رادیو زهره یک رادیوی محلی در شهر کندز است که حدود هجده سال میشود در این ولایت فعالیت دارد ولی دیروز مورد حملهی نمازگزاران قرار گرفت و تخریب شد.
رادیو زهره دیروز(جمعه، 26 جدی 1399 خورشیدی) مورد حملهی نمازگزاران مسجد جامع فیروزکوهی قرار گرفت.
به گفتهی مسؤولان این رسانه، مولوی عبدالبصیر، ملا امام مسجد جامع فیروزکوهی مقتدیانش را تحریک کرده و همراه با حدود 300 نفر بر این رادیو حمله کردهاند.
در اثر حملهی مولوی عبدالبصیر و مقتدیانش بر استدیوی این رادیو، بخشهای تخنیکی و دفتر این رسانه از بین رفته است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ، کمیته مصؤونیت خبرنگاران افغان، نی(نهاد حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان)، مرکز خبرنگاران افغانستان، سازمان گزارشگران بدون مرز و شماری دیگر از نهادهای حامی رسانهها و خبرنگاران این رویداد را محکوم نموده، خواهان رسیدهگی به این قضیه شدهاند.
کمیته مصؤونیت خبرنگاران افغان در این مورد گفته است: «کمیته مصؤونیت خبرنگاران افغان حملهی امروز(جمعه) به رادیو زهره را شدیداً محکوم میکند و از حکومت میخواهد این موضوع را به صورت جدی تحقیق نماید تا عاملان قضیه به پنجه قانون سپرده شوند و نتایج تحقیقات با مردم و رسانهها شریک گردد. کمیته باور دارد در وضعیتی که قتلهای هدفمند خبرنگاران و تهدیدها علیه رسانهها و خبرنگاران تشدید یافته، حمایت و مصؤونیت خبرنگاران و رسانهها از اهمیت خاص برخوردار است.»
رادیو زهره به عنوان یک رسانه محلی که مدت 18 سال است در ولایت کندز فعالیت دارد در بین جوانان، نوجوانان به ویژه زنان جایگاه خوبی پیدا کرده بود.
نی یا نهاد حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان نیز در واکنش به تخریب رادیو زهره از سوی ملا امام و نمازگزاران مسجد جامع فیروزکوهی در شهر کندز گفته است که «حمله بر رسانه به هر دلیلی که باشد، حمله بر آزادی بیان محسوب گردیده و خلاف قانون محسوب میگردد. ما از حکومت محلی کندز خواهان پیگیری این رویداد هستیم و میخواهیم تا عاملان حمله بر رادیو زهره را شناسایی و مورد پیگرد قانونی قرار دهند. از آنجایی که حملهکنندهها وسایل نشراتی این رسانه را تخریب نمودهاند و نشرات این رسانه متوقف گردیده و قادر به نشرات دوباره نیست، از حکومت محلی میخواهیم تا از عاملان این رویداد جبران خساره این رادیو نیز اخذ نماید.»
در همین حال، وزارت اطلاعات و فرهنگ این رویداد را عمل دهشتافگنانه و واپسگرایی خوانده و گفته است این موضوع را بررسی میکند.
عبدالمنان شیوای شرق، معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته است: «حمله بر رادیو زهره در شهر کندز یک عمل دهشتافگنانه و واپسگرایی است. عالم دین و دانایی دین باید از مبانی معرفت دینی به درستی آگاه باشد. موضوع را بررسی خواهیم کرد.»
مرکز خبرنگاران افغانستان نیز از آسیبپذیری رسانهها و خبرنگاران در برابر بنیادگرایی دینی ابراز نگرانی کرده و خواهان رسیدهگی به این موضوع شده است.
این نهاد در واکنش به حمله بر رادیو زهره در توییتی اعلام کرده که «این رویداد به شدت نگرانکننده است و نشان میدهد که خبرنگاران و رسانهها در افغانستان تا چه اندازه آسیبپذیر هستند.»
سازمان گزارشگران بدون مرز در افغانستان ضمن محکوم کردن این رویداد گفته است: «این ملا امام که صدای موسیقی را از بلندگوهای مسجد شنیده است، بدون هیچ بررسی به رادیو حمله کرده و خسارات جدی بر آن وارد کردهاند.عاملان این خشونت باید بازداشت و مجازات شوند.»
آری، قضیه از جایی آغاز شده است که بلندگوهای مسجد جامع فیروزکوهی در شهر کندز صدای موسیقی پخش میکند.
