نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

سامیه؛ اولین رییس ‌جمهور زن در آفریقا

  • نیمرخ
  • 10 حمل 1400

ترجمه: حافد عظیم‌یار 

منبع: BBC

پس از مرگ جان مگوفولی رئیس‌جمهور تانزانیا معاون او سامیه سولوهوحسن روز چهارشنبه سوگند یاد کرد. حالا او رئیس‌جمهور کشور می باشد. اولین بار خانم سامیه سولوهو در سال 2015 بعنوان معاون رئیس‌جمهور انتخاب شد و سال قبل نیز بعنوان معاون رئیس‌جمهور انتخاب شده بود. بر اساس قانون اساسی دوره ریاست‌جمهوری وی 4 سال است.

خانم سامیه سولوهو یگانه رئیس‌جمهور زن در آفریقا شده است. گرچه کشور اتیوپی هم رئیس‌جمهور زن دارد، اما مقام ریاست‌جمهوری در آن کشور برخلاف تانزانیا بیشتر تشریفاتی است. او به جمع اندک زنانی پیوست که کشورهایشان را رهبری می‌کنند. این خانم 61 ساله بدون درنظرداشت جنسیت، اعتبار و احترام زیاد در بین جامعه تانزانیایی‌ها کسب کرده و مردم او را از روی احترام سامیه مادر می‌گوید.

او در انتخابات سال 2015 معاون یک نامزد ریاست‌جمهوری انتخاب شد و از چندین سیاستمدار برجسته حزب چماچاماپیندوزی که از زمان استقلال سال 1961 به این سو به قدرت رسیده بود، پیشی گرفت. او بعد از گرفتن پست معاونت در مجلس ویژه تهیه پیش‌نویس قانون اساسی جدید به شهرت ملی رسید. نحوه‌ی مبارزه و مدیریت او در برابر بیماری همه‌گیری کوید 19 و برخوردش با افراد مسئول در آن بخش مورد تمجید و ستایش قرار گرفت. از نظر شخصیتی او متفاوت از شخصیت مگوفولی، رئیس‌جمهور سابق این کشور است. مگوفولی هرازگاهی از روی احساسات و ناسنجیده حرف می‌زد، ولی او برعکس متفکر و سنجیده حرف می‌زند و همچنین شنونده خوب و به مقررات و رسوم پسندیده پایبند است.

یک نماینده مجلس، جنوری ماکامبا که با او در دفتر معاون رئیس‌جمهور کار می‌کرد، وی را «محبوب‌ترین سیاستمدار در تانزانیا» خواند، وی همچنان افزود: «من تصمیم‌گیری‌ها و اخلاق کاری او را دیدم، او یک رهبر توانا است.»

در این هیچ شکی وجود ندارد که او به رئیس‌جمهور باوفا بود و از ارزش‌ها و موضع‌گیری‌هایش هرگز کنار نمی‌رفت.

در سال 2005 وقتی وزیر کار، رشد جنسیتی و اطفال در زنگبار بود، ممنوعیت مادران جوان را به مدرسه پس از زایمان لغو کرد. وقتی موگوفولی اصرار داشت که محدودیت مشابه در سرزمین‌شان اجرا شود، مشخص نیست که آیا او با موضوع شان در دولت مخالفت کرده است یا نه.

خانم حسن متولد سال 1960 در زنگبار است. لیسانسش را در رشته اداره عامه تانزانیا و تحصیلات فوق‌لیسانسش را در دانشگاه منچیستر انگلستان به اتمام رسانیده است. او در سال 1978 با شخصی بنام حافدعامر ازدواج کرد و دارای چهار فرزند است.

همچنان بخوانید

مطیع‌الله ویسا

گرفتاری مردی که برای آموزش دختران دادخواهی می‌کرد

8 حمل 1402
فاطمه نیوشا - مهاجرت

رویای معلمی و کابوس آوارگی

8 حمل 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00