ویوسا عثمانی سادریو، با رای گرفتن از پارلمان کوزوو رهبری این جمهوری کوچک در اروپای شرقی را به عهده گرفت.
کوزوو یک کشور تقریباَ دو میلیونی در شرق اروپا از مناطق بالکان است که در سال 2008 میلادی به صورت یکجانبه از صربستان اعلام استقلال کرد ولی تاهنوز بخاطر عدم موافقت چین و روسیه در شورای امنیت، عضویت سازمان ملل متحد را گرفته نتوانسته است.
ویوسا عثمانی 38 ساله از حزب دموکراتیک کوزوو در ماه نوامبر 2020 میلادی پس از استعفای هاشم تاچی به عنوان رییس جمهور موقت آغاز به کار کرد.
او اکنون با کسب 71 رأی موافق از جمله 112 رأی پارلمان این کشور به کرسی ریاست جمهوری نشسته است.
روز دوشنبه، 16 حمل 1400 خورشیدی نتایج رأیگیری پارلمان کوزوو با خبر موفقیت خانم عثمانی همگانی شد.
ویوسا عثمانی رهبری کشوری را به عهده گرفته است که از جمله 1.8 میلیون نفر نفوس، بین 700 هزار تا 800 هزار شهروند آن در خارج از کشور زندگی میکنند و حدود 200 هزار نفر در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو درخواست پناهندگی دادهاند.
وضعیت اقتصادی کوزوو هم ایدهآل نیست. با آنکه با سن میانگین 29 سال، جوانترین جمعیت اروپا را دارد، اما رشد چهار درصدی اقتصاد سالانه کوزوو نتوانسته است اندکی از جمعیت بیکاران این کشور بکاهد.
ویوسا عثمانی پیش از این گفته بود که 90 درصد فسادهای سیاسی و اقتصادی از سوی مردان این کشور صورت میگیرد و این سبب شده است که یک سوم جمعیت بیکار بمانند.
خانم عثمانی برای ایجاد یک تغییر در وضعیت اقتصادی و سیاسی کشورش در نخستین اعلامیه گفته است که به دنبال عادی سازی روابط سیاسی با همسایگان به ویژه صربستان است. اما آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو در واکنش به این سیاست خانم عثمانی گفته است که کابینهاش چنین دستور کاری در حکومتش ندارد.
اگرچند ریاست جمهوری کوزوو بیشتر یک مقام تشریفاتی است و صلاحیت اجرایی به دست نخست وزیر است، اما فرماندهی قوای مسلح و تعیین سیاست خارجی کاریست که رییس جمهوری صلاحیت آن را دارد.