نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

حزب موج تحول: جامعه جهانی زنان افغانستان را نادیده نگیرد

حسین احمدی توسط حسین احمدی
27 حوت 1399
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
118
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

حزب موج تحول افغانستان در پیوند به نقش زنان در پروسه‌ی صلح و در اعتراض به ترکیب هیأت دولت در نشست مسکو می‌گوید جامعه جهانی زنان افغانستان را نادیده نگیرد.

 موج تحول امروز(چهارشنبه، 27 حوت 1399 خورشیدی) در یک نشست خبری اعلام کرد که این جریان «جنگ جاری در افغانستان را جنگ در برابر زنان می‌داند چون زنان قربانی بیشتری پرداخته ولی با توجه به سطح آسیب‌پذیری زنان در جنگ، نقش آنان در صلح نادیده گرفته می‌شود.»

روشن غزنوی، سخنگوی حزب موج تحول در این برنامه گفت: نشست مسکو فردا بخاطر تسریع روند صلح افغانستان دایر می‌شود، اما فقط یک زن از میان جناح‌های افغانستانی در این نشست حضور دارد که این نشانگر بی‌توجهی دولت و جامعه جهانی به اهمیت نقش زنان در پروسه صلح است.

او افزود که رهبران شماری از احزاب سیاسی که تا چند سال قبل دشمن مردم افغانستان بودند و در کشتار افراد ملکی دست داشتند در نشست مسکو حضور دارند، اما زنان که نصف نفوس جامعه را تشکیل می‌دهند و بیشترین آسیب از جنگ را متحمل می‌شوند، حضور کمرنگ دارند.

به گفته‌ی او، این نشانگر بی‌توجهی جامعه جهانی و کشور میزبان به نقش زنان در امور سیاسی و سرنوشت‌ساز افغانستان است.

 فاطمه مسعود، از اعضای ارشد حزب موج تحول در این برنامه گفت: «ما در مذاکرات دوحه حضور چهار زن را کم می‌دانستیم، اما حالا که گفتمان صلح جدی‌تر و مراحل آن حساس‌تر شده، در نشست مسکو فقط یک زن حضور دارد؛ از کشورهایی که با افغانستان تعهد سیاسی داشتند، توقع ما این است که همچنان بر تعهدات شان پابرجا بماند و زنان افغانستان را به حاشیه نرانند.»

در نشستی که از سوی وزارت خارجه روسیه در مسکو دایر شده، هیأت دوازده نفری دولت افغانستان، هیأت ده نفری از سوی گروه طالبان، زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان و شماری از نمایندگان جامعه جهانی نیز اشتراک می‌ورزند. داکتر حبیبه سرابی، عضو هیأت مذاکره کننده دولت تنها زنی است که از افغانستان در این نشست شرکت می‌کند. بقیه اعضای هیأت‌های دولت و گروه طالبان و اکثریت مطلق نمایندگان سیاسی جامعه جهانی مردان اند.

اما آگاهان امور گفته‌‎اند که ترکیب هیأت دولت افغانستان از سوی حکومت صورت نگرفته بلکه سفارش وزارت خارجه روسیه بوده است.

پرسش جدی این است که چرا زنان نتوانسته به صورت قوی لابی‌گری و در سطح بین‌الملل جایگاه شان را تثبیت کنند؟

روشن غزنوی، سخنگوی موج تحول در این مورد به نیمرخ گفت: زنان تلاش و دادخواهی کرده‌اند تا صدای شان را بلند کنند، اما این هم به خود زنان برمی‌گردد که به صورت درست لابی نتوانسته‌اند تا در سطح بین‌الملل جایگاه زنان را تثبیت کنند.

همچنان بخوانید

محبوبه سراح

جایزه صلح نوبل؛ چرا زنان به نامزدی محبوبه سراج معترض‌اند؟

20 دلو 1401
صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

8 قوس 1401

در همین حال، موج تحول با صدور قطع‌نامه‌ای بر سه موضوع مرتبط به زنان و پروسه صلح تأکید ورزید.

۱. دولت جمهوری اسلامی افغانستان در باره مسائل زنان تعهدات ملی و ‌جهانی دارد؛ پس از ۲۰ سال نباید حضور زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی سمبولیک و تشریفاتی باشد. حضور معنادار زنان باید از جمله ضروریات باشد نه انتخاب.

۲. کشور‌های میزبان نشست‌های صلح، منطقه و سایر کشورهای جهان دخیل در قضایای افغانستان زمانی‌ که مشارکت، عدالت و برابری را برای شهروندان خودشان بویژه زنان در کشورهای خودشان می‌خواهند، به عین اصول در افغانستان نیز پایبند باشند و زنان افغانستان را نادیده نگیرند.

۳. به باور ما زنان قربانیان اصلی جنگ و خشونت‌ها در کشور استند، جنگ جاری در کشور را جنگ در برابر زنان می‌پنداریم؛ لذا زنان نباید نادیده گرفته شوند. نادیده‌ گرفتن  زنان در پروسه‌ی صلح و تصمیم‌گیری‌های کلان کشور تغییرات و تحولات ملموس ۲۰ ساله‌ی افغانستان را برنمی‌تابد.

حزب موج تحول افغانستان که رهبری آن را فوزیه کوفی، عضو هیأت مذاکره کننده دولت به عهده دارد که ۷۰ درصد اعضای این حزب را زنان تشکیل می‌دهد.

کلمات کلیدی: صلحهیأت مذاکره‌کننده

مطالب مرتبط

محبوبه سراح

جایزه صلح نوبل؛ چرا زنان به نامزدی محبوبه سراج معترض‌اند؟

20 دلو 1401
صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

8 قوس 1401
بی‌باوری کامل زنان به طالبان؛ صلح با کی‌ها و به چه قیمتی؟

بی‌باوری کامل زنان به طالبان؛ صلح با کی‌ها و به چه قیمتی؟

8 جدی 1400

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00