نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نقش نمادین زنان در اداره‌های دولتی

  • نیمرخ
  • 1 عقرب 1399
راکعه آرزو

راکعه آرزو، روزنامه‌نگار


افزایش مشارکت زنان در نهادهای دولتی یکی از تعهدات حکومت بوده است. حکومت بارها از پالیسی افزایش مشارکت زنان در ادارات دولتی گفته که اهداف اساسی دولت بلند بردن سطح مشارکت زنان تا 30 در صد و ایجاد تساوی جنسیتی و تأمین زمینه‌های کافی برای افزایش حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی قرار داده شود.

مشارکت زنان در ادارات دولتی طی چهار سال اخیر به 22 درصد رسیده و قرار است تا اخیر سال 2020 به 30 درصد افزایش یابد. بر مبنای آمار بانک جهانی از سال 2014 بدینسو، سهم زنان در ادارات دولتی و غیر دولتی کم رنگ عنوان کرده و گفته که حکومت پالیسی افزایش مشارکت زنان را که روی دست گرفته دارای نقص و ضعف‌های می‌باشد. اما حکومت نقش زنان را مهم گفته و برای زنان در رقابت‌ها خدمات ملکی و راه یافتن شان به ادارات دولتی 10 امتیاز اضافی در نظر گرفته است وگفته که باید مشارکت زنان در ادارات دولتی از 22 درصد تا 30 درصد افزایش یابد.

حکومت به خاطر اهمیت و افزایش زنان در ادارات دولتی پالیسی مشارکت زنان و حل مشکلات آنها یک بخشی را به نام آمریت جندر در تمام ادارات دولتی ایجاد کرده با وجود این بخش به خاطر حل مشکلات زنان است، اما این آمریت تا جای ناکام است. نمی‌تواند که جهت تطبیق پالیسی، پلان حکومت برای زنان گفته مشکلات زنان را حل کنند. اما به اساس طرح و پالیسی جدید انتظار می‌رود که مشارکت زنان در ادارات در سال روان 30 درصد افزایش کند که در حال حاضر به گفته نادر نادری، رییس کمیسون اصلاحات ادارای 22 درصد است.

 زنان با مشکلات و چالش‌های فراوان به بست‌های دولتی رسیدند، اما در سطح رهبری ادارات زنان اندکند که حمایت‌گر سیاسی و اقتصادی دارند که به کرسی‌های بلندی دولتی رسیده‌اند. زنان تحصیلی کرده و کارکشته از حکومت می‌خواهند که توجه جدی برای این زنان کنند و از رفتارهای تبعض‌آمیز و جنستی در ادارات جلوگیری شود و فرصت‌های شغلی اصل موثریت، مالکیت فعالیت‌ها و انصاف از لحاظ مکلفیت همگانی است در محیط کاری و روش‌های اشتغال به گونه‌ای عیار شود که زنان به شکل واقعی در دستگاه خدمات ملکی و غیر ملکی ایفا وظیفه کنند.

زنان متخصص طرح و پالیسی حکومت را که در رقابت‌های خدمات ملکی 10 امتیاز اضافی در نظر گرفته شده، این پالیسی به طور کلی غیر حرفه‌ای و غیر کارشناسانه تدوین شده که به صورت واقعی عملی نشده است. اما در بعضی از بخش‌ها پالیسی حضور زنان که حمایت کنند سیاسی و اقتصادی داشته عمل‌کرد خوبی داشته، اما در بعضی از بخش‌ها این پالیسی مراحل علمی و عملی پالسی‌سازی را طی نکرده و بر مبنای اطلاعات نا چیز تدوین شده است.

مشکلات اساسی زنان  این است که با اندک بودن حضور زنان در ادارات با مشکلاتی متعددی مواجه‌اند حقوق و امتیازاتی که دولت به آنها در نظر گرفته نقض می‌شود. نمی‌توانند در بست‌های کلیدی ارتقای کنند. قابل یاد آوری است؛ این چالش‌ها برای زنانی‌اند که واسطه سیاسی و اقتصادی ندارند.

این پالیسی حکومت نتوانسته تغییر معناداری در مشکلاتی که زنان بی‌واسطه در ادارات با آن مواجه هستند، ایجاد نماید و هنوز نقش و کارکرد زنان به عنوان نیمی از پیکره‌ی جامعه و به اذعان متن پالیسی متذکره ملموس و قابل مشاهده نیست. به همین دلیل لازم است حکومت بازنگری دخیل در تدوین پالیسی‌ها و استراتژی‌های مربوط به حضور اجتماعی، سیاسی، ورزشی و اقتصادی زنان توانا و تحصیل‌یافته را با استفاده از روش‌های عملی توسط پژوهش‌گران خبره و با کارشناسی دقیق و چند بعدی اقدام به شناسایی مشکلات، دستورگذاری، پالیسی‌سازی اجرا و ارزیابی آن اقدام نمایند تا سهم زنان با استعداد به شکل واقعی در ادارات جذب شود.