محسن احمدی، مدیر مسؤول رادیو زهره میگوید حمله تهاجمی نمازگزاران مسجد جامع فیروزکوهی به سرکردهگی ملا امام این مسجد، مولوی عبدالبصیر صورت گرفته است.
رادیو زهره، امروز(شبنه، 27 جدی 1399 خورشیدی) با نشر اعلامیهای خواهان رسیدهگی به این قضیه و جبران خسارت شده است. رادیو زهره در این اعلامیه رویداد روز گذشته را نیز شرح داده است.
در این اعلامیه آمده است: روز جمعه ساعت 1:33 پس از چاشت حدود 300 نفر از افراد احساساتی و فرصتطلب به سرکردهگی ملا امام مسجد فیروزکوهی بالای رادیو زهره حملهی تهاجمی نمودند که در نتیجه تمامی وسایل اداری، وسایل تخنیکی و نشراتی رادیو زهره را به صورت کامل تخریب نموده و خسارات هنگفتی به بار آورده است.
محسن احمدی، مدیر مسؤول رادیو زهره گفته است که این رسانه بر محور اصول خبرنگاری و قوانین نافذ کشور فعالیت دارد و بنابر پالیسی داخلی رادیو سالهاست که دو ساعت مکمل از ساعت 12:00 چاشت تا ساعت 2:00 پس از چاشت برنامههای اسلامی از قبیل: کاوش اسلامی، نظام اسلامی، رهنمون، و احادیث و قرآن از موج این رادیو همه روزه نشر میشود.
زمانی که مولوی عبدالبصیر و مقتدیانش بر رادیو زهره حمله کردند، این رادیو اصلن نشرات نداشته است.
مدیر مسؤول این رادیو میگوید: ملا امام مسجد فیروزکوهی و افراد فرصتطلب و ماجراجو به این بهانه بر رادیو زهره حمله کردند که گویا این شبکه در ساعت 1:20 دقیقه پس از چاشت موسیقی پخش کرده که صدای موسیقی رادیو در جریان نماز با سوند سیستم مسجد یکجا شده است. پس از اینکه از طریق سوند سیستم و بلندگوهای مسجد صدای موسیقی بلند میشود، مولوی عبدالبصیر با سخنانی مردم را علیه رسانهها تحریک میکند و با همه مردانی که برای نماز جمعه آمده بودند بر مرکز رادیو زهره حمله میکنند.
اما آقای احمدی میگوید: «روز جمعه از ساعت 9:00 صبح تا 1:33 پس از چاشت تمام ساحهی رادیو زهره به دلیل نبود برق شهری و مشکلات تخنیکی قطع بوده و رادیو زهره نشرات نداشته است.»

حالا اداره رادیو زهره خواهان پیگیری این قضیه شده است.
در اعلامیهی مطبوعاتی امروز این رادیو نیز آمده است: اینکه موزیک چطور فضای مکرافون این امام مسجد را مختل نموده تا از طریق آن صدای موسیقی پخش شود، قابل بحث است.
چون در زمانی که صدای موسیقی از بلندگوهای مسجد فیروزکوهی پخش میشود، رادیو زهره برق نداشته و نشراتش قطع بوده است. پس از وصل شدن برق، زمانی که کارمندان تخنیکی این رسانه میخواستند نشرات را دوباره آغاز کنند، مولوی و افرادش تلاش داشتند دروازه را شکسته وارد ساختمان این رادیو شوند.
«قسمی که همکار تخنیکی ما یادآوری نموده: زمانی که برق شهری وصل شد تازه میخواستیم رادیو را روشن نماییم، دروازهی ورودی توسط امام مسجد و افراد فرصتطلب میده/شکسته شد. آنها به زور داخل رادیو زهره شدند و فوری کمپیوتر بخش نشرات و تلفن کارمند بخش نشرات توسط امام مسجد بررسی میشود و هیچ نوع اثری و یا آهنگ به خاطر پخش پیدا نمیکنند. مولوی عبدالبصیر امام مسجد برای افراد تحت امرش گفتند این رادیو نیست بروید شاید رادیوهای دیگر باشند. همزمان افراد احساساتی تمام ابزار وسایل بخشهای رادیو را تخریب میکنند و به طرف رادیوهای دیگر محلی کندز حرکت میکنند. در این شرایط پولیس مداخله میکند و جلو این افراد را به خاطر تخریب دیگر رسانههای محلی میگیرد.»