نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

انجمن روزنامه‌های افغانستان گشایش یافت

حسین احمدی توسط حسین احمدی
5 ثور 1400
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
52
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

نخستین انجمن صنفی رسانه‌های چاپی افغانستان که به نام «انجمن روزنامه‌های افغانستان» ایجاد شده در کابل گشایش یافت.

امروز(چهارشنبه، ۱۰ جدی ۱۳۹۹ خورشیدی) مراسم گشایش این انجمن در کابل برگزار شد.

انجمن روزنامه‌های افغانستان از سوی نُه روزنامه و یک هفته‌نامه فعال در کابل ایجاد شده است. روزنامه هشت صبح، روزنامه اطلاعات روز، روزنامه صبح کابل، هفته‌نامه نیم‌رخ، روزنامه افغانستان ما، روزنامه اوت لوک افغانستان، روزنامه راه  مدنیت، روزنامه آرمان ملی، روزنامه ماندگار و روزنامه اقتصاد و توسعه از بنیان‌گذاران این نهاد رسانه‌ای استند.

مجیب مهرداد، مدیر مسؤول روزنامه هشت صبح، ذکی دریابی مدیرمسؤول روزنامه اطلاعات روز، مختار پدرام، مدیر مسؤول روزنام صبح کابل، فاطمه روشنیان، مدیر مسؤول هفته‌نامه نیم‌رخ، رضا هویدا، مدیر مسؤول روزنامه‌های اوت لوک و افغانستان ما، اصغر اشراق، مدیر مسؤول روزنامه راه مدنیت، آقای اکبر مدیرمسؤول روزنامه توسعه و اقتصاد، صدیق‌الله توحیدی رییس اجرایی کمیته مصونیت خبرنگاران افغان، نظری پریانی مدیرمسؤول روزنامه ماندگار و میرحیدر مطهر مدیرمسؤول روزنامه آرمان ملی اعضای هیأت موسسان انجمن روزنامه‌های افغانستان استند.

میرحیدر مطهر، مدیر مسؤول روزنامه آرمان ملی و رییس انجمن روزنامه‌های افغانستان در مراسم گشایش این انجمن گفت: هدف از ایجاد این انجمن حل چالش‌های فرا راه روزنامه‌ها و بهبود فعالیت‌ رسانه‌های چاپی است و تمامی رسانه‌های چاپی فعال در کشور می‌توانند عضو این انجمن شوند تا یک چتر حمایتی کلان برای رسانه‌ها و حمایت از آزادی بیان تشکیل شود.

او افزود: به‌رغم این‌که رسانه‌های چاپی از پرداخت مالیه معاف‌اند، اما وزارت مالیه برخلاف قانون از رسانه‌های چاپی هنوز مالیه می‌گیرد. اما روزنامه‌ها با وجود این چالش ترجیح داده‌اند که برای جلوگیری از سکته‌گی در کارشان، مالیه پرداخت ‌کنند.

در مورد این قانون‌شکنی وزارت مالیه، رییس انجمن روزنامه‌های افغانستان گفت که هم‌زمان با آغاز کار انجمن، تلاش می‌شود تا این مشکل حل شود و رسانه‌های چاپی از پرداخت مالیه معاف شوند.

صدیق‌الله توحیدی، رییس اجرایی کمیته مصؤونیت خبرنگاران افغان و یکی از اعضای موسس این انجمن نیز آغاز فعالیت انجمن روزنامه‌های افغانستان را رویداد نیک و برای رسانه‌های افغانستان خواند و گفت: رسانه‌ها بدون انجمن صنفی نمی‌توانند از حقوق شان دفاع کنند؛ بنابراین تشکیل نهادهای حمایتی در کنار رسانه‌ها زمینه‌ی تحقق آزادی‌بیان را فراهم می‌سازد.

او افزود که حکومت نیز مسؤول است تا از رسانه‌ها بدون قید و شرط و اعمال نفوذ حمایت کند و مطالبی را که در رسانه‌ها نشر می‌شود، جدی بگیرد.

