نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

۲۰۲۰؛ سال ستیزه با مرگ و محدودیت

  • نیمرخ
  • 13 جدی 1399

فعالان حقوق بشر و رسانه‌ای افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی روزگار سختی را پشت سر گذشتانده‌اند. در این سال چندین فعال حقوق زن و روزنامه‌نگار به گونه‌ای هدفمند به قتل رسیده و عده‌ای هم به دلیل تهدیدهای بلند امنیتی مجبور به ترک وظیفه شدند و یا در محدودیت قرار گرفتند. این موضوع شوک بزرگی بر خانواده‌ی آزادی بیان و مدافعان حقوق بشر وارد نمود.

در حالی که گفت‌وگوهای صلح در قطر میان دولت افغانستان و گروه طالبان امیدواری‌ها را بر کاهش خشونت بیش‌تر کرده بود، اما خلاف تصور مردم نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه در کنار افزایش خشونت‌ها نوعیت آن نیز بدتر شد که از آن جمله می‌‌توان به قتل‌‌های سازمان‌یافته‌ی روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق زن اشاره نمود.  

آزادی بیان که به عنوان یکی از دست‌آوردهای بزرگ حکومت پس از طالبان به شمار می‌رود در بدترین وضعیت قرار گرفته و حذف فزیکی روزنامه‌نگاران آغاز گردیده و چندین روزنامه‌نگار در حمله‌های هدفمند گروه‌های تروریستی به قتل رسیدند. جوانانی که هر کدام بلندگویی برای نهادینه‌سازی دموکراسی و حقوق زنان در کشور به شمار می‌رفتند.

در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی صداهای بلند روزنامه‌نگاران یکی پی دیگری خاموش شدند و حامیان حقوق زن و جامعه مدنی در گوشه گوشه‌ای از کشور هدف حمله‌های تروریستی قرار گرفتند. از ترور یما سیاوش گرفته تا یوسف رشید، ملاله میوند و فرشته کوهستانی.

ترورهای هدفمند فعالان حقوق بشر و کارمندان رسانه‌ها از جایی پیچیده‌تر می‌شود که مسوولیت آن‌ها را هیچ گروهی به عهده نمی‌گیرد. در برخی موارد حتا آن را محکوم می‌کند. مانند کشته شدن رحمت‌الله نیکزاد رییس اتحادیه خبرنگاران خبرنگاران غزنی.

سریال ترور روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق زن در بیست سال گذشته در کشور بی‌سابقه بوده است آن هم درست زمانی که تنور گفت‌وگوهای صلح میان حکومت افغانستان و گروه طالبان در قطر داغ‌تر شده و امیدواری‌ها برای رسیدن به صلح افزایش یافته است.

نگرانی اصلی ادامه قتل‌های زنجیره‌ای روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق زن در کشور این است که به نظر می‌‌رسد گروه‌های تروریستی ومهندسین چنین ترورها تلاش دارند با خفه کردن گلوی آزادی بیان و تهدید رسانه‌ها و فعالان حقوق زن سیاست‌های خویش را بدون موانع عملی سازد.

در صورتی که وضعیت همین‌گونه ادامه یابد رسانه‌های کشور که طی بیست سال گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند محدود شده و ممکن است عده‌ای از روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق زن دست از فعالیت و دادخواهی بردارند.

از سوی دیگر ادامه قتل روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق زن سبب خواهد شد که روزنامه‌نگاران خارجی فعالیت‌های خویش در افغانستان را محدود سازند و این کشور از محراق توجه جامعه‌ی جهانی نیز خارج شود.  

دیده می‌شود که حکومت افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی همانند گذشته در تامین امنیت جان روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر در کشور ناکام بوده است و باید پس از این در زمینه‌ی حفظ جان کارمندان رسانه‌ها و فعالان حقوق زن اقدامات جدی را روی دست بگیرد.

همچنان بخوانید

نوروز مبارک

نوروز مبارک!

1 حمل 1402
دفچه و کفچه

نوروز در سایه‌ی طالبان؛ از کفچه و دفچه خبری نیست

29 حوت 1401
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00