نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

زنی که تاریخ تجارت جهانی را از نو می‌سازد

  • نیمرخ
  • 25 دلو 1399

نویسنده: Kunle Falay

منبع: BBC

ترجمه: حافد عظیم‌یار


اولین زن افریقایی 66 ساله ریاست سازمان تجارت جهانی را بر عهده می‌گیرد، با وجودیکه او به تازگی شهروندی ایالات متحده امریکا را اخذ کرده است، ولی به افریقایی بودنش احساس افتخار می‌کند و به شدت وطن‌دوست است، با پوشیدن لباس‌های رایج افریقایی بیشتر به وطن و زادگاهش می‌بالد.

او که دانش‌آموخته اقتصاد از دانشگاه هاروارد است، به طور واقع واقع‌بینانه و سخت‌کوش زندگی کرده است. (بی بی سی بخشی از مصاحبه‌هایش در سال‌های گذشته را با خانم اولا در این گزارش آورده است.)

خانم اولا در سال 2012 به بی بی سی گفت: او به عنوان مادر چهار فرزند که همه آن‌ها را به مکتب روان می‌کند، این نوع پوشش را پذیرفته است، چون این نوع لباس فقط 25 دالر قیمت دارد و یک نوع صرفه‌جویی اقتصادی است.

او در سال 2020 به بی بی سی گفته بود که سازمان تجارت جهانی نیاز به فردی (فردی در رهبری در سازمان) دارد که تمایل به آوردن تغییرات اساسی و اصلاحات در این سازمان داشته باشد.

خانم اکونجو اولا با آنکه دستمزد خوبی از بانک جهانی می‌گرفت و شوهرش در واشنگتن جراح اعصاب بود، در سال 2003 میلادی، خانواده و همه چیز را رها کرد و به نیجریه رفت تا آنجا بعنوان وزیر مالیه کار کند. او برخلاف بقیه وزرا، کارمندان شخصی و ماشین‌های لوکس نداشت. وی در یک مصاحبه با تایم فایننشیل گفت: «هنگامی که وقت دارد، غذا را خودش می‌پزد، آشپزی را دوست دارد و غذای دلخواهش سوپ فلفل دلمه‌ای است.»

اما اصلاحات وی به ویژه مبارزه جدی او در بخش تیل، کشوری که برخی از واردکنندگان قدرتمند بنام بازار، مبلغ هنگفتی را از دولت به عنوان تجارت تیل می‌گرفت که هرگز به فروش نمی‌رسید.

زندگی‎نامه

همچنان بخوانید

سیاست خارجی فمینیستی آلمان

سیاست خارجی فمینیستی آلمان در عمل به چه معناست؟

4 حمل 1402
بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

4 حمل 1402
  • در سال 1954 در نیجریه به دنیا آمد.
  • از سال 1973 تا سال 1976 در هاروارد تحصیل کرد و دکترا را از انستیتیوت تکنالوژی ماساچوست (MIT) در سال 1981 بدست آورد.
  • بیست و پنج سال را در بانک جهانی گذراند، و به دومین مقام بانک رسید، به عنوان مدیر عامل ایفای وظیفه کرد.
  • در دو دوره از سال‌های 2003 تا 2006 و 2011 تا 2015 به عنوان وزیر مالی نیجریه وظیفه اجرا کرد.
  • مدت کوتاهی در سال 2006 بعنوان وزیر خارجه خدمت کرد، اولین زن وزیر خارجه در نیجریه بود. در ماه جون 2020 بعنوان نامزد در پست ریاست سازمان تجارت جهانی توسط رئیس جمهور محمدو بوهاری معرفی شد.

انگیزه او برای گرفتن نقش‌های رهبری اقتصادی در نیجریه و عرصه جهانی ممکن است از شناخت او از فقر واقعی باشد. او تا سن نه سالگی با پدر و مادر بزرگش زندگی کرد، چون یک دهه قبل، وقتی نگوزی اوکونجو ایوالا خیلی کوچک بود، آن‌ها (پدر و مادر خانم اولا) برای ادامه تحصیلات‌شان خارج از کشور رفته بودند. او به بی بی سی در سال 2012 گفت: «من تمام کارهایی که یک دختر روستایی انجام می‌دهد، مانند رفتن به مزرعه با مادر کلانم، آب آوردن و تمام کارهای خانه را انجام دادم. من می‌دانستم، فقر واقعی چیست.»

جوزفین افا چوکووما فعال زنان در نیجریه می‌گوید: «با آنکه توجه کمی به زنان در نیجریه می‌شود ولی فعالیت‌های خانم اوکنجو ایوالا خیلی چشمگیر و قابل ملاحظه بود.» او به بی بی سی گفت: «خانم اولا به زنان افتخار بخشید که یک زن در کشوری مردسالار و زن‌ستیز مانند نیجریه می‌تواند خودش را حفظ و برخلاف دیدگاه‌های مردسالارانه عملکرد خوب و شایسته داشته باشد. او صادق و پاسخگو بود، ویژگی‌هایی که بقیه در دوران مناصب دولتی در نیجریه ندارد.»

 این اقتصاددان که نماینده ویژه سازمان جهانی صحت در امر مبارزه با کرونا و هیات مدیره توییتر نیز است، به شوخی گفته بود: «زنان کمتر فاسد هستند. زنان تمایل دارند صادقانه‌تر، و درستکارتر عمل کنند و به کارشان تمرکز و کمتر در مورد منافع شخصی‌شان فکر کنند.»

خانم اولا در سال 2006 گفت: «این شاید یک غریزه زنانه باشد، اما گاهی اداره اقتصاد مانند اداره یک خانه است و مسائل زنان در آجندای کار او در سازمان تجارت جهانی است.»

موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00