رویکرد نیمرخ
نیمرخ پس از یک ایست کوتاه، اینبار با رویکرد جدیتر و متفاوتتر آغاز به نشرات کرد. نیمرخ تنها یک هفتهنامه نیست، بل؛ سنگر پویا و جاری، بستر پویش و رویش اندیشههای آزادمنشانه و انسانی، پهنای بیان و مسیر جهشآور در جغرافیاییست که هنوز دروازههای انکار و تردید نسبت به زن و جایگاه زن، تناببند و قفلپیچ است. نیمرخ پویا و جاری خواهند ماند، آگاهیدهی میکند تا این تنابها بدرد و قفلها بکشند.
زن و سرنوشت زن در افغانستان مسیر دشوارِ را پیش رو دارد. هنوز پندارهای کجاندیشانه، تبعیضآمیز و حقستیزانه بر فضای حاکم ولایههای تو در توی این جامعه به قدرت خود باقیست تا هرگونه چشماندازی را برای رهایی زنان از بندهای ناپسند و انسانستیزانهی موجود ببندد. زنان در شرایط حساس قرار دارند. زیرا تلاشها برای محدود کردن آزادیهای ناچیز و حقق اندک که بهدست آوردهاند، به شدت جریان دارد.
حضور زنان در ساختارهای حکومتی نمادین تلقی میشود. در تصمیمگیریهای کلان کشوری جایگاه زنان خالی است. صلح یکی از مسایل کلان ملی است که بدون حضور و دیدگاهها زنان پیش میرود. مهمتر از همه ذهنیت و تفکر ابزاریدانستن زنان در نظام، چالش بزرگ و درد جانسوز است.
زنان در هیچ جای افغانستان امنیت ندارند. در خانه، در محل کار، در محل آموزش و تحصیل، در جادهها در همه جا نگاه به زنان نگاه خشن و خشونتبار و رفتار با زنان رفتار ناپسند و زشت است. انگار همه جا به جهنم نگاههای بد و رفتارهای ناپسند تبدیل شده است. اکثریت مطلق زنان با این وضعیت مواجه هستند.
نیمرخ در بعد فرهنگی و رسانهی خود به هدف بلند کردن صدای زنان و بازتاب وضعیت ناهنجاری موجود بر سر راه آنان پا پیش گذاشته است. متعهد به تداوم در این راه است. وضعیت زنان مستلزم کار و پیکار زیاد و مستمر است. تعهد ما به عنوان یک رسانهای که ویژهی زنان است، پابرجاست تا برای تغییر و بهبود وضعیت آنان تلاش کنیم.
خاطرات عروس ۱۱ ساله
قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که میتوانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.
بیشتر بخوانید