دیالوگ صلح افغانستان با تأکید بر نقش موثر زنان در پالیسیسازی و سطوح تصمیمگیری برگزار شد.
این گفتمان از سوی دفتر زنان ملل متحد روز سهشنبه، پنجم حوت 1399 خورشیدی به شکل وبینار برگزار شد.
وزارت دولت در امور صلح با نشر خبرنامهای گفته است این گفتمان بر محور نقش زنان در پروسه صلح برگزار شده بود و اشتراک کنندگان تأکید کردند که صلح بدون حضور معنادار زنان تأمین نخواهد شد.
براساس خبرنامه، دکتور عالمه، معین امور حقوق بشر و جامعه مدنی وزارت دولت در امور صلح گفته است که برای تأمین صلح دایمی باید این پروسه همهشمول باشد و از آنجا که زنان بخش عظیمی از جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند صلح حضور معنادار زنان تضمین نخواهد شد.
او افزوده است که صلح یک پروسه ملی است و بدون اشتراک معنادار زنان، عدالت اجتماعی تطبیق نخواهد شد.
دکتور عالمه تأکید کرده است که زنان افغان هرگز به عقب بر نخواهند گشت و افغانها نیز موافقتنامهای را قبول نخواهند کرد که حقوق اساسی و دستاوردهای مردم در آن حفظ نشود.
خانم عالمه گفته است: وزارت دولت در امور صلح مکانیزم و چارچوبهایی را ایجاد کرده که به زنان کمک میکند تا در روند صلح سهیم باشند و صدایشان در این روند شنیده شود.
زرقا یفتلی، عضو شورای عالی مصالحه ملی، بخاطر موثریت نقش زنان در روند صلح خواهان حمایت جامعه جهانی شده است.

الیتا ملر، عضو دفتر زنان ملل متحد، گفته است که ملل متحد در تلاش است تا چارچوبی ایجاد شود که زنان افغانستان در سطح پالیسیسازی و تصمیمگیری سهیم باشند.
خانم ملر تأکید کرده است که زنان بیشتر از سایر اقشار جامعه، از خشونتها متضرر میشوند، به همین خاطر حضور موثر زنان در روند صلح بسیار مهم است.
از سویی هم، پیکا کوسانین سفیر فنلند در افغانستان بر اشتراک زنان در روند صلح تأکید کرده و گفته است که روند صلح و آشتی ملی بدون اشتراک زنان عملی و امکانپذیر نیست.
به گفتهی او، برای موثریت حضور زنان در این پروسه باید زنان افغانستان در بخشهای پالیسیسازی و تصمیمگیری سهم داشته باشند.
این در حالیست که گفتوگوهای صلح میان هیأتهای مذاکره کننده دولت و گروه طالبان در شهر دوحه، پایتخت قطر جریان دارد.
چهار خانم در ترکیب هیأت مذاکره کننده دولت افغانستان حضور دارند، اما در جناح مقابل نه تنها هیچ زنی حضور ندارد تا از خواستها و نگرانیها زنان در روند صلح بگوید، بلکه رویکرد اصلی طالبان ستیزه با آزادی و حقوق زنان است.