نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

جهانی شدن، خشونت علیه زنان، انباشت سرمایه در چشم انداز تاریخی

زلمی کاوه توسط زلمی کاوه
2 دلو 1399
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
52
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

نویسنده: سیلویا فیدریچی
برگردان زلمی کاوه
بخش پنجم و پایانی
نظامی شدن زنده‌گی روزمره
فقدان مراقبت‌‌های بهداشتی، انکار دست‌رسی به سقط جنین‌‌های زنان، عقیم سازی زنان در آفریقا، هند و آمریکای لاتین به نام کنترل جمعیت، و دست کم “وام‌‌های خرد” که به نام (میکروکریدیت یاد می‌شود) اغلب منجر به فاجعه برای افرادی می‌شود که نمی‌توانند وام‌‌های خود را بازپرداخت کنند این‌ها نیز از اشکال فجیع اعمال خشونت هستند[1].

دردرون این موارد نیز، بایستی رشد نظامی گری زنده‌گی روزمره به همراه تمجید و تجلیل از مدل‌‌های پرخاش‌گرانه و زن ستیزانه‌ی مردانه‌گی را بیافزایم. ‌همان‌طور که فالکه بحث کرده است، تکثیر مردان مسلح و ایجاد بخش جدیدی از تقسیم جنسیتی است جای که اکثر مشاغل برای مردان (به عنوان نگهبانان خصوصی، نگهبانان تجاری، نگهبانان زندان، اعضای باندها و مافیایی‌ها و سربازان به طور منظم یا ارتش‌‌های خصوصی) اختصاص می یابد، نیازمند خشونت هستند و نقش مهمی در شکل‌گیری فزاینده‌ی مردانه‌گی‌‌های زهرآگین ایفا می‌کنند.

آمارها نشان می‌دهند که قاتل‌ها، اغلب مردانی می‌باشند که مسلخ هستند و با اسلحه آشنایی دارند و عادت دارند تا مشکلات را با خشونت و بهره‌گیری از سلاح حل و فصل نمایند. این اشخاص در ایالات متحده امریکا،اغلب پلیس یا جان‌بازان جنگ در عراق و افغانستان می‌باشند. میزان بالای خشونت علیه زنان در ارتش ایالات متحده عامل مهمی در این زمینه بوده است. ‌همان‌طور که فرانتس فانون، با توجه و اشاره به سربازان فرانسوی که وظیفه شان شکنجه شورشیان الجزایر را بود، اظهار می دارد که خشونت غیر قابل تقسیم و به هم پیوسته است: شما نمی‌توانید خشونت را به عنوان اشتغال روزانه تمرین کنید بدون این‌که صفات شخصیتی و رفتارخشن در شما رشد کرده باشد و آن‌ها را با خود به خانه نبرید[2].

ساختار و ساز و نشر پخش رسانه‌ها و انتشار مدل‌‌های بیش از حد جنسی شده زنانه این مشکل را افزایش داده است و به طور آشکار دعوت به تجاوز جنسی و مشارکت در فرهنگ زن ستیز که در آن آرمان‌ها و استقلال زنان تنزل یافته و به وضعیت تحریک جنسی فروفکنی شده است.

مقاومت

با در نظر داشت شاخص‌‌های فراگیر خشونت‌های که زنان در برابر آن‌ها می ایستند و مقابله می‌کنند، واضح است که مقاومت در برابر آن نیز باید در سنگر‌ها و ابعاد مختلف سازماندهی شود. راه اندازی سازماندهی‌ها در حال حاضر در راه هست، به طور فزاینده‌ای از راه‌حل‌‌های مرده و خسته کننده‌ای مانند تقاضای قانون مجازات بیش‌تر، که فقط برای دادن قدرت بیش‌تر به مقامات که به طور مستقیم یا غیرمستقیم خودشان مسوول مشکلات هستند، می‌باشد.

استراتژی‌‌های را که زنان در هنگام اجرای کارهای‌شان به کار می آورند برای پیش‌برد امور، موثرتر است. به خصوص تاکتیک‌‌های موفقیت‌آمیز باز کردن پناهگاه‌ها برای استفاده زنان بدون کنترل مقامات، سازماندهی کلاس‌‌های دفاع از خود و ایجاد تظاهرات گسترده و فراگیر مانند راه‌پیمایی‌‌های Take Back Night برگشتن شبانه که در دهه 1970 آغاز شد، یا راه‌پیمایی‌‌هایی که زنان در آن سازماندهی آن نقش اصلی را بازی می‌کنند و علیه قتل و تجاوز به عنف و کشتار‌‌های داوری، که اغلب منجر به اعتصاب نشسته در محله‌‌های (نگه‌داری) مجرمان و یا در مقابل ایستگاه‌‌های پلیس صورت می گیرد.

