نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

دیدبان حقوق بشر: گروه طالبان خبرنگاران و زنان را عمدا می‌کشند

حسین احمدی توسط حسین احمدی
12 حمل 1400
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
26
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

دیدبان حقوق بشر در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت حقوق بشری در افغانستان گفته است که گروه طالبان زنان، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها را به صورت عمدی هدف قرار می‌دهند.

گزارش دیدبان حقوق بشر که امروز(پنج‌شنبه، 12 حمل 1400 خورشیدی) منتشر شد پس از مصاحبه با ۴۶ کارمند رسانه‌‌ها در افغانستان در بازه زمانی پنج ماه(نوامبر 2020 تا مارچ 2020 میلادی) تهیه شده است.

دیدبان حقوق بشر وضعیت زنان، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها در افغانستان را نگران کننده خوانده و گفته است که از مجموع 46 نفر مصاحبه شونده، 42 تن در ولایت‌های کابل، زابل، غور، غزنی، هلمند، قندهار و بادغیس بوده و چهار تن دیگر کشور را ترک کرده‌اند.

این مصاحبه شوندگان گفته اند که گروه طالبان، زنان، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها را به صورت مستقیم و عمدی هدف حمله مسلحانه قرار می‌دهند.

پاتریشیا گاسمن، مسوول بخش آسیای دیدبان حقوق بشر در این مورد گفته است که طالبان این کار را به هدف تضعیف حمایت از جامعه مدنی انجام می‌دهند.

آقای گاسمن با توجه به در جریان بودن مذاکرات صلح گفته است: در زمانی‌که تمامی طرف‌ها برای حمایت از آزادی بیان در افغانستان آینده مذاکره می‌کنند، افزایش تهدیدها و کشتار پیام ناخوشایندی به رسانه‌های افغانستان ارسال کرده است.

به گفته‌ی او، طالبان امیدوارند با خاموش کردن منتقدان از طریق تهدید و خشونت، حمایت از جامعه مدنی را در افغانستان تضعیف کنند.

با آنکه گروه طالبان همواره دست داشتن در کشتار خبرنگاران را رد کرده است، اما طی یک سال گذشته 11 خبرنگار و کارمند رسانه‌ها کشته و 50 خبرنگار دیگر به دلیل تهدیدهای امنیتی از کشور خارج شده‌اند.

در همین حال، دیدبان حقوق بشر می‌گوید فرماندهان و جنگجویان گروه طالبان علیه در مناطق تحت کنترل ‌شان و حتا در شهر کابل انواع مختلف تهدید، ارعاب و خشونت را به کار برده‌اند: «فرماندهان و جنگجویان طالبان خبرنگاران در سطح ولسوالی‌ها و حتا در مناطق خارج از کنترل‌شان به ‌صورت شفاهی و کتبی تهدید می‌کنند.»

همچنان بخوانید

آرزو نایبی

دختری از افغانستان برنده­‌‌ی جایزه‌ی رویای آلمانی 2022

9 جدی 1401
یک خبرنگار پس از چهار ماه از زندان استخبارات طالبان آزاد شد

یک خبرنگار پس از چهار ماه از زندان استخبارات طالبان آزاد شد

17 میزان 1401

این تهدیدها از سوی کسانی انجام می‌شود که در مورد محل کار، خانواده و رفت‌وآمدهای خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها معلومات کافی دارند و با استفاده از این معلومات آنان را مجبور به خودسانسوری و ترک کار شان می‌کنند.

دیدبان حقوق بشر در گزارش جدیدش تأیید کرده است که بعد از آغاز مذاکرات صلح در قطر، حمله بر خبرنگاران در سراسر افغانستان سیر صعودی داشته است که نگرانی‌ها نسبت به سرنوشت آزادی بیان و رسانه‌ها در روند صلح را نیز افزایش داده است.

کلمات کلیدی: آزادی بیانخبرنگاران زن

مطالب مرتبط

آرزو نایبی

دختری از افغانستان برنده­‌‌ی جایزه‌ی رویای آلمانی 2022

9 جدی 1401
یک خبرنگار پس از چهار ماه از زندان استخبارات طالبان آزاد شد

یک خبرنگار پس از چهار ماه از زندان استخبارات طالبان آزاد شد

17 میزان 1401
سرکوب آزادی بیان؛ طالبان دامنه انترنتی روزنامه «هشت صبح» را مسدود کردند

سرکوب آزادی بیان؛ طالبان دامنه انترنتی روزنامه «هشت صبح» را مسدود کردند

11 میزان 1401

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00