وزارت امور زنان میگوید با آنکه آمار ثبت قضایای خشونت علیه زنان امسال نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجه داشته، اما خشونتهای حاد افزایش یافته است.
وزرات امور زنان روز چهارشنبه، 6 قوس 1399 خورشیدی که مصادف است با 25 نوامبر(روز جهانی منع خشونت علیه زنان) در تالار سینما زینب برنامهی گزارشدهی از وضعیت زنان طی یک سال اخیر و آغاز کمپاین جهانی 16 روزهی منع خشونت علیه زنان را دایر کرده بود.
حسینه صافی، سرپرست وزارت امور زنان در این برنامه گفت: «خشونت علیه زنان یک معضل جهانی بوده و تنها منحصر به افغانها نیست، اما شکل خشونتها در افغانستان با سایر کشورها متفاوت است.»
او افزود که برای کاهش خشونتها علیه زنان، این وزارت یک پلان استراتژیک را ترتیب نموده است که تا 25 نوامبر سال آینده برای کاهش و منع خشونتها علیه زنان، طی هر سه ماه، گزارش از وضعیت زنان و تلاشها برای کاهش خشونت را با رسانهها و مردم شریک خواهند نمود.

سرپرست وزارت امور زنان گفت که در عین حال بر همین اساس این وزارت در نظر دارد تا برای پنج سال آینده با شعار «به سوی کیفیت و مثریت» به فعالیتهای خویش به گونه هدفمند ادادمه دهد.
بر اساس ارقام ارائه شده از سروی های انجام شده در سال 1398 به تعداد 8532 قضیه خشونت ثبت گردیده است اما در سال جاری این خشونت ها به 7203 خشونت میرسد که طی سال گذشته کاهش را نشان میدهد اما بنا بر یافته ها در سال جاری خشونت های حاد علیه زنان افزایش یافته است.
سپوژمی وردک، معین پالیسی و مسلکی وزارت امور زنان در این برنامه گفت بر اساس ارقام ارایه شده از سرویهای انجام شده در سال 1398 خورشیدی به تعداد 8532 قضیه خشونت ثبت گردیده است اما در سال جاری این خشونتها به 7203 مورد میرسد که طی سال گذشته کاهش را نشان میدهد.
خانم وردک افزود که «بنابر یافتهها در سال جاری خشونتهای حاد علیه زنان افزایش یافته است. خشونتهای حاد شامل قتل، تجاوز جنسی، اختطاف و خودکشی است.»
این در حالیست که به خاطر شیوع ویروس کرونا و خانهنشینی اجباری مردم به دلیل قرنطین شدن شهرها، خشونتها علیه زنان در سراسر جهان افزایش یافته است. اما در افغانستان آمار ثبت رویدادهای خشونت علیه زنان نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است. وزارت امور زنان و کمیسیون مستقل حقوق بشر میگوید این کاهش آمار ثبت رویدادها در مراجع قانونی و نهادهای حامی زنان به معنای کاهش رویدادها نیست بلکه به دلیل قرنطین شدن شهرها و غیرفعال بودن ادارهها و مراجع طی چندین ماه در دورهی شیوع ویروس کرونا، روند ثبت رویدادهای خشونت علیه زنان کاهش یافته است.
برنامهی کمپاین جهانی 16 روزهی منع خشونت علیه زنان در تالار سینما زینب در صحن وزارت امور زنان با اجرای تیاتر و نمایشگاه صنایع دستی زنان جهت نمایش درد و توانمندیهای زنان همراه بود.

21 سال قبل در سال 1999 میلادی برای نخستین بار 25 نوامبر به خاطر کشته شدن سه خواهر میرابال اهل جمهوری دومینیکن که فعال سیاسی بودند و جهت یادآوری عزم همگانی و همبستگی برای مبارزه با خشونت علیه زنان انتخاب شد.
25 نوامبر به تاریخ 17 اکتبر 1999 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان «روز جهانی منع خشونت علیه زنان» تصویب شد و در افغانستان نیز طی دو دهه اخیر همه ساله از سوی حکومت، نهادهای حامی زنان، جامعه مدنی و نهادهای اجتماعی-فرهنگی در سراسر کشور با تدویر برنامههای مختلف گرامیداشت میشود و وزارت امور زنان و کمیسیون مستقل حقوق بشر همهساله جوانب مختلف خشونتها علیه زنان را بررسی نموده آمارهای خشونت، علل و عوامل این رویدادها را بررسی میکنند.