برنامهای برای گرامیداشت از مبارزات 20 سالهی زنان افغانستان با عنوان زنان قهرمان در کابل برگزار شد.
این برنامه روز دوشنبه، 9 حمل 1400 خورشیدی از سوی شبکه لابی و دادخواهی جوانان (YOLAN)، نهاد مشارکت و انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان برگزار شد.
داکتر سیما سمر، رییس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر در این برنامه گفت: مبارزات زنان افغانستان پس از سقوط رژیم طالبان در عرصههای مختلف نشان بیداری و خودآگاهی زنان است.
او افزود که مبارزه زنان برای رسیدن به خواستها و وضعیت مطلوب ادامه یابد و بر استقلالیت اقتصادی زنان نیز توجه جدی شود.

به گفتهی خانم سمر، برای تأمین برابری در جامعه باید منابع و زمینههای دسترسی به حقوق و آموزش زنان فراهم شود.
راضیه دانش، از اعضای شبکه لابی و دادخواهی جوانان گفت: زنان افغانستان شبانه روز و بدون وقفه در راستای به دست آوردن حقوق خود و برقراری عدالت اجتماعی تلاش کردند تا مناسبات چندین دهه پیشین را بر هم زده و زن را با افتخار و پرغرور به عنوان همتای مرد و عضو فعال از پیکرهی جامعه مطرح کنند.
ناهید فرید، عضو مجلس نمایندگان در این برنامه بر سهمگیری زنان در پروسههای بزرگ ملی تأکید و گفت روند صلح یک رویداد تاریخی برای زنان است تا با دادخواهی و حضور فعال شان از دستآوردها و ارزشهای دو دهه اخیر دفاع کنند.

هما کامجو سلیمی مسوول برنامههای نهاد مشارکت بر تمرکز نهادهای حامی زنان در راستای کمک به بهبود وضعیت زنان تأکید کرد.
او افزود که بهبود وضعیت زنان نیاز به آسیبشناسی و راهکارهای برون رفت از چالشهایی دارد که شرایط بد امنیتی و اقتصادی و همچنان برخوردهای فرهنگی-اجتماعی برای زنان خلق کرده است.
داکتر صمد مشتاق، استاد دانشگاه نیز وضعیت حاکم در جامعه را برای زنان نگران کننده خوانده و گفت که در بسیاری از موارد این شرایط اجتماعی است که مانع حضور و حتا عامل دلسردی زنان از کار و مبارزه میشود.
به گفتهی آقای مشتاق، خیابانآزاری یکی از نمونههای برخورد با زنان در بیرون از خانه است که باعث میشود زنان فضا را ناامن احساس کنند و بسیاریها علاقمندی شان نسبت به کار و تلاش را از دست دهند.
عاطفه طیب، معین وزارت دولت در امور پارلمانی تأکید کرد که رسیدن به شرایط مطلوب و برآورده شدن خواستهای زنان نیازمند انسجام برنامهها و فعالیتهای خود زنان است.
در این برنامه از ناهید فرید، عضو مجلس نمایندگان، رویا سادات، سینماگر و موسس خانه فیلم رویا، عاطفه طیب، معین وزارت دولت در امور پارلمانی، انیسه شهید، روزنامه نگار، فرشته کریم، مسوول کتابخانه سیار چهارمغز، خاتول محمدزی، جنرال ارتش و رویینا شهابی، فعال حقوق زن بخاطر تلاشهای شان در عرصه دادخواهی و آگاهیدهی زنان و ایجاد فرصتهای رشد بانوان تقدیر شد.
عکسهایی از جریان برنامه: YOLAN