زنان شاغل از وزارت امور زنان و آمریت‌های جندر در ادارات می‌خواهند؛ طرح و تدوین هر پالیسی که از طرف حکومت تدوین می‌شود، باید از آن پیروی کند. پالیسی‌سازی از وظایف و اعمال دولت است و آمریت‌های جندر تلاش کنند که با تنظیم قواعد و مقررات و تدوین سیاست‌ها نقش هماهنگ کننده و تنظیم مشکلات زبان را به عهده گرفته، جهت‌گیری‌های کلی جامعه را مشخص و مسایل پیش روی بخش‌های مختلف چالش‌ها و مشکلات زنان را حل کنند و مدیریت و نقش زنان را که حکومت تأکید کرده وزارت امور زنان، آمریت‌های جندر به نمایندگی زنان مشکلات آنها را به مقام رهبری رسانده تا مشکلات آنها شکل سیستماتیک حل گردد.

چون رییس جمهور وعده سپرده بود که ظرفیت ساختارها و نهادهای دولتی را که برای زنان کار می‌کند افزایش می‌دهد؛ اما اکنون در این زمینه هیچ اقدام علمی نشده است. وزارت امور زنان که در عرصه مسایل مرتبط به زنان فعالیت دارد، تنها نقش پالیسی‌سازی داشته و هیچ‌گونه صلاحیت اجرایی برای زنان را ندارند.

همچنان بخوانید

زنان و قانونگذاری در جامعه مردسالار طی یک قرن گذشته

زنان و قانونگذاری در جامعه مردسالار طی یک قرن گذشته

16 حوت 1401
جاسیندا آردرن

کناره‌گیری جاسیندا آردرن و چالش‌های زنان قدرتمند

8 دلو 1401

حکومت با تصویب پالیسی افزایش مشارکت زنان در ادارات دولتی، گام‌های مهمی را در راستای افزایش حضور زنان در ادارات دولتی برداشت، وزارت امور زنان و آمریت‌های جندر وزارت‌خانه‌ها این پالیسی‌ها را طبیق کنند، چون: جنگ‌ها و فراز نیشب‌های مختلف در کشور باعث شد زنان از عرصه‌های مختلف عامه و خصوصی و به کلی کنار زده شوند. زنان تنها در بخش تعلیم و تربیه حضور خوب‌تر دارند، اما در دیگر بخش‌ها زنان حضور بسیار کم دارند زنان که از نظر استعداد فردی رشد کنند و مانند مردان دراجتماع  ظاهر شوند. آنچه که سبب نگرانی جدی برای زنان متخصص گردیده است، از حکومت می‌خواهد که اصل شایسته‌سالاری را در تقرری‌ها مدنظر گرفته و زنان نخبه را مطابق یک پروسه‌ی شفاف در سطح کشور شناسایی و در ساختار حکومت شریک سازد.

زنان از تقرری‌های اخیر حکومت حضور زنان در ادارات دولتی این کشور انتقاد کرده می‌گویند با رویکرد که حکومت در دست دارد، هیچ تضمین وجود ندارد که زنان شایسته و متخصص در ادارات دولتی این کشور به بست‎های بلند تقرر پیدا کنند.

حکومت به تازگی تصمیم گرفته است که در 34 ولایت معاون والی را از میان زنان تعین کند، اما هنوز این تصمیم اجرایی نشده است و از نظر زنان تحصیل کرده و فعال، این اقدام کافی نیست. زنان متخصص و توانا می‌گویند که حکومت باید در بست‌های کلیدی وزارت‌خانه، مانند: معینیت‌ها، ریاست‌ها و آمریت‌ها حضور زنان کم رنگ دارند و این قشر به تناسب جمعیت شان در ادارت و بر اساس تخصص شان اشتغال یابند تا دیگر زنان خود را در آیینه حکومت مشاهده کنند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: مشارکت سیاسی زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست
هزار و یک شب

پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست

12 حمل 1402

پس از سه ماه جنجال و مشاجره راحله موفق شد که از عزیز جدا شود و آن رابطه‌ی پر از خشونت هفت ساله را با برگه‌ی طلاق به پایان برساند.

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
هزار و یک شب

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

11 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
هشت سال در نکاح متجاوز
هزار و یک شب

هشت سال در نکاح متجاوز

23 جدی 1401

آمنه، زن جوانی است که در 15 سالگی از مکتب محروم و متحمل کودک‌همسری شد، تا 19 سالگی‌اش یک دختر کرد و بخاطر سنگین‌کاری دو بار جنینش سقط شد.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00