نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

کمیسیون حقوق بشر: دولت به هزاره‌کشی اذعان کند، سازمان ملل بررسی تخصصی انجام دهد

حسین احمدی توسط حسین احمدی
20 ثور 1400
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
70
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از رهبری سازمان ملل متحد خواسته است که حمله بر مکتب سیدالشهدا را به گونه تخصصی بررسی کند.

این کمیسیون با نشر اعلامیه‌ای از سازمان ملل متحد، شورای امنیت، اتحادیه اروپا و حکومت افغانستان خواسته است که اقدامات جدی و فوری انجام دهند.

عصر روز شنبه، 18 ثور ۱۴۰۰ خورشیدی پس از انفجار یک موتربم و دو مین کارگذاری‌شده در نزدیکی مکتب سیدالشهدا در دشت برچی-غرب کابل بیش از 50 دانش‌آموز دختر کشته و حدود 150 تن دیگر زخمی شدند.

کمیسیون حقوق بشر در واکنش به این رویداد گفته است که «بار دیگر ‌هزاره‌ها ‌در دشت‌ برچی، در آستانه عید رمضان، هدف کشتار قرار گرفتند.»

چرا دختران دانش‌آموز کشته شدند؟ چرا رویاهای آنها و امیدهای والدین‌شان به خاک و خون کشیده شد؟ برای کدام هدف؟ این کار به نفع چه کسی است؟ این حمله‌ها، با حمایت چه کسی یا کسانی صورت می‌گیرد؟

کمیسیون حقوق بشر گفته است که باید به این پرسش‌ها پاسخ داده شود زیرا مردم افغانستان به طور مکرر، از رویدادهای هولناک و تلفات رنج می‌برند و در بیشتر موارد، به دلیل تکمیل نشدن پرونده‌ها و اعلان نشدن نتایج تحقیقات، پرسش‌های خانواده‌های قربانیان بی‌پاسخ می‌ماند.

این کمیسیون از رویه‌ی حکومت افغانستان و جامعه جهانی با کشتار غیرنظامیان در افغانستان شکایت کرده و گفته است که کشتارها ‌بارها محکوم می‌شود، اما محکوم‌کردن و همدردی پاسخی کافی برای کشتار دانش‌آموزان در مکتب، دانشجویان در دانشگاه‌ها و تلفات ناشی از حملات هوایی نیست‌. سازمان ملل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان ‌باید خواستار تحقیقات معتبر و شفاف شوند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان اقدامات زیر را به عنوان مسئولیت‌های فوری نهادهای ملی و بین‌المللی در ارتباط به کشتار دختران نوجوان در مکتب سیدالشهدای غرب کابل پیشنهاد کرده است:

طالبان آتش‌بس کند

هم‌اکنون آتش‌بس اعلان شود. تنها راه جلوگیری از تلفات غیرنظامیان، آتش‌بس دایمی است. طالبان به انجام آتش‌بس پایدار متعهد شو‌ند.

همچنان بخوانید

شبنم بختیاری

شبنم نازدانه خانه ما بود

18 عقرب 1401
کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها؛ 9 میلیون تویت که طالبان را وحشت زده کرد

کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها؛ 9 میلیون تویت که طالبان را وحشت زده کرد

11 عقرب 1401

حکومت افغانستان به هزاره‌کشی اذعان کند

حکومت افغانستان باید به تعهدات خود طبق میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند و به کشتار هدفمندانه هزاره