در سال‌‌های اخیر نیز ما شاهد افزایش مبارزات ضد شکار ساحره‌گی در آفریقا و هند بوده ایم که زنان و مردان فعال و اکتویست از روستا به روستا می روند و مردم را در باره علل بیماری، انگیزه و منافع شفا دهنده‌‌های سنتی مذهبی، رهبران محلی، و سایر متهم کننده‌گان زنان به ساحره‌گی، آموزش می‌دهند. در برخی مناطق گواتمالا، زنان شروع به ثبت نام سربازان سوء استفاده جو و مضر نموده اند تا با قراردادن نام آن‌ها در لیستی برای روستائیان و خویشاوندانشان معرفی نمایند. در هر مورد، تصمیم زنان برای مبارزه با آن، انزوای آن‌ها و پیوستن به زنان دیگر برای موفقیت این امر تلاش‌ها حیاتی به شمار می رود.

اما این استراتژی‌ها اگر آن‌ها با امکانات فرایند ارزیابی مجدد موقعیت زنان و سهم فعالیت‌‌های تولیدی که آن‌ها در خانواده‌ها و جوامع شان دارند همراه نباشد، نمی‌توانند منجر به تغییرات پایدار گردند. این کار به شرطی تحقق می‌پذیرد که زنان منابع مورد نیاز خود را مستقل از مردان به دست آورند، تا آن‌جا که نباید برای بقای‌شان به پذیرفتن شرایط خطرناک و استثماری کار و روابط خانواده‌گی مجبور شوند.

پایان

این مقاله نوشته سلویا فدیریچی می‌باشد که از سایت جنسیت و مطالعات فمینستی است می وپ ام پریس ترجمه شده است که شما در سایت‌‌های زیر به زبان انگلیسی به آن‌ها دست‌رسی خواهید داشت.

https://gendersexualityfeminist.duke.edu

http://www.pmpress.org

منابع:

Bibliography

Leticia Arteaga. “Pobreza, Violencia y El Proyecto de las Madres Comunitarias en Colombia.”

Texto non publicato.

David Carey Jr. and M. Gabriela Torres. “Precursors to Femicide: Guatemalan Women in a Vortex of Violence.” Latin American Researc

h Review. Vol. 45, No. 3 (2010), pp. 142-164.

Jane Caputi and Diana E.H. Russell. “Femicide: Sexist Terrorism Against Women” in Radford and Russell eds., op. cit., 13-21.

Soma Chaudury. Witches, Tea Plantations, and Lives of Migrant laborers in India: Tempest in a Tea Pot. Plymouth (UK): Lexington Books (subsidiary of Rowman and Littlefield), 2013.

  1. Franca Dalla Costa. The Work of Love. Unpaid Housework, Poverty and Sexual Violence at the Dawn of the 21st Century. Autonomedia, 2008.

Sokari Ekine. “Women’s response to state violence in the Niger Delta.” In African Agenda. Vol.12, No.2., 2009, pp.29-32.

Matteo Fagotto. “The Witch-hunt of India.” Friday Magazine, 4 September, 2013. http://fridaymagazine.ae/features/the-big-story/the-witch-hunts-of-india-1.1227329#

(last accessed 20 May, 2016).

Jules Falquet. “De los asesinados de Ciudad Juárez al fenómeno de los feminicidios: nuevas forma de violencia contra las mujeres?” (Translated from the French, first published in Contretemps, 10/16/14, http://www.contretemps.eu).

______________. “Hommes en armes et femmes ‘de service’: tendances néolibérales dans l’évolution de la division sexuelle du travail.” Cahiers du genre 15-37, 2014.

_____________. Femmes de Ménage, Loueuses D’ Utérus, Travailleuses Du Sexe Et Travailleuses Du Care. Le “Dés-Amalgamage Conjugal” En Contexte Néolibéral: Libération Ou Nouvelle Formes D’Appropriation?” Travail, Care et Politiques Sociales. Débats Brésil-France.

Frantz Fanon, The Wretched of the Earth. Grove Press, New York: 1963. (Translated from the French Les Damnés de la Terre, 1961).

Federici Silvia, Caliban y la Bruja (2010). (Translated from the English, Caliban and the Witch. Women, the Body and Primitive Accumulation, Brooklyn: Autonomedia, 2004).

________________. Revolución en punto cero. Trabajo doméstico, reproducción y luchas feministas. Madrid: Traficantes de sueños (Translated from the English: Revolution at Point Zero, Oakland: PM Press, 2012).

________________. “Witch-Hunting, Globalization and Feminist Solidarity in Africa Today.” Journal of International Women’s Studies, Vol. 10, #1, October 2008.

Jaime M. Grant. “Who’s Killing Us?” In Radford and Russell eds., op. cit., pp.145-160.

Holly Johnson, Natalia Ollus, Sami Nevala, Violence Against Women. An International Perspective. New York: Spriger, 2008.

Johann Hari. “Witch-hunt: Africa’s hidden war on women.” Wednesday, 11 March 2009.

http://www.independent.co.uk/news/world/africa/witch-hunt-africa…

[1] Example of this violence ranging from verbal abuse to appropriating the family’s assets are cited in Lamia Karim, op. cit., pp.84-85.

[2] Frantz Fanon, op.cit. pp. 267-270.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00