ششمین جشنواره فرهنگی-هنری گل بادام در دایکندی با حضور بیپیشینهی باشندگان دایکندی و بامیان و خبرنگاران ملی با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی مانند شعر خوانی، موسیقی محلی، تیاتر و نمایش ورزشی و نمایش صنایع دستی و غذاهای محلی در فضای صلح و آرامیبرگزار شد.
در این جشنواره که روز چهارشنبه، 11 حمل 1400 خورشیدی در چوک گل بادام در شهر نیلی، مرکز ولایت دایکندی برگزار شد، حضور زنان نسبت به سالهای گذشته بیپیشینه بود.

زنان از روستاهای دوردست با شور و اشتیاق به منظور اشتراک در این جشنواره به شهر نیلی آمده بودند. از سوی هم در محتوای جشنواره گل بادام زنان و دختران نیز در اجرای برنامههای هنری نقش فعال داشتند.
مقامهای محلی دایکندی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی داشتههای فرهنگی و محصولات زراعتی عنوان نموده و نقش زنان دایکندی را در رشد و پرورش محصولات زراعتی و همچنان فعالیتهای فرهنگی و هنری درخور ستایش دانستند.
فاطمه اکبری معاون والی دایکندی به نقش زنان دایکندی در پرورش محصولات زراعتی اشاره نموده گفت: «ما جشنواره گل بادام را مدیون آبلهی دستان پدران و مادرانی هستیم که شب و روز تلاشهای خستگی ناپذیری را متقبل شدهاند تا بادام دایکندی را به شهرت ملی و بینالمللی برسانند. زنان دایکندی چنانچه دوشادوش مردان خانواده خود نقش عمدهای در تولید محصولات زراعتی دارند در عرصههای اجتماعی، سیاسی فرهنگی و هنری نیز نقش فعال و گسترده دارند. چنانچه امروز بیشتر از نیم جمعیت اشتراک کنندگان این جشنواره را زنان تشکیل میدهند.»

طاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور با فرستادن پیامی برگزاری این جشنواره را روایتگر یک فرهنگ عالی و ایجاد فرصتهای اقتصادی و بارور شدن اقتصاد محلی بیان نمود.
به گفتهی آقای زهیر، برگزاری جشنواره گل بادام زمینهای برای ایجاد فرصتهای اقتصادی و بارور شدن اقتصاد محلی است، این جشنواره جایگاه ملی خود را تثبیت نموده و میلهی فراگیر در سطح ملی خواهد شد.

از سویی هم، سید عبدالواحد فیروزی، رییس زراعت دایکندی گفت در دایکندی بیش از 24 نوع بادام، رایج بوده و با برگزاری نمایشگاهها و جشنوارهها، بیشتر به معرفی گرفته میشود که امسال 25 هزار متریک تن بادام در دایکندی تولید شده است.
در بخش دیگر این جشنواره، برنامههای فرهنگی-هنری، موسیقی، شعر و ترانه، تیاتر و نمایشهای ورزشی، انجام شد. و هنرمندان زن نیز فرهنگ بومی هزارگی در کشت و تولید بادام و نقش زنان در گردآوری این محصول را به نمایش گذاشتند.

صنایع دستی، تولیدات لبنیات و دیگر محصولات و فرآوردههای زنان نیز در 30 غرفه به نمایش گذاشته شد.

جمیله سلطانی یک بانوی تجارت پیشه در دایکندی با به نمایش گذاشتن صنایع دستی و غذای محلی در این جشنواره شش هزار افغانی عاید به دست آورده است. او با ابراز خوشحالی گفت: ما انتظار داریم که در دیگر جشنوارههای ملی نیز دعوت شویم تا محصولات زراعتی و صنایع دستی زنان دایکندی را با دیگر ولایات شریک کنیم.

جشنواره فرهنگی-هنری گل بادام، از بزرگترین برنامههای فرهنگی در کشور است که همه ساله در نخستین روزهای بهار و فصل باز شدن شگوفههای گل بادام برگزار میشود.
