سازمان ملل متحد هشدار داده است که شیوع ویروس کرونا در جهان دو میلیون دختر را در معرض ختنه/مثله کردن آلت جنسی قرار داده است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل ملل متحد روز شنبه، ششم فبروری 2021 میلادی به مناسبت «روز جهانی مبارزه با مثله کردن آلت جنسی زنان» در توییتی گفته است که شیوع ویروس کرونا دو میلیون دختر را در معرض مثله شدن آلت جنسی قرار داده است.
دبیر کل سازمان ملل نوشته است: «اگر اقدام فوری صورت نگیرد، ممکن است در اثر شیوع کووید-19 دو میلیون دختر دیگر تا سال 2030 ختنه شوند.»
آقای گوترش تأکید کرده است که «ما وقتی برای تلف کردن نداریم، بیایید با هم متحد شویم، بودجه خود را تأمین کنیم و روند ختنه شدن زنان را از بین ببریم. ختنهشدن زنان یک عمل زشت و نقض وحشتناک حقوق بشر است.»
در همین حال، سازمان حمایت از کودکان ملل متحد (UNICEF) نیز هشدار داده است که اگر از افزایش موارد ختنه شدن دختران جلوگیری نشود تا اخیر این دهه میلادی 70 میلیون دختر با خطر مثله شدن آلت جنسی مواجه استند.
یونیسف در گزارش سالانهاش که به مناسبت ششم فبروری، روز جهانی مبارزه با مثله کردن آلت جنسی زنان منتشر کرده، از افزایش موارد ختنه زنان در ۳۰ کشور خبر داده است.
براساس گزارش یونیسف این افزایش آمار مثله کردن آلت جنسی زنان پس از شیوع ویروس کرونا مشاهده شده است. ختنه کردن زنان در شماری از کشورهای آفریقایی، آمریکای جنوبی، خاورمیانه و آسیا مرسوم است که در کل به 30 کشور میرسد.
اما جامعه پزشکی، کارشناسان و نهادهای حامی حقوق بشر به شدت مخالف این کار هستند چون ختنه شدن زنان منجر به مشکلات جسمی و روانی زیادی برای آنان میشود.
از عامترین پیامدهای جسمی و روانی مثله کردن آلت جنسی زنان/ختنه خونریزی طولانی مدت از آلت جنسی، کاهش لذت جنسی، دشواری در ادرار، ایجاد کیست، خطر عفونت و نازایی، درد مزمن در طول عمر، مشکلات مرتبط با تولد نوزاد و تأثیرات روانی است.
براساس گزارشی که از سوی UN Women امسال منتشر شده، سالانه حدود چهار میلیون دختر تحت خطر ختنه شدن قرار دارند.
در همین حال، در گزارش یونیسف آمده است که این نهاد در زمان آغاز شیوع ویروس کرونا امیدوار بود همهگیری یک اپیدمی در سطح جهان شاید بتواند مثل شیوع «ایبولا» در افریقا، دختران بیشتری را از ختنه شدن نجات دهد. اما در زمان شیوع ویروس کرونا به خاطر اینکه مکاتب تعطیل شد، خدمات حامیان حقوق بشر و نظارت سازمانهای بینالمللی کاهش یافت، دختران بیشتری مثله شدند. حتا رقم دختران در معرض خطر ختنه شدن دو میلیون افزایش یافت.
در حالی که سازمان ملل متحد امیدوار بود تا سال 2030 بتواند ختم روند مثله شدن آلت جنسی زنان در جهان را به عنوان یکی از دستآوردهای چند دهه فعالیت حقوقبشری اش اعلام کند، اما حالا این سازمان اعلام میکند که 70 میلیون دختر تا سال 2030 تحت خطر ختنه شدن زندهگی میکنند.