نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

فردای توافق صلح

  • نیمرخ
  • 22 سنبله 1399

ایجاد صلح سراسری در کشور آروزی دیرینه و خواست جمعی مردم افغانستان است. موضوع اساسی که مذاکره در خصوص آن، قبل از سال 2010م، آغاز و تا امروز جریان دارد و تلاش‌هایی که مسیر پرفراز و نشیبی را طی سالیان زیاد پشت سر نهاده و اکنون که روزنه‌ای از توافق گشوده شده است، از نگرانی جامعه مدنی و فعالان اجتماعی درباره‌ی وضعیت زنان پس از توافق صلح نیز نمی‌توان با بی‌اعتنایی گذشت.

گروه طالبان بارها در مذاکرات شان گفته‌اند که با زنان براساس شریعت اسلامی رفتار خواهند شد، موضعِ که به معنای محدودسازی بانوانی است که امروزه در شهرهای بزرگ کشور، بیش از 30 درصد دانش‌آموزان، 25 درصد نمایندگان پارلمان و نزدیک به 20 درصد نیروهای کار اجتماعی را تشکیل می‌دهند. اگر تصور کنیم که این دست‌آوردها به آسانی به دست آمده است، در واقع فریب بزرگ است. چرا که جامعه‌ی زنان افغانستان برای دستیابی به جایگاهی که امروز در اختیار دارند، مشقت‌ها و دشواری‌های زیادی را پشت سر گذارده‌اند، حال با جدی شدن پروسه‌ی صلح و با استناد به مواضع رسمی طالبان در خصوص مشارکت‌ زنان در اجتماعی، این دست‌آوردها با چالش جدی مواجه گردیده است، ما معتقدیم مذاکرات باید به گونه‌ای انجام شود که در فردای روز توافق، زنان افغانستان عقب‌گرد نداشته باشند.

موضوع دیگری که بایستی به آن توجه جدی نمود مسأله‌ی کارشکنی‌هایی است که با جدی شدن مذاکرات صلح در راستای گفت‌وگوهای صلح صورت می‌گیرد. بیش از یک ماه می‌شود، دو طرف از آمادگی‌ها برای آغاز گفت‌وگوها خبر می‌دهند. دولت اخیرن از آمادگی کامل برای شروع مذاکرات خبر داده است. پیش‌شرط‌های که برای شروع مذاکرات تعین شده بود نیز عملی شد. اما هنوز گفت‌وگوها آغاز نشده است. ظاهرن طالبان کارشکنی دارند. دلیل این کارشکنی‌ها هنوز مشخص نیست. آیا طالبان از استقلالیت لازم برای شروع و پیش‌برد مذاکرات برخوردار نیستند یا چند دستگی و پراکندگی در میان آنان سبب شده است تا این مذاکرات آغاز نشود؟

با توجه به تعهدات بین‌المللی برای شروع مذاکرات و توافق که میان طالبان و امریکا صورت گرفته است، می‌بایست گفت‌وگوهای صلح میان حکومت افغانستان و طالبان اکنون آغاز و مردم از جریان مذاکرات آگاه می‌شدند. انگار طالبان تن به گفت‌وگو نمی‌دهند و کار شکنی می‌کنند. گروه که برای آغاز مذاکرات این همه کارشکنی می‌کند، هیچ تعهدی در قبال فیصله‌های خود نخواهد داشت. این همان نقطه‌ی نگران کننده است.

طالب و باور طالبانی با حقوق و آزادی‌های زنان دشمنی ریشه‌ای دارند. گروه متخاصم و کارشکن که در عین زمان استقلالیت لازم برای انجام گفت‌وگوها را ندارد. اما انتظار می‌رود که حکومت و جامعه‌ی جهانی از موضع قدرت با آنان وارد مذاکره شوند.

زنان افغانستان با تحمل قربانی‌های فراوان به دست‌آوردهای نسبی دست یافته‌اند که به هیچ صورت کافی نیست و باید به حقوق برابر جنسیتی در جامعه‌ی خود برسند. توافق با طالبان و بهانه‌های کارشکنانه‌ی آنان نباید به هیچ صورت این دست‌آوردهای نسبی را تحت شعاء قرار دهد. زنان امروز، زنان دو دهه پیش نستند. زنان امروز به هیچ صورت از موضع حق و آزادی خود عقب نخواهند کشید. هیچ گروهی نمی‌تواند در برابر حقوق انسانی و آزادی‌های فردی آنان ایستادگی کنند. با این همه ما به فردای روشن توافق صلح امیدواریم.

همچنان بخوانید

عید زنان

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402
خودکشی خواهرم باعث بیداری خانواده شد

خودکشی خواهرم باعث بیداری خانواده شد

5 حمل 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00