ارچند در مرور زمان و با پیدایش و فعالیت گسترده‌ی رسانه‌های صوتی، تصویری و شبکه‌های آنلاین، مخاطبان رسانه‌های چاپی کاهش یافته است و آقای توحیدی می‌گوید علاقمندی مردم از متن به صدا و تصویر بیش‌تر شده است، اما رسانه‌های چاپی افغانستان نیز تنها به چاپ برگه‌های روزنامه اکتفا نکرده و مطابق به نیاز مخاطبان شان عین مطالب را به شکل متن، صدا و تصویر از طریق وبسایت و رسانه‌های اجتماعی اطلاع‌رسانی می‌کنند.

ذکی دریابی، مدیر مسؤول روزنامه اطلاعات روز می‌گوید با توجه به اهمیت و تفاوت‌هایی که کار رسانه‌های چاپی با دیگر رسانه‌ها دارد، این صنف بیش‌تر تحت تهدید قرار دارد.

او افزود که انجمن روزنامه‌های افغانستان ایجاد شده است تا یک شانه و تکیه‌گاه برای حمایت از آزادی بیان باشد.

آقای دریابی تأکید کرد که پس از این هیج رسانه‌ای در برابر فشارهای غیرقانوئی تنها نیست و این انجمن همه اعضایش را حمایت خواهد کرد.

به گفته‌ی او، انجمن روزنامه‌های افغانستان یک چتر ظرفیت‌سازی روزنامه‌نگاری در کشور است و برای حل چالش‌های حقوقی رسانه‌ها و روزنامه‌‎نگاران و توسعه‌ی روزنامه‌نگاری حرفوی نیز کار می‌کند.

در همین حال، عین‌الدین بهادری، رییس کمیسیون دسترسی به اطلاعات از ایجاد نخستین انجمن صنفی رسانه‌های چاپی در افغانستان ابراز خرسندی کرد و گفت: این انجمن بازوی خوبی برای کمیسیون دسترسی به اطلاعات است.

او افزود که این رسانه‌ها ابزار کلان و قدرتمندی برای مبارزه با فساد اداری است.

آقای بهادری بر شفافیت و سهولت در زمینه‌ی دسترسی به اطلاعات جهت تحکیم آزادی بیان در کشور تأکید ورزید و گفت: جمهوریت بدون آزادی بیان معنا ندارد چون اگر آزادی بیان نباشد آزادی سیاسی و انتخابات شفاف وجود ندارد.

این در حالیست که آزادی بیان در قانون اساسی افغانستان از هرگونه تعرض مصؤون دانسته شده ولی خبرنگاران و رسانه‌ها هرازگاهی تهدید می‌شوند و هدف حمله‌های تروریستی و ترورهای هدفمند قرار می‌گیرند.

در این مورد، مجیب مهرداد، مدیر مسؤول روزنامه هشت صبح گفت آزادی بیان در افغانستان بهای خون انسان‌های ارزشمندی است که طی دو دهه اخیر از جان شان گذشتند.

او افرود که رسانه‌های افغانستان از لحاظ تعداد کم‌تر شده و از لحاظ مالی در تنگنا قرار گرفته ولی از لحاظ کیفیت کار روز به روز بهتر شده است.

آقای مهرداد تأکید کرد که انجمن روزنامه‌های افغانستان در تلاش است تا جهت کاهش فشارهای ناموجه در کنار رسانه‌های چاپی کشور بایستد.

این شمار رسانه‌ها در حالی به ایجاد انجمن صنفی اقدام کرده‌اند که خبرنگاران و رسانه‌ها از نگاه امنیتی تحت تهدید قرار دارند و در این اواخر پنج خبرنگار در ولایت‌های کابل، ننگرهار، قندهار، غزنی و هلمند ترور و کشته شده‌اند.

مطالب مرتبط

نوروز با یک «سین»

نوروز با یک «سین»

1 حمل 1402
نوروز مبارک

نوروز مبارک!

1 حمل 1402
دفچه و کفچه

نوروز در سایه‌ی طالبان؛ از کفچه و دفچه خبری نیست

29 حوت 1401

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00