نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

ثریا مبتکر نخستین کارگاه شیرینی‌پزی در دایکندی

لطیفه سادات موسوی توسط لطیفه سادات موسوی
18 دلو 1399
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
213
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

ثریا بعد از اینکه تمام شهر نیلی را به دنبال کیک و شیرینی جستجو کرد و سرانجام با خرید شیرینی بی کیفیت و تاریخ مصرف گذشته به خانه بازگشت، با خود فکر کرد که چرا شهرش با داشتن میوه های خشک و تازه و گیاهان کوهی هنوز یک کارگاه شیرینی پزی ندارد؟ او سپس طرحی به دفتر زنان ملل متحد فرستاد و با کمک این دفتر، اولین کارگاه شیرینی‌پزی را در دایکندی راه اندازی کرد.

ثریا امیری، بیست و دو سال سن دارد و دانشجوی رشته‌ی حقوق و علوم سیاسی است. او با استفاده از میوه‌های خشک مانند: بادام و چهار مغز، گیاهان کوهی و آبی مانند زیره، بادیان، پونه و میوه های دیگر، بیشتر از دوازده نوع کیک و کلچه تهیه می کند. او که یک هفته از افتتاح شیرینی سرایش می‌گذرد می‌گوید: طی یک هفته تقریبا تمام تولیداتش به فروش رسیده است.

ولایت دایکندی از جمله ولایات زراعتی افغانستان است که انواع پیداوار/ محصولات زراعتی در آن کشت و برداشت می‌شود و زندگی روزمره‌ی خانواده‌ها نیز بر محور محصولات زراعتی می‌چرخد، اما این محصولات بازار فروش مناسبی ندارد و نمی‌تواند نیازهای اقتصادی مردم را تامین کند.

مردم ولایت دایکندی به خصوص زنان این ولایت با سابقه‌ی سنتی و فرهنگ بومی در گذشته‌های دور در تولیدات شیرینی و شیرینی پزی شهره بوده‌اند.

خجور، بسراغ و حلوا از شیرینی و خوراکی‌های معروف هستند که تاکنون در بین مردم رواج دارد و کیک و شیرینی جزو خوراکی‌هایی است که تاجران از شهرهای غزنی، کابل و هرات به دایکندی می‌آورند اما مسیرهای ناهموار مواصلاتی به این ولایت و مکان نگهداری نامناسب باعث می‌شود که شیرینی‌جات، کیفیت اولیه‌اش را از دست بدهد.

ثریا امیری می‌گوید: «در کنار شیرینی‌هایی مانند کلچه و کیک‌های عروسی، شیرینی‌های سنتی را تهیه می‌کند. او می‌گوید: بعد از رونق یافتن کسب و کارش در شهر، شعبات شیرینی‌پزیش را به ولسوالی‌های دایکندی نیز گسترش می‌دهد تا زنان بیشتری جذب این کسب و کار شوند و از این طریق با استفاده از محصولات زراعتیشان امرار معیشت نمایند.«تلاش دارم که بعد از رونق یافتن کسب و کارم در شهر نیلی به خاطر ایجاد اشتغال به دیگر زنان، شعبات از شیرینی‌پزیم را به ولسوالی‌ها گسترش بدهم.»

در کنار ثریا، چهار بانوی دیگر صاحب شغل شدند و برای تامین مصارف زندگی روزمره‌شان برای ثریا کلچه می‌پزند.

ثریا که قبلا نیز علاقمندی به پخت و پز داشته برای انکشاف مهارت‌هایش به مدت یک ماه، کلچه و شیرینی‌پزی را از یک آشپز ماهر به گونه‌ی تئوری و عملی در کابل فرا گرفته و سپس به چهار خانم دیگر آموزش داده است که اکنون در کنار او کار می‌کنند.

اکنون ثریا انتظار دارد که تولیدات اش را که از پیداوارهای زراعتی دایکندی تولید می‌کند، به بازارهای خارج از کشور نیز صادر کند.

بی‌نظیر جعفری، رئیس امور زنان دایکندی می‌گوید: «ابتکار زنان در ایجاد تجارت‌های کوچک مانند شیرینی پزی، خیاطی، و صنایع دستی ستودنی است و یک امیدواری برای خودکفایی و استقلالیت مالی زنان را نشان می‌دهد.»

همچنان بخوانید

گل­ها خوب می­شناسند اندوه شکستن را

گل­ها خوب می­شناسند اندوه شکستن را

10 حمل 1402
مادرم مرا فروخت

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

مسئولان در ریاست امور زنان دایکندی می‌گویند که تعداد زنان متشبث/کارآفرین به حدود شصت تن می‌رسد.

مطالب مرتبط

گل­ها خوب می­شناسند اندوه شکستن را

گل­ها خوب می­شناسند اندوه شکستن را

10 حمل 1402
مادرم مرا فروخت

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

9 حمل 1402

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00