نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

وضعیت نامطلوب حقوق بشر در افغانستان

  • نیمرخ
  • 22 قوس 1399

پنج‌شنبه 20 قوس سال روان برابر بود با 10 دسامبر روز جهانی حقوق بشر. از این روز در سراسر جهان گرامی‌داشت به عمل می‌آید. حقوق بشر یکی از مباحث بنیادی برای انسان‌ها در هر زمان و مکان بوده است. انسان امروز، انسان حق‌مدار و نسبت به حقوق و ارزش‌های انسانی خود بسیار حساس است. رعایت حقوق بشر یکی از اصل‌های مهم نظام بین‌الملل و کشورها است. اما متأسفانه هنوز هم حقوق بشر در کشورهای زیادی به گونه‌های مختلف نقض می‌شود. انسان‌های زیادی به دلایل گوناگون از حقوق خود محروم می‌شوند. این روند در کشورهای جهان سومی به ویژه در افغانستان بیداد می‌کند. این کشور هنوز در رده‌ی کشورهای قرار دارد که بلندترین میزان نقض حقوق بشر در آن جریان دارد.

افغانستان در نیم قرن اخیر درگیر جنگ‌ها و خون‌ریزی‌های زیادی بوده است که تأثیر منفی و جدی بر حقوق بشر گذاشته است. در این چهار دهه اکثر گروه‌های که به قدرت رسیدند، اعتنا و تمکینی به حقوق بشر نکردند. پس از شکل‌گیری نظام پسابن، بحث حقوق بشر یکی از مباحث بنیادی و مهم برای جامعه‌ی جهانی، حکومت و شهروندان افغانستان بوده است. تأکید و تلاش برای رعایت حقوق بشر بیش‌تر از هر زمان دیگر بالا گرفته است. اما بنا به دلایل گوناگون، هنوز افغانستان از کشورهای است که بالاترین آمار نقض حقوق بشر را داراست. هر روز در گوشه و کنار این کشور ده‌ها مورد خشونت، تعدی و ستم بر انسان‌ها به ویژه زنان، انجام می‌شود که نقض صریح حقوق بشر به شمار می‌رود.

کمیسیون مستقل حقوق بشر و نهادهای دیگر که در این عرصه فعالیت می‌کنند، نقش نظاره‌گر و گزارش‌ده دارند. تأثیر مستقیم و موثر کار این نهادها بر بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان چندان ملموس نبوده است. جامعه‌ی جهانی که از نظام و حکومت افغانستان حمایت گسترده می‌کند، نیز اقدام جدی در راستای حل مشکلات حقوق بشری و جلوگیری از این پدیده‌ی زشت و رویه‌ی ناپسند نکرده است. حکومت افغانستان در شماری از موارد خود حقوق شهروندان این کشور را نقض کرده است و هیچ نهاد و مرجع را برای رسیدگی به موقع، منصانه و بی‌طرفانه‌ی قضایای حقوق بشری ایجاد و تقویت نکرده است.

اکنون شهروندان افغانستان به ویژه زنان و کودکان با مشکلات جدید نقض حقوق بشری مواجه‌اند. علل و عوامل که سبب می‌شود تا حقوق بشر در این کشور به گونه‌ی وحشت‌ناکی نقض شود، فراوان است. اما ناامنی، فقر، بیکاری، نبود مصونیت شغلی، مشکلات خانوادگی از مهم‌ترین عوامل استند که بر وضعیت حقوق بشر تأثیرات منفی به جا می‌‌گذارند. صبح روز پنج‌شنبه که برابر با روز جهانی حقوق بشر است، بانو ملاله میوند خبرنگار رادیوتلویزیون انعکاس در ولایت ننگرهار ترور کردند. روزانه به ده‌ها مورد خشونت و نقض حقوق بشر نسبت به زنان در این جغرافیا انجام می‌شود. هنوز چشم‌اندازی روشنی هم از بهبود و تغییر وضعیت وجود ندارد.

تازه بحث صلح با طالبان، گروهی که بزرگ‌ترین میزان نقض حقوق بشر را در کارنامه دارد و قرار است در تصمیم‌گیری‌های آینده‌ی این کشور نقش داشته باشند، نگرانی‌های زیادی را از جمله نگرانی‌های زنان را برانگیخته است. رویه و رفتار که تا اکنون با این گروه چه از طرف امریکا و چه حکومت افغانستان صورت گرفته، هیچ اعتنایی به حقوق قربانیان جنایت‌های این گروه نشده است. ادامه‌ی این روند با این وضع، می‌تواند تأثیرات جدی و منفی بر وضعیت حقوق بشر بگذارد.

همچنان بخوانید

عید زنان

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402
خودکشی خواهرم باعث بیداری خانواده شد

خودکشی خواهرم باعث بیداری خانواده شد

5 حمل 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00