نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نهایی شدن کارشیوه‌ی مذاکرات صلح و نگرانی زنان

  • نیمرخ
  • 1 قوس 1399

بیش از دو ماه می‌شود که هیأت‌های مذاکره‌کننده‌ی جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان بر سر تعیین کارشیوه (طرزالعمل) آجندای گفت‌وگوهای صلح، بحث و تبادل نظر می‌کنند. جنجال بر سر مبنای گفت‌وگوها تا اکنون به درازا کشیده است. به تازگی منابع از قطر می‌گویند که میان طرف‌های مذاکره‌کننده تفاهم به میان آمده است و دو طرف برای دست یافتن به یک توافق موفق شده‌اند و انتظار می‌رود که این هفته‌ کارشیوه‌ی تعیین آجندا و شروع مذاکرات نهایی شود.
زلمی خلیل‌زاد فرستاده‌ی ویژه‌ی وزارت امور خارجه‌ امریکا برای صلح افغانستان، علی‌رغم نارضایتی حکومت افغانستان، توافق‌نامه‌ای را با طالبان امضا کرد که بر اساس آن به تعداد 5 هزار زندانی طالب رها شد. مطابق این توافق‌نامه طالبان رها شده باید زیر نظر می‌بودند و در صف جنگ بر نمی‌گشتند و جنگ و خشونت کاهش پیدا می‌کرد. اما برعکس حکومت از اشتراک گسترده‌ی رها شدگان طالبان به صف نبرد خبر داد و جنگ‌ها تشدید و خشونت‌‌ها افزایش یافته است.
برگزاری انتخابات امریکا تردید و انتظار هیأت‌های گفت‌وگوکننده‌ی دولت افغانستان و طالبان را در پی داشت. حکومت افغانستان منتظر بود که با روی کار آمدن جوبایدن، ممکن سیاست و رویکرد امریکا در قبال صلح افغانستان تغییر کند. باور حکومت افغانستان این است که توافق امریکا به سود طالبان تمام شده است و با پیروزی جوبایدن وضعیت تغییر می‌کند. اما معلوم می‌شود که سیاست امریکا در رابطه به صلح افغانستان تغییر چندانی نکرده است و زلمی‌ خلیل‌زاد از چند روز به این طرف بالای دو طرف مذاکره‌کننده فشار وارد کرده‌است تا به نتیجه‌ای برسند.
ظاهرن فشارهای اخیر نتیجه داده است. طالبان که منتظر پیروزی دونالت ترامپ بودند و از پیروزی جوبایدن نگران، با روی کار آمدن جوبایدن تیر امید شان به سنگ خورده است و از سرکشی پیشین مانده‌اند. بر اساس گفته‌های منابع در قطر، طالبان هیچ‌گونه انعطافی در گفت‌وگوها از خود نشان نمی‌دادند و دلیل آن توافق‌نامه‌ی امریکا با طالبان گفته می‌شود. اکنون که رهبری حکومت امریکا تغییر کرده است، طالبان نیز نگران استند و دیده می‌شود که اندکی از بلندپروزای‌های قبلی شان عقب کشیده‌اند.
اکنون که دو طرف بر سر کارشیوه‌ی تعیین آجندا و شروع مذاکرات بر سر موارد اساسی نزدیک شده‌اند و اگر این هفته به توافق نهایی برسند، نگرانی زنان یک بار دیگر در راستایی حقوق و آزادی‌های شان در گفت‌وگوهای صلح بالا می‌گیرد. از زمان که گفت‌وگوها میان حکومت افغانستان و طالبان شروع شده‌است، طالبان هیچ‌گونه ابراز نظر واضح در رابطه به حقوق، آزادی و حضور زنان در جامعه نکرده‌اند. برداشت‌ها این است که هیچ تغییری در تفکر و رفتار طالبان نسبت به حقوق و آزادی زنان به میان نیامده است. آنچه که سبب نگرانی زنان می‌شود، سهیم ساختن طالبان در قدرت و محدود شدن آزادی‌های نسبی و حضور اندک زنان در جامعه است. زنان در 20 سال به پیشرفت‌های هرچند اندک، اما مهم و بنیادی دست یافته‌اند. علی‌رغم نابرابری اجتماعی و تبعیض جنسیتی موجود، طالبان به عنوان یک گروه غیر دموکراتیک و بی‌گونه‌ی به ارزش‌های مشترک انسان‌شمول به گونه‌ی ویژه حقوق آزادی‌های زنان، نقطه‌ی تهدید دیگر برای زنان است.
انتظار می‌رود که حکومت جدید امریکا در راستای حقوق و آزادی‌های زنان در گفت‌وگوهای صلح توجه جدی کند. زنان افغانستان سال‌هاست بار سنگین خشم و خشونت جاری از بستری را به دوش می‌کشند که در ساختن و شکل‌گیری آن نقشی ندارند و اما قربانیان درجه‌ یک این میدان هولناک استند. اکنون نباید قربانی تصامیم سیاسی و ایدیولوژیک گروه‌های افراطی و غیر دموکراتیک شوند. زیرا با این رویکرد هیچ‌گونه تحولی در جامعه نخواهد شکل گرفت. بدون حضور زنان در جامعه، هیچ‌گونه تحول و توسعه‌ی رخ نمی‌دهد.

همچنان بخوانید

نوروز مبارک

نوروز مبارک!

1 حمل 1402
دفچه و کفچه

نوروز در سایه‌ی طالبان؛ از کفچه و دفچه خبری نیست

29 حوت 1401
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00