای زنان در نهادهای امنیتی

  • حسین احمدی
  • 7 عقرب 1397

گزارش‌های بسیاری حاکی از مشکلات بی‌شمار زنان در نهادهای دولتی-امنیتی است.


زنان در افغانستان با روی کار آمدن نظام دموکراتیک مبتنی بر قانون اساسی-که تساوی جنسیتی تا حدودی در آن رعایت شده است- فرصت یافتند تا به فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دست بزنند. ورود زنان در اداره‌های دولت، بازار اقتصادی و صنف‌های مکتب و دانشگاه یک پدیده‌ی تازه نبود، اما این روند در طی دو دهه جنگ داخلی و حاکمیت طالبان از بنیاد برچیده شد و افراطیت دینی-مذهبی و سنت‌گرایی فرهنگی ماموریت و مسوولیت زن را در خانه و خانه‌داری خلاصه می‌کرد. پس از رفع این محدودیت، با ورود زنان در عرصه‌های مختلف دولت و سیاست، ضرورت وجود زنان در نهادهای امنیتی یک امر هویدا بود.

دوازده سال قبل که استخدام زنان در نهادهای امنیتی به ویژه در ارتش آغاز شد، ابتدا این روند به هدف ضرورت زنان در تلاشی خانه‌‌ها و رعایت اصول اخلاقی جامعه در ماموریت‌های پولیس صورت می‌گرفت. تاکنون هزارها زن در ساختار اداری و صفوف قوای مسلح هرسه نهاد امنیتی(پولیس، ارتش و امنیت ملی) شامل شده‌اند و حتا امروز بانوانی هستند که به عنوان پیلوت جنگنده‌های ارتش در خط مقدم جنگ وظیفه اجرا می‌کنند. حضور زنان در نهادهای امنیتی و درخشش بی‌نظیر آنان از خطوط مقدم جنگ تا اداره‌های ملکی وزارت دفاع، وزارت داخله و امنیت ملی نشانی از توان‌مندی، جسارت و وفاداری زنان نسبت به کشور و نظام است.

آن‌چه اکنون، پس از حضور زنان در نهادهای امنیتی، ضرورت می‌نماید این است که صفوف قوای مسلح و اداره‌های امنیتی برای زنان مصوون باشد. زنان همان‌گونه که امروز از سطح شهر تا اداره‌های حکومت مورد تهدید آزار و اذیت و حتا تجاوز جنسی قرار دارند، در نهادهای امنیتی نیز وجود این معضل امر انکارناپذیر است. گزارش‌هایی از وجود اذیت و آزار جنسی زنان در اداره‌های حکومت و هم‌چنان نهادهای امنیتی منتشر شده است؛ اما حکومت و نهادهای عدلی و قضایی باید با این‌‌گونه قضایا برخورد جدی داشته باشند تا آزار و اذیت جنسی به عنوان یک تهدید، مانع جلب و جذب زنان در ساختار نظام نشود.

به تازه‌گی وزارت دفاع ملی پالیسی را جهت جلوگیری از آزار و اذیت زنان در قطعات و جزوتام‌های این وزارت، تدوین و تصویب کرده است. وجود اسناد قانونی برای حمایت از زنان در تمامی اداره‌های دولت‌ یکی از اساسی‌ترین نیازمندی‌ها جهت مصوونیت و حمایت از زنان است؛ اما تطبیق قوانین در راستای مصوون ساختن اداره‌های دولت از تهدیدها و سواستفاده‌های صلاحیتی امر مهم‌تر و ضرورت مبرم می‌باشد.

بنابراین تمام وزارت‌خانه‌ها و نهادها، به ویژه نهادهای امنیتی باید از طریق تدوین و تطبیق پالیسی‌های محو آزار و اذیت جنسی و حمایت از زنان فضای کاری را برای زنان مصوون بسازند. زمینه‌یی که در دو دهه اخیر برای حضور زنان در عرصه‌های مختلف فراهم شده است باید از آن به عنوان یک پله‌یی جهت رشد و ترقی جامعه استفاده شود؛ نباید وجود تهدیدهای هم‌چون آزار و اذیت جنسی و سواستفاده از صلاحیت‌های کاری عرصه فعالیت زنان را محدود کند. زنان در راستای تغییر و توسعه کشور و همین‌گونه در جهت تامین امنیت و نظم جامعه می‌توانند بهترین نقش سازنده را بازی کنند.

همچنان بخوانید

سیاست خارجی فمینیستی آلمان

سیاست خارجی فمینیستی آلمان در عمل به چه معناست؟

4 حمل 1402
بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

4 حمل 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00