نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

طالبان مجازی

  • نیمرخ
  • 15 دلو 1398

رویکرد نیم‌رخ
شاید چنین صفتی برای عده‌ای ناخوش آیند باشد. اما واقعیت امر این است که تفکر طالبانی ریشه در ذهنیت اکثریت افراد جامعه‌ی افغانستان دارد. طالبان گروه مذهبی تندرو و جنون‌زده‌ای هستند که با هیچ ارزشی انسانی میانه‌ی خوب ندارند و دست به خلق هرگونه جنایت می‌‌زنند. انتحار، کشتار، خلق وحشت و دهشت از بازرترین عمل‌کردهای این گروه است.
اما طالبان مجازی را می‌توانیم به قول بتول سید حیدری «به شکارچیانی که در نقش حمایتگر در پشت پرده ظاهر می‌شوند و چون به سرمنزل مقصود و اهداف شوم خود نمی‌رسند نقاب بر می‌کشند و شروع به تخریب و هتاکی به زنان می‌کنند و از هر دریچه‌ی ممکن عرصه را بر آنان تنگ می‌سازند» بگوییم.
زنان در جامعه سنتی و چهار چوکات تفکر حاکم مردسالارانه، برای رسیدن به آزادی و حقوق شان با موانع و دشواری‌های بسیار دست و پنجه نرم می‌کنند. سو استفاده از نام، عکس و برچسپ‌های حیثیتی و تهمت‌های ناحق، مبارزه و مقاومت آنان را در برابر چالش‌های بزرگ و رویایی رسیدن به حقوق، آزادی و برابری جنسیتی دشوار می‌سازد. انگار زنان هم‌زمان در چند سنگر باید بجنگند. هم برای آزادی و برابری و هم در مقابل طالبان مجازی که سر از هر کمین‌گاه بدر می‌آورند تا هر آن به قتل اندیشه یا آبروی زنی دست بزنند، مبارزه کنند.
در جامعه‌ی سنتی و محافظ‌کار مثل افغانستان که به اندازه کافی متأثر از ذهنیت‌های خشن و تندورانه که محدود کننده است، نیاز نیست زیادی از بازگشت طالبان نگران بود. باورهای طالبانی، آموزه‌ها و فهم طالبانی از دین در این جامعه، چنان حاکم است که جای خالی طالبان هرگز احساس نشده است.
طالبان حتی اگر نیایند تفکر آنها در لایه‌های تو در توی ساختارهای فرهنگی-اجتماعی و نظام آموزشی و تربیتی افغانستان، پیوسته جانشین جدید را باز آفرینی می‌کند و تا این ساختارها و نظام آموزشی تغییر نکند، تفکر طالبانی بازتولید می‌شود و افراد زیادی با این تفکر به لشکر هم‌فکران‌اش می‌پیوندند.
برای رهایی از این وضعیت، تلاش پی‌گیر و همه‌جانبه نیاز است. تلاش که مستلزم همکاری و همراهی زنان و مردان دیگر اندیش است. اما برای زنان بیشتر از هر زمان دیگر لازم است تا در مقابل چنین تفکرات انسجام و یک پارچگی شان را حفظ نمایند و تسلیم شرایط نشوند. زنان با یکپارچکی و اتحاد می‌توانند در برابر این چالش‌ها بی‌ایستند و حکومت را وا دارند تا برای دفاع و حمایت از حقوق و آزادی‌های واقعی شان اقدام کند.

همچنان بخوانید

صدیقه مشتاق

صدیقه مشتاق: «طالبان برای باج‌گیری از غرب، زنان را گروگان گرفته‌اند»

15 جوزا 1402
افغانستان در جمع گرسنه‌ترین کشورهای جهان

افغانستان در جمع گرسنه‌ترین کشورهای جهان

15 جوزا 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00