نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

شکایت‌نامه: زنان در نشست مسکو در حاشیه قرار گرفته‌اند

حسین احمدی توسط حسین احمدی
27 حوت 1399
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
35
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

شبکه زنان افغان و ائتلاف زنان در مورد ترکیب اعضای هیأت دولت در نشست مسکو می‌گویند زنان در حاشیه قرار گرفته‌اند.

این نهادهای حامی زنان به آدرس‌های رسمی حکومت، شورای عالی مصالحه ملی، وزارت دولت در امور صلح، هیأت‌های مذاکره کننده صلح از جانب دولت و گروه طالبان، حامیان بین‌المللی پروسه صلح و دولت روسیه به عنوان میزبان نشست مسکو، گفته‌اند که زنان افغانستان شاکی اند که چرا همواره نادیده گرفته می‌شوند؟

در شکایت‌نامه‌ای که امروز(چهارشنبه، 27 حوت خورشیدی) از سوی شبکه زنان افغان منتشر شده، آمده است: «زنان افغان خواهان وضاحت در مورد تصامیم شما در معرفی، تأیید و حمایت از نمایندگان در نشست‌های صلح هستند که حق ملی هر شهروند اعم از زنان، مردان، قربانیان جنگ، جوانان، معلولین و اقلیت‌ها است.»

شبکه زنان افغان و ائتلاف زنان از جوانب دخیل در پروسه صلح افغانستان پرسیده‌اند که «چرا همواره زنان افغان نادیده گرفته می‌شوند؟ آیا مبارزه و پافشاری صرف برای حفظ قدرت می‌باشد یا منافع ملی که شامل حمایت از حقوق اساسی و بنیادی همه شهروندان بخصوص زنان و مردان نیز برای تان ارجحیت دارد یاخیر؟»

نشست مسکو به عنوان یک فرصتی تلقی شده که در مورد سرنوشت افغانستان بحث شود، اما هیچ جناحی در معرفی زنان و حضور شان در این نشست ایفای مسئولیت نکردند.

این نهادها بر اهمیت نقش جامعه جهانی در صلح افغانستان تأکید دارد، اما بخاطر «عدم حمایت قاطع» از زنان در پروسه صلح گفته‌اند که آیا ماموریت جامعه جهانی در افغانستان تغییر کرده است و دیگر تعهدی برای حمایت از حقوق زن و برابری جنسیتی ندارند؟

شبکه زنان افغان و ائتلاف زنان گفته‌اند که «از نظر ما چنین جمهوریت با فکر طالبانی تفاوت چندانی ندارد.»

به گفته آنان، شعارها نمیتواند تغیرات بنیادی را در کشوری که رهبران آن داد از جمهوریت میزنند، رقم زند. دفاع از جمهوریت، حفظ نظام، حفظ قانون اساسی، آزادی بیان و حقوق شهروندان واژه‌های مردانه نه، بلکه با مشارکت همه شهروندان مفهوم پیدا کرده و عملی می‌گردد.

همچنان بخوانید

محبوبه سراح

جایزه صلح نوبل؛ چرا زنان به نامزدی محبوبه سراج معترض‌اند؟

20 دلو 1401
صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

8 قوس 1401
کلمات کلیدی: صلحهیأت مذاکره‌کننده

مطالب مرتبط

محبوبه سراح

جایزه صلح نوبل؛ چرا زنان به نامزدی محبوبه سراج معترض‌اند؟

20 دلو 1401
صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

8 قوس 1401
بی‌باوری کامل زنان به طالبان؛ صلح با کی‌ها و به چه قیمتی؟

بی‌باوری کامل زنان به طالبان؛ صلح با کی‌ها و به چه قیمتی؟

8 جدی 1400

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00