نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نیروی زنان توانمند در تغییر جامعه‌ی بشری

  • نیمرخ
  • 15 قوس 1399

صمد رستگار


در حدود نیم سده پیش از امروز در تمام کشورهای خاورمیانه وضعیت زنان فجیع‌‌تر و رقت‌بارتر از امروز بود. آن‌زمان زنان در موقعیت بدی از زندگی به سر می‌بردند و رنج‌ها و مشقت‌ها را متحمل می‌شدند. به گونه‌ مثال: در عربستان زنان عمرشان‌ را در حرم‌سراها به سر می‌بردند و از اتفاق‌های بیرون آن هیچ‌گونه اطلاعی نداشتند. اگر بر حسب اتفاق از حرم‌سرا بیرون می‌شدند، به این معنا که بر زندگی شان خط بطلان کشیده بودند و دیگر زنده نمی‌ماندند. در پاکستان و افغانستان در دهکده‌های سنتی و دورافتاده دختران تا موقع ازدواج همسرشان ‌را نمی‌دیدند و فقط پدر این حق را داشت که همسری برای آینده‌ی دخترش برگزیند. در این زمینه «خوشبختی و بدبختی» رنگ خودش را باخته بود و این واژه‌ها برای پدر اهمیت نداشت که متأسفانه هنوز نیز چنین سرنوشتی جریان دارد. در هندوستان بیوه‌ها به حدی زیاد شده بودند که خانه‌های امن برای نگهداری آن‌ها مکان کافی نبود. در آن صورت زنان بیوه‌ را در زمین‌های بزرگ که اطراف آن احاطه ‌شده بود نگهداری می‌کردند. چون زنان بعد از فوت شوهر‌های شان حق دوباره شوهر کردن را نداشتند، هرچند بعدها این قانون نقض شد؛ اما با آن‌هم زنان دیگر تمایل به ازدواج دوباره نداشتند.

اما اکنون و در این برهه‌ای از تاریخ؛ زنان توانمند با تمام قدرت دست داشته‌ی شان همکار و همرزم مردان در جهت تصمیم‌گیری‌های بزرگ ملی سهیم اند و در هر گوشه‌ای از دنیا تلاش می‌کنند تا حق شان ‌را از کام مردسالاران و آن‌هایی که هنوز اندیشه‌های خرافاتی را در ذهن می‌پروراند، بگیرند. این یک مبارزه است.

ما امروز شاهد اشتراک زنان در مبارزه‌ها، همایش‌ها، کنفرانس‌‌ها و نشست‌های بزرگ هستیم و اندیشه‌های ناب آن‌ها را به تماشا می‌نشینیم. سهم فعال زنان در تعیین سرنوشت جامعه حساس و قابل تأمل است و باید در این قسمت با آن‌ها همکار بود.

یک مثال واضح نمایش قدرت زنان امروز، مبارزه‌ی مدنی زنان در هند است. در آگواها یا مبارزه‌ی مسالمت‌آمیز در هند، زنان در خط مقدم قرار داشتند و هرکدام تابلویب به دست داشتند که روی‌ آن‌ها نوشته بود: «ما قانون نمک را شکستیم» در این مبارزه گاندی از آن‌ها نخواسته بود که اشتراک کنند ولی آن‌ها خودشان این توانایی را درخور شأن‌ شان می‌دانستند و آن‌ را ثابت کردند. گاندی بعد از موفقیت در این مبارزه چنین گفت: «هیچ انقلابی را نمی‌توان عظیم تلقی کرد مگر آن‌که زنان در یک کشور و نحوه‌ی زندگی‌شان‌ را دگر‌گون کند. بدوِن زنان هیچ انقلابی پیروز نمی‌شود. شاید زنان از لحاظ روحی نیروی صد برابر مردان دارند. اگر می‌توانستم ارتش آزادی هند را از زنان تشکیل دهم، بدون شک قبل از یک‌‌سال به پیروزی می‌رسیدم.»

زنان قدرت‌مند در ابتدا شبیه پروانه‌ها از لایه‌های ابریشم بیرون شده و بی‌آزار زندگی می‌کردند؛ ولی جور و ستم زمانه آن‌ها را به پروانه‌های آهنین و مقاوم تبدیل کرده است که در برابر تمام نابسامانی‌ها «نه» گفته و ایستادگی می‌کنند.

همچنان بخوانید

زنان به چه قیمتی پاکبانی می‌کنند؟

زنان به چه قیمتی پاکبانی می‌کنند؟

18 دلو 1401
نجمه

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
نجمه
هزار و یک شب

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401

نجمه را در پانزده سالگی به شوهر دادند. خودش می‌گوید به راستی مرا به شوهر دادند، من چیزی از ازدواج نمی‌دانستم.شانزده ساله بود که دختری به دنیا آورد و اسمش را گلنار گذاشتند.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN