نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

وینی؛ نماد زنانه‌ی مبارزه با تبعیض نژادی

  • حسین احمدی
  • 9 حمل 1400

به مناسبت سالروز مبارزه با تبعیض نژادی

وینی مادیکیسلا از آن جمله زنان مبارز بود که در چندین جبهه می‌رزمید. وینی یک زن رنگین‌پوست اهل آفریقای جنوبی بود که به خاطر مبارزات ضد نژادپرستی‌اش لقب «مادر ملت» را گرفته بود. اما در آفریقای جنوبی و خارج از مرزهای آن، نقش وینی در مبارزه علیه آپارتاید برجسته نشد؛ چون شخصیت دیگری که همپای او می‌رزمید سمبول ضد نژادپرستی در جهان شده بود: این سمبول کسی نبود جز نلسون ماندلا.

وینی در سال 1936 در آفریقای جنوبی به دنیا آمد و در سن 81 سالگی در سال 2018 میلادی درگذشت. وینی در اوایل جوانی‌اش به عنوان یک مددکار اجتماعی فعالیت می‌کرد. آن روزها آپارتاید در آفریقای جنوبی جدی‌ترین مشکل اجتماعی-سیاسی بود که از سوی سفیدپوستان بر رنگین‌پوستان اعمال می‌شد. وینی تازه 24 ساله شده بود و یک فعال سیاسی بود که با نلسون ماندلا یکی از پیشگامان ضد نژادپرستی آشنا شد و پیمان همسری امضا کرد.

نلسون ماندلا و وینی ماندلا هردو به عنوان مبارزان ضد آپارتاید به گرایش «ضد حکومتی» متهم شدند که آنروزها مخالفان حکومت «تروریست» خطاب می‌شد. نلسون ماندلا در سال 1962 به زندان رفت و مسوولیت پرورش دو دختر این زوج جوان به عهده‌ی وینی افتاد. البته که وینی مسوولیت اصلی خود را آزادی رنگین پوستان و محو نژادپرستی می‌دانست.

وینی؛ نماد زنانه‌ی مبارزه با تبعیض نژادی
وینی

نلسون ماندلا در سال 1964 به حبس ابد محکوم شد و به زندانی در جزایر روبن منتقل شد. اما وینی متوقف نشد. او به مبارزاتش ادامه داد و حکومت سفیدپوست آفریقای جنوبی او را در سال 1971 به زندان برد، دو سال بعد آزاد شد و باز تلاش کرد رهبری جنبش آزادی‌خواهان را به عهده بگیرد. در سال 1977 حکومت خانم وینی را از ژوهانسبورگ به حومه شهر تبعید کرد تا از فعالیت‌های سیاسی و بسیج مردم برای مبارزه با تبعیض نژادی باز بماند. وینی طی هشت سال تبعید داخلی هم آرام نماند و تا آنجا برای بسیج مردم علیه نژادپرستی کار کرد که هنگام برگشت به ژوهانسبورگ بخاطر شهرت و محبوبیتش «ماما وتو/مادر ملت» لقب گرفت و تبدیل به نماد «مبارزه با آپارتاید» شد.

در دهه‌ی هشتاد که هنوز نلسون ماندلا در زندان بود، وینی جنجالی‌ترین معترض ضد نژادپرستی در آفریقای جنوبی بود. وینی به آدم‌ربایی و دست داشتن به قتل یک پسر 14 ساله متهم شد ولی هیچ کدام را نپذیرفت. او مدام در تجمعات مردمی بر تأمین عدالت و برابری میان سفیدپوستان و رنگین‌پوستان تأکید می‌کرد و تلاش داشت بیزاری رنگین‌پوستان از عملکردهای نژادپرستانه‌ی حکومت را فریاد بزند.

وینی در خانه مادر بود، در بیرون کارگر، در جامعه رهبر و امید نسل آزادی‌خواه و در عرصه سیاست یک معترض ضد حکومتی بود. در سال 1990 نلسون ماندلا پس از 28 سال مقاومت علیه ستم و سرکوب رژیم حاکم از سلول‌ زندان بیرون شد و به جمع آزادی‌خواهان پیوست.

وینی؛ نماد زنانه‌ی مبارزه با تبعیض نژادی
وینی و نلسون ماندلا پس از آزادی نلسون ماندلا از زندان

تصویری که دقایقی پس از آزادی نلسون ماندلا منشتر شد، او و همسرش وینی را باهم نشان می‌داد. وینی و همفکرانش به اندازه‌ای کار کرده بود و ذهنیت عامه را برای پذیرش یک رنگین پوست به عنوان رهبر آماده ساخته بود که نلسون ماندلا چهار سال پس از آزادی به عنوان نخستین رییس جمهور رنگین‌پوست آفریقای جنوبی انتخاب شد.

دو سال از ریاست جمهوری نلسون ماندلا گذشته بود که وینی و نلسون از هم جدا شدند. ولی پس از طلاق نیز وینی تخلص خانوادگی ماندلا را روی خودش ماند و در زمان بیماری تا لحظه‌ی مرگ نلسون ماندلا از او پرستاری کرد.

همچنان بخوانید

صابره

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402
زنگ مکتب برای دانش‌آموزان پسر نواخته شد

زنگ مکتب برای دانش‌آموزان پسر نواخته شد

2 حمل 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00