لاله عثمانی، فعال حقوق زن و بنیانگذار کمپاین #نامم_کجاست؟ و سمیه فاروقی، کاپیتان تیم دختران رباتیک افغانستان؛ در لیست 100 زن الهامبخش سال 2020 بیبیسی قرار گرفتند.
در فهرستی که از سوی بیبیسی منتشر شده، این دو بانوی جوان از ولایت هرات افغانستان نیز شامل اند.
تلویزیون بیبیسی از سال 2013 میلادی بدینسو به خاطر گرامیداشت و یادآوری از عملکرد زنان الهام بخش در حوزههای مختلف 100 زن فعال را از سراسر جهان به عنوان زنان الهامبخش معرفی میکند.
سال گذشته ظریفه غفاری، شهردار میدان وردک تنها زن افغانستانی بود که در این جمع راه یافته بود.
امسال دو بانو از افغانستان به عنوان زنان الهامبخش سال 2020 معرفی شده اند.
لاله عثمانی، فعال حقوق زن از شهر هرات سه سال پیش کمپاین رسانهای برای تثبیت هویت زنان با هشتگ #نامم_کجاست؟ در شبکههای اجتماعی راهاندازی کرد. این کارزار پس از سه سال توانست سیاست دولت افغانستان در قبال هویت زنان را تغییر دهد و نام مادر در کنار نام پدر در شناسنامههای شهروندان درج شود.

خانم عثمانی با ابراز خرسندی از راه یافتن در جمع 100 زن الهامبخش سال، در صفحه فیسبوکاش نوشته است: «در ميان صد زن تاثير گذار و الهام بخش جهان در ليست بي بي سي قرار گرفتم. اينكه اسمم زير چنين عنواني قرار گرفته قطعأ برايم افتخار است و مسوولیت هایم را بیشتر می کند. رو به خودم لبخند می زنم، لبخندی از سر رضايت به حضورم؛ حضوري كه گويا بي هوده نبوده است . “من به دنبال روشنایی بوده ام، تلاش کرده ام تا به نوبه خودم از رنج مردمم بكاهم تا خير من به انسان ها بيشتر از شر من باشد” به اميد اينكه بتوانم رسالتم را به خوبي به پايان برسانم. يا هو…»
سمیه فاروقی، کاپیتان تیم رویاپردازان افغان یا تیم دختران رباتیک افغانستان پس از شیوع ویروس کرونا در کشور همراه با تیماش به ساخت دستگاه تنفس مصنوعی اقدام کرد.

اوایل سال 2020، در روزهای دشواری که ویروس کرونا گلوی همه جهانیان را فشرده بود و دستگاههای تنفس مصنوعی یا ونتلاتور در پیشرفتهترین کشورهای جهان یک دغدغهی بزرگ حکومتها و جامعه پزشکی شده بود، خانم فاروقی و همکارانش نمونهای از ونتلاتور با معیارهای جهانی را ساختند. ارچند دولت افغانستان سرمایه و امکانات تولید انبوه این دستگاهها را فراهم نتوانسته است، اما خبر موفقیت تیم دختران رباتیک در ساختن دستگاه تنفس مصنوعی یک امید روشن در روزهای تارک کرونایی بود.
سمیه فاروقی 18 ساله است و با تیم رباتیک دختران افغانستان توانسته است مدال نقره شجاعت در مسابقات رباتیک آمریکا و جایزهی چالش کارآفرینی در جشنوارهی رباتیکس استونی، بزرگترین جشنواره رباتیک اروپا را به افغانستان بیاورند.
تیم دختران رباتیک نیز انتخاب خانم فاروقی به عنوان یکی از 100 زن الهامبخش سال در سطح جهان را مایهی خوشحالیشان دانسته میگویند: «خوشحالیم که اعلان کنیم سمیه فاروقی، کاپیتان تیم روبایتک ما در لیست صد خانم پر نفوذ جهان در سال ۲۰۲۰ از طرف بی بی سی انتخاب گردیده است. به خانم فاروقی و تیم پر افتخار مان تبریک می گویم و برای ایشان از صمیم قلب ارزوهای موفقیت های بیشتر رو داریم.»