نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

خانه‌بندی” قرنتینه” فرصت کافی برای عشق

  • نیمرخ
  • 9 ثور 1399

صبور بیات
عشق و محبت از دادن فرصت کافی به همدیگر افزایش پیدا می‌کند. در جامعه‌ی افغانستانی کمتر مردان به زنان فرصت اختصاص می‌دهند. اکثرن عشق و محبت تنها در زمان هم‌بستری و همخوابی ابزار می‌شود. خیلی از مردانی هم داریم که چند ماه بعد خانه می‌آیند و کمتر فرصت شنیدن گپ‌های همسران شان را دارند. در جنوب کشور که شماری زیادی از مردان برای کار در مسافرت به کشورهای عربی سفر می‌کنند پس سال یکبار اگر خانه بیایند. در سفر طولانی مردانی متاهل که به ایران و پاکستان می‌روند نیز همین قصه جریان دارد. مسافرت یک بحث جدا است و روایت‌های تلخ و طولانی دارد. مردانی داریم وقت خواب به خانه می‌روند و صبح بیرون می‌شوند و یا مردانی که چند روز نمی‌آیند. وقت زیاد به انگیزه عشق و ازدواج اندیشیدن بسیار کم بوده است. خانه‌بندی یا قرنتینه امکان افزایش عشق و محبت را بلند برده است و می‌برد. خانه‌بندی این فرصت را برای کسانی مهیا کرده است که تحمل شان نیز بیشتر شود آنان که حتا در روز جمعه همدیگر را تحمل نمی‌توانستند. شاید اجبار کرونا و قرنتینه زوج‌های را که با هم جنگی بودند را آشتی می‌کنند.
در برابر عشق و محبت خشونت و نفرت است، معمولا ابراز خشونت در محیط‌های خانوادگی در مقایسه با محیط های کاری بیشتر انجام می‌گیرد. در این‌جا ما با یک پارادوکس مواجه هستیم: محیط های خانوادگی غالبن فضاهایی صمیمی هستند و تعاملات انسان‌ها با یک‌دیگر در آنها به نحو نزدیک و غیر رسمی صورت می‌گیرد اما در همان حال، بیشترین نرخ‌های خشونت ورزی، شامل زد و خوردهای خانوادگی و خشونت‌های کلامی و روانی از چنین محیط‌ هایی گزارش می‌شوند. گزارش‌های منتشر شده است که حکایت از افزایش خشونت خانوادگی دارد. این‌ها وجود دارد. جنبه‌های مثبتی خانه‌بندی یا همان قرنتینه را بازتاب دهیم. همین‌که فرصت کافی برای بودن و ماندن در خانه در کنار هم پیدا می‌شود گفت‌وگوهای صورت می‌پذیرد. ممکن یک بخشی از گفت‌وگوها خاطراتی تلخ باشند. خاطراتی شرینی در زندگی مرد و زن وجود دارد، می‌شود از آن سخن گفت. فضاهای خانوادگی فضاهایی غیر رسمی هستند و افراد در آن آزادی عمل بیشتری را تجربه می‌کنند. وقتی در خانه و در محیط‌های خانوادگی بسیار بیشتر از محیط‌های کاری خودمان می‌مانیم و عادت می‌کنیم علاقه‌مندی که در سال‌های پیش وجود نداشته است خلق می‌شوند چیزهای که وجود داشته و کم بوده است افزایش پیدا می‌کند. از شیوه لباس پوشیدن و غذا خوردن بگیرید تا نحوه رفتار و طرز صحبت کردن و این‌ها بیشتر سخن به میان می‌آید. یکی از نکاتی که مثبت است و موجب افزایش عشق و محبت می‌گردد صحبت کردن مردانی است که همیشه قهر بوده اند تا سیاست شان خراب نشود. ممکن نیست که در طول ۴۵ روز و کم بیش این سیاست کاذب خانوادگی خراب نشود.
من احساس می‌کنم که مردانی خشن زیادی نفس عمیق می‌کشد و روح و روان زن اش را می‌خواند، گوش می‌کنند، بحث می‌کنند نه به قصد قانع کردن بلکه به قصد یاد گرفتن و شاید فضا قسمی ایجاد شده/می‌شود مجبور می‌شوند بیشتر سخن کنند. سعی می‌کنند خودشان را کنترول کنند. حتا مردان خشن تغییر می‌کنند، سر و صدا نمی‌توانند بکنند چون مردان همسایه در خانه‌بندی استند. خشم شان فرو می‌بلعند و پس از لحظاتی زن شان را به آغوش می‌گیرند و اگر جرات اخلاقی داشته باشند معذرت خواهی می‌کنند. این فرصت طلائی بر مرد و زن برای ابراز محبت و عشق است. دوستت دارم‌ها و عزیزم‌ها و پس از کرونا زندگی بهترتر از گذشته خواهیم داشت را افزایش می‌دهند. امیدواری پس از قرنطینه خلق می‌شود. دلبستگی‌ها و عادت کردن در خانه بودن افزایش پیدا می‌کند. امیدواریم کرونا برود و ما صمیمانه زندگی کنیم.

همچنان بخوانید

جنبش انقلابی زنانه

اولین زنی که رهبری یک جنبش انقلابی زنانه را به عهده داشت

7 حمل 1402
خیاطی زنان در خانه

طالبان از خیاطی زنان در خانه هم مالیه می‌گیرند

7 حمل 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00