بسیار شنیدهاید که سرطان پستان مهمترین عامل مرگ و میر زنان در افغانستان است. درباره این بیماری تاحدودی اطلاع رسانی شده است. اما درباره عفونتهای لگنی که بخش عمده این عفونتها مربوط به دستگاه تناسلی زنان است، کمتر سخن گفته شده؛ عفونتهایی که به گفته بسیاری از پزشکان زنان و زایمان علت عمده مراجعه زنان به متخصصان نسائی و ولادی است.
مستوره محمدی، متخصص بخش زنان و زایمان است. او در یکی از شفاخانههای خصوصی در شهر کابل کار میکند و در گفتوگو با نیمرخ در مورد عفونتهای آلت تناسلی زنان گفته است.
به گفتهی داکتر مستوره محمدی، زنان در افغانستان معمولا به مریضیهای چون کیست تخمدان، استرس، سرطان سینه یا Breast cancer، سرطان رحم، تومورهای رحم، میرگی، فشارهای روانی، عفونتهای رحم، سقطها و PID)) عفونت مثانه یا عمق رحم مبتلا میشوند که با علایم خفیف شروع میشود. یعنی وقتی زنی مبتلا به بیماری میشود، فکر میکند مشکلی نیست و صحتمند خواهد شد اما همین بیتوجهی باعث مریضیهای پیشرفتهتر شده و مشکلهای جدی را به وجود میآورد.
بیماری عفونتهای لگنی مشکل بیشتر زنانی است که به داکتران زنان و زایمان مراجعه میکنند. علت اصلی آن باکتریهایی است که از طریق مهبل داخل رحم میشود و گسترش مییابد. علایم آن سوزاک، عفونت، تب، قاعدگی نامنظم و درد در قسمت پایین شکم میباشد.
خانم محمدی میگوید زنانی که با این علایم مراجعه میکنند این بیماران باید معاینات سونوگرافی و لاپاراسکوپی را سپری کنند و بعد از تشخیص درست آن برای مریضان انتیبیوتیک توصیه میکنیم.
بیشتر مبتلایان اینگونه بیماری، کسانی هستند که سکس بیشتری دارند. عفونت رحم بیشتر به دلایل عدم رعایت بهداشت جنسی به ویژه هنگام مقاربتهای جنسی پیدا میشود. اینکه شریک جنسی زنان با افراد دیگری روابط جنسی داشته باشد احتمال بیشتر وجود دارد که زنان به عفونت رحم مبتلا شوند. گذاشتن IUD یا دستگاه جلوگیری از بارداری، در صورتی که عفونت قبل از کارگذاری آن وجود داشته باشد و یا هنگام کارگذاری اصول بهداشتی رعایت نشود نیز ممکن است باعث التهاب و عفونت لگنی شود که عفونت رحم را در پی دارد.
خانم محمدی تأکید میکند که در صورت بروز علایم این بیماری، باید زنان زودتر به داکتر مراجعه کنند.
تأخیر در درمان این بیماری، عوارض جسمی و مشکلات شدیدتری از جمله عفونت رحم و لولههای رحم، نازایی، سرطانهای دستگاه تناسلی، درد شدید و در نهایت زخم رحم میشود که در صورت تشدید باید مریض جراحی و رحمش برداشته شود.
پزشکان راههای جلوگیری از ابتلا به این بیماری را چنین توصیه میکنند: داشتن رابطه جنسی ایمن و کنترل شده، رعایت بهداشت در هنگام رابطه جنسی، خودداری از سکس با کسی که شریک جنسی دیگری دارد و استفاده کمتر از اسپریهای آب یا ضدعفونی در آلت تناسلی (واژن را با فشار آب زیاد شستوشو ندهید چون تعادل باکتریها در واژن را برهم میزند!)، استفاده از کاندوم در حین برقراری رابطه جنسی و اطمینان از اینکه شریک رابطه جنسی اصول بهداشتی را رعایت کرده و عفونت در آلت تناسلی ندارد؛ برای این کار در صورت امکان هرازگاهی هردوجانب باید به داکتر مراجعه کرده و آزمایش دهند.
سلام ببخشید خواستم بپرسم مهان شما داکتر خانم مستوره محمدی متخصص نسایی ولادی در کدام شفاخانه کار مکند خواستم وقت بگرم پیشش بروم اگر میشه لطفا نام شفاخانه برم بوگید تشکر