نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

فمینیسم با کدام مرد در ستیز است؟

  • نیمرخ
  • 19 قوس 1397
Nimrokh 65jpg

همچنان بخوانید

همسر نلسون ماندلا

همسر نلسون ماندلا: سرکوب زنان افغانستان توسط طالبان آپارتاید جنسیتی است

2 جوزا 1402
آپارتاید جنسیتی

جایگاه آپارتاید جنسیتی، تبعیض و نقض حقوق بشر مبتنی بر جنسیت در قوانین بین‌الملل

22 ثور 1402

علی نیری
می‌گویند فمینیسم بنیاد خانواده و ازدواج را هدف گرفته است. می‌گویند فمینیسم می‌خواهد بین مرد و زن اختلاف بیاندازد. می‌گویند فمینیسم مردستیز است. می‌گویند فمینیسم زن و مرد را نسبت به هم بی‌اعتماد می‌کند و ده‌ها تعبیری منفی دیگر نیز از فمینیسم و رفتار فمینیست‌ها در جوامع سنت‌گرا وجود دارد.

این‌که فمینیسم بنیاد خانواده و ازدواج را هدف گرفته است، بله؛ اما بنیاد خانواده و ازدواج سنتی را که در اکثر جوامع، حتا جوامع غربی، رایج است و به عنوان نُرم پذیرفته شده است. فمینیسم خانواده‌ای می‌خواهد که در آن زن و مرد از حقوق یک‌سان برخوردار باشند. فمینیسم خانواده‌ای می‌خواهد که اگر یکی از والدین را داشت هم‌ خانواده محسوب شود و کسی به فکر «کامل کردن» آن نباشد.

فمینیسم تبعیضی را می‌بیند که بین زن و مرد توسط سیستم مردسالار به وجود آمده است؛ بنابراین فمینیسم آن‌ را به هر دو گوش‌زد می‌کند. این تبعیض از پایه‌ترین حقوق انسانی بین این دو موجود وجود دارد، چون بعضی نمی‌خواهند آن را ببینند، انگشتی را که به آن اشاره می‌کند، پس می‌زنند.

فمینیسم «مردستیز» است، البته در صورتی که مفهوم رایج «مرد» در جامعه فقط در حد یک موجود «نرِ» «زن‌ستیز» باشد که به کمک قانون و جامعه مردسالار زن را زندانی، برده و ملک خود کرده و او را فراتر از قالب مادر و همسر نمی‌بیند.

این قانون مردسالار است که زن و مرد را به هم بی‌اعتماد می‌کند، نه فمینیسم که برای برابری دو انسان می‌اندیشد و مبارزه می‌کند. در جوامع سنت‌گرا که مطابق با آیین رفتاری گذشته زنده‌گی می‌کنند و تصور برابری انسان‌ها را ناممکن می‌پندارند، زن به محض این‌که به عقد ازدواج مرد درمی‌آید به طور بالقوه و بالفعل بخش بزرگی از حقوق اولیه انسانی خود را از دست می‌دهد و تمام این حقوق به مرد واگذار می‌شود تا طبق میل خود تصمیم بگیرد با او چگونه رفتار کند.

آیا اعتماد کردن در چنین شرایطی منطقی است؟ آیا عادلانه است کسی در بدو زنده‌گی مشترک با انسانی که به او عشق می‌ورزد ذهنش درگیر چنین بی‌اعتمادی باشد؟ آیا فمینیسم مسوول این بی‌اعتمادی‌ است یا قانون رفتاری انسان‌هایی که حقوق مالکیت زن چنین نادیده می‌گیرد؟

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: تبعیض جنسیتیفمینیسم
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»
هزار و یک شب

«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»

2 جوزا 1402

خانه‌‌ای‌ قدیمی با دیوارهای رنگ و رو رفته و بعضاً فروریخته‌اش، سمیه 14 ساله و مادرش کریمه 33 ساله‌ را درون یکی از اتاق‌های کوچکش که تا سوراخ شدن دیوارهایش چیزی نمانده جا داده است. این خانه در دورترین نقطه‌ی غرب کابل...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«شب که ناپدری‌ام به من تجاوز کرد…»
هزار و یک شب

«شب که ناپدری‌ام به من تجاوز کرد…»

26 ثور 1402

خودش را «گندم» معرفی می‌کند، خال‌کوبی ظریف روی گردنش، مو‌های که دخترانه‌ کوتاه شده است، دستانی نه چندان ظریف و ناخن‌های لاک خورده و لحن خاص حرف زدنش همگی نشان می‌دهند او زن است که در کالبد یک مرد به دنیا آمده...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00