روز گذشته، شورای عالی مصالحه ملی خبر داد که گروه طالبان طرح صلح شان را با این شورا شریک ساخته است.
امروز گزارشهایی منتشر شد که گویا رهبران گروه طالبان از رهبران دولت و رهبران گروههای سیاسی در کشور خواستهاند که به میز مذاکره برگردند.
تلویزیون یک در کابل، امروز اسنادی را پخش کرده که گویا رونوشت طرح صلح طالبان است که به شورای عالی مصالحه فرستاده بودند.
در این طرح فقط بحث تقسیم قدرت و کرسیهای سیاسی حکومت برجسته شده است.
در مورد نظام آینده نیز بر اسلامی بودن نظام تأکید کرده از ارزشهای دموکراتیک مثل حقوق بشر، حقوق زنان، آزادی بیان، برابری شهروندی، حفاظت و حمایت از گروههای اقلیت و قربانیان جنگ سخن به میان نیامده است.
نقشهی راه صلح یازده صفحهیی گروه طالبان زیر عنوان «طرح حکومت اسلامی یا حکومت صلح» که در اختیار تلویزیون (1) قرار گرفتهاست نشان میدهد که این گروه ملزم به برگزاری انتخاب زودهنگام در افغانستان نیست و مدت زمان دولت اسلامی بعد از امضای توافقنامه به مدت بیست ماه ضمانت اجرایی دارد. این طرح نشان میدهد که دولت متشکل از یک رییس، معاونان رییس، نخست وزیر، 24 وزیر و شش ریاست و نهادهای مهم میباشد. در بخش دیگر این طرح آمده است که وزارتهای کلیدی بین دو طرف مساویانه تقسیم گردد. همچنان در این طرح آمده است که قانونهای حاکم در کشور تا تصویب قانون اساسی جدید در سرتاسر افغانستان لازم الاجرا خواهد بود. این طرح نشان میدهد که مجلس نمایندگان متشکل از 334 عضو میباشد که برعلاوه 250 عضو فعلی 84 عضو جدید را طالبان معرفی میکند. این طرح میگوید که مجلس سنا 102 عضو دارد که 34 نمانیده با انتخاب شورای ولایتها و 34 نماینده از طرف طالبان و 34 نماینده دیگر از جانب دولت معرفی میگردد.