نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

واکنش‌ها به حمله موتربم بر دانش‌آموزان لیسه سیدالشهدای دشت برچی

حسین احمدی توسط حسین احمدی
9 جوزا 1400
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
61
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

اتحادیه اروپا، یونیسف، کمیسیون حقوق بشر و حکومت افغانستان حمله موتربم بر لیسه سیدالشهدای دشت برچی کابل را محکوم کردند.

اتحادیه اروپا امروز(یکشنبه، 19 ثور 1400 خورشیدی) در واکنش به حمله انتحاری روز گذشته در غرب کابل گفته است که  این حمله نه تنها بر مردم افغانستان بلکه به تمام کسانی است که در سراسر جهان به حقوق زنان و برابری احترام می‌گذراند و به تحصیلات و حق کودکان اهمیت می‌دهند.

در اعلامیه‌ای که امروز از سوی اتحادیه‌ی اروپا منتشر شد، اتحادیه اروپا ضمن محکوم کردن این حمله، گفته است که حمله به کودکان و دانش‌آموزان در مکتب‌ها، نقض آشکار قوانین بین‌المللی و بشردوستانه است.

اتحادیه اروپا با تأکید بر ضرورت برقراری آتش‌بس در افغانستان گفته است: اتحادیه‌ اروپا همیشه خواستار آتش‌بس فوری در افغانستان شده و از یک افغانستان مرفه، با ثبات و امن پشیبانی می‌کند. افغانستان باید جایی باشد که در آن‌ حقوق بشر، حقوق زنان، کودکان و اقلیت‌ها حفظ و به آن احترام گذاشته شود.

یونیسف نیز نسبت به این حمله واکنش نشان داده و گفته است که حمله بر مکاتب قابل قبول نیست.

هنریتا فور، مدیر اجرایی یونسیف در افغانستان حمله بر مکتب سیدالشهدا را که اکثریت مطلق قربانیان آن دانش‌آموزان دختر بودند، محکوم کرده است.

براساس اعلامیه‌ی اداره یونیسف، خانم هنریتا فور گفته است: خشونت در مکاتب هرگز قابل قبول نیست، مکتب باید مکان آرام برای کودکان باشد تا آنها با خیال راحت آموزش ببینند و زندگی کنند.

مدیر اجرایی یونیسف از طرف‌های درگیر جنگ در افغانستان خواسته است که به حقوق بشر احترام بگذارند و اطمینان دهند که به کودکان و افراد ملکی آسیب نمی‌زنند.

مقام‌های دولت و سران احزاب سیاسی نیز این حمله را محکوم کرده است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر، ضمن محکوم ‌کردن آن را حمله تروریستی و جنایت جنگی خوانده است. این کمیسیون از حکومت خواسته است که عاملان این رویداد را شناسایی و مجازات کند.

اما حکومت تاهنوز هیچ سرنخی از عوامل این رویداد منتشر نکرده است.

آنچه وزارت امور داخله گفته است، تنها تشخیص نوعیت رویداد است. طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله می‌گوید بررسی‌های تخنیکی نشان می‌دهد: حوالی ساعت چهارونیم عصر روز شنبه، 18 ثور 1400 خورشیدی یک موتر بمب‌گذاری‌شده در نزدیک دروازه‌ی مکتب سیدالشهدای ناحیه سیزدهم شهر کابل منفجر می‌شود و سپس دو بم کارگذاری شده در محل نیز انفجار می‌کند.

براساس آمارهای رسمی و منتشر شده از مراکز صحی غرب کابل، تاکنون 53 کشته و بیش از 150 نفر زخمی تشخیص شده است.

اکثریت مطلق این قربانیان را دختران نوجوان تشکیل می‌دهند.

این رویداد دقیق زمانی رخ داده است که دانش‌آموزان مکتب سیدالشهدا تازه از کلاس‌های درس رخصت شده بودند.

حمله بر مراکز آموزشی غرب کابل پیشینه‌ی زیادی دارد.

مرکز آموزشی کوثر دانش و مرکز آموزشی موعود دو آموزشگاهی بود که آمادگی کانکور تدریس می‌کرد و هدف حمله انتحاری قرار گرفت، در هر رویداد دست کم یکصد کشته و زخمی بر جا گذاشت.

دانشگاه کابل، «مصلی شهید مزاری»، زایشگاه یکصد بستر در ایستگاه تانک تیل، مسجد امام زمان، مسجد باقرالعلوم و خبرگزاری صدای افغان از دیگر مراکزی است که در غرب کابل هدف حمله انتحاری و افراد مسلح قرار گرفتند.

مسئولیت اکثریت این رویدادها را کسی به عهده نگرفته است، اما مقام‌های دولتی حمله بر مکتب سیدالشهدا را کار طالبان می‌دانند، طالبان نه تنها که مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته بلکه ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان کشتار دانش‌آموزان در غرب کابل را محکوم کرده و کار دولت افغانستان دانسته گفته است که «استخبارات اداره کابل» اینگونه حمله‌ها بر جان غیرنظامیان را راه‌اندازی می‌کند.

مردم نیز در شبکه‌های اجتماعی با راه‌اندازی کارزارهای دادخواهی در توییتر و فیسبوک حکومت را در تأمین امنیت اماکن عامه «ناکام» خوانده و بخاطر وقوع این رویدادها آنهم در منطقه‌ای خاصی از کابل مدیران نهادهای امنیتی و رهبران حکومت را «مقصر» می‌دانند.

جنبش روشنایی در سال 1395 خورشیدی یکی از بزرگترین گردهمایی‌های اعتراض مردمی علیه یک تصمیم حکومت در تاریخ کشور بود که در غرب کابل در چهارراهی دهمزنگ هدف حمله انتحاری قرار گرفت و حدود 500 کشته و زخمی بجا گذاشت.

دانش‌آموزان مکتب سیدالشهدا و شماری دیگر از مکاتب غرب کابل نیز در هفته‌های گذشته در اعتراض به کمبود معلم، نداشتن کتاب و ساختمان مکتب دست به مظاهره مدنی زدند و با بنرهای «ما معلم می‌خواهیم» و «فردا از ماست اگر بگذارید» از حکومت خواستار توجه به معاف غرب کابل شده بودند.

کلمات کلیدی: دشت برچی

مطالب مرتبط

شبنم بختیاری

شبنم نازدانه خانه ما بود

18 عقرب 1401
کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها؛ 9 میلیون تویت که طالبان را وحشت زده کرد

کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها؛ 9 میلیون تویت که طالبان را وحشت زده کرد

11 عقرب 1401
طالبان تظاهرات در اعتراض به نسل‌کشی هزاره‌ها را در کابل سرکوب کردند

طالبان تظاهرات در اعتراض به نسل‌کشی هزاره‌ها را در کابل سرکوب کردند

16 میزان 1401

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00