نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

«گرگی پشت چراغ سرخ» رونمایی شد

  • نیمرخ
  • 14 عقرب 1397
604

نیمرخ: گرگی پشت چراغ سرخ» اولین مجموعه شعری خانم بسی‌گل شریفی است که در آن از عشق و عصیان‌گری، پیامد شوم جنگ، دردهای مهاجرت، عواطف مادرانه و تجربه یک زن افغانستانی سخن گفته است.

این کتاب روز جمعه، 11 عقرب 1397 خورشیدی، با تدویر برنامه سخنرانی و شعرخوانی در دانشگاه غرجستان – کابل نقد و رونمایی شد.

سلما شریفی، شاعر و نویسنده، از مهمانان این برنامه بود که با توصیف تنوع موضوعات درون این کتاب گفت: «بسی‌گل شریفی از جنگ، انتحار و از عشق و مسایل اجتماعی نوشته است.»

به گفته او، نویسنده گاهی عصیان‌گرانه از عشق می‌گوید و گاهی دردمندانه به جنگ می‌تازد، گاهی مادرانه داغ‌دار قربانیان حوادث انتحاری می‌شود و گاهی عواطف مادرانه را در درون مسایل اجتماعی به تصویر می‌کشد که اکثر اشعار متاثر از تجربه‌ی مادرانه شاعر«زن» است.

دکتر یامان حکمت، دکترای ادبیات فارسی و استاد دانشگاه یکی از منتقدان گرگی پشت چراغ سرخ بود. او گفت، ادبیات دانش گفت‌وگوگر و شعر در درون ادبیات، بازی حضور و غیاب است که مخاطب می‌تواند تجربه‌ی زندگی خود را در درون شعر و یا داستان دریابد.

در مورد گرگی پشت چراغ سرخ، آقای حکمت یادآور شد که عنوان این کتاب به صورت نشانه در متن پنهان شده و هیچ گرگی پشت چراغ سرخ در شعر نمی‌بینیم ولی تصویر گرگ و چراغ سرخ در جلد کتاب آمده که از نگاه صور‌ت‌بندی جلد این یک نقاشی مناسبی نیست.

اما در مورد محتوای کتاب بیان کرد که شعرهای خانم شریفی به دنبال هنجارشکنی نیست، بلکه در بوتیقای معتدل شعر فارسی قرار دارد و به خاطر دکلماسیون از قطعه‌قطعه کردن زبان پرهیز کرده است. هم‌چنین از نگاه زیبایی‌شناسی در شماری از شعرها، «ناشعر» هم به کار رفته و از زبان شاعرانه به سمت «شعر زبان» حرکت کرده است.

در این مجموعه شعری خانم شریفی، شعرها در حوزه‌ی ذهن تصویرسازی و ساخت روایی شکل می‌گیرد و صحنه‌ها به صورت بسیار شتاب‌ناک رد می‌شود و در حوزه‌ی مفاهیم آشنایی زدایی می‌کند. تصویرهای که از واژه‌های این شعرها برمی‌آید همه روایت‌گر روی‌دادهای روز است که بعضی‌ را به تاریخ پیوند می‌زند و دردهای تاریخی را بازتاب یافته در حوادث روز می‌بیند. مانند پیوند صحنه‌های از کوه پریدن شیرین هزاره(چهل دختران ارزگان) و بریده شدن گلوی «تبسم» در زابل.

عباس رضایی، شاعر و نویسنده، یکی دیگر از منتقدان بود که روایت‌های موجود در این کتاب را گزارش تجربه‌های جامعه خواند و گفت اکثر این شعرها در کابل شکل می‌گیرد و شاعران بی‌وطن که از مشهد ایران برخاسته‌اند و خانم بسی‌گل شریفی نیز مشمول این جمع است؛ دردها و روایت‌های روز جامعه را در قالب شعر نو نوشته است.

او افزود که شعر نو با تفاوتی نسبت به شعرهای سنتی در درون واژه‌ها نویسنده را فرصت سازنده‌گی یک تجربه واقعی می‌دهد و مخاطب آن نیز یک نفر است که هرکسی می‌تواند باشد و تجربه‌ی او را بازتاب دهد. هرکس ممکن بخشی از تجربه‌ی خودش را در درون این کتاب دریابد؛ زیرا یکی از قدرت‌های ادبیات ساختن تجربه است.

همچنان بخوانید

نخستین تجربه‌ی دختران از دوران قاعدگی یا پریود

نخستین تجربه‌ی دختران از دوران قاعدگی یا پریود

7 جوزا 1402
ناآگاهی و شرم از قاعدگی سلامت زنان را تهدید می‌کند

ناآگاهی و شرم از قاعدگی سلامت زنان را تهدید می‌کند

7 جوزا 1402

بسی‌گل شریفی، نویسنده‌ی «گرگی پشت چراغ سرخ» نیز گفت که گذر از زمان ابتدایی و نشر اولین اثر مکتوب برای یک نویسنده بسیار مهم می‌باشد و امروز خوش‌حالم که این اثر به چاپ رسیده است. به گفته او دردها و زجرهای مادرانه یک زن که از جنگ و انتحار در کویته تا کابل، ارزگان تا یکاولنگ و از آواره‌گی‌ها و مهاجرت خسته‌اند و درد می‌کشد در درون این شعرها بازتاب یافته است.

موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»
هزار و یک شب

«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»

2 جوزا 1402

خانه‌‌ای‌ قدیمی با دیوارهای رنگ و رو رفته و بعضاً فروریخته‌اش، سمیه 14 ساله و مادرش کریمه 33 ساله‌ را درون یکی از اتاق‌های کوچکش که تا سوراخ شدن دیوارهایش چیزی نمانده جا داده است. این خانه در دورترین نقطه‌ی غرب کابل...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«شب که ناپدری‌ام به من تجاوز کرد…»
هزار و یک شب

«شب که ناپدری‌ام به من تجاوز کرد…»

26 ثور 1402

خودش را «گندم» معرفی می‌کند، خال‌کوبی ظریف روی گردنش، مو‌های که دخترانه‌ کوتاه شده است، دستانی نه چندان ظریف و ناخن‌های لاک خورده و لحن خاص حرف زدنش همگی نشان می‌دهند او زن است که در کالبد یک مرد به دنیا آمده...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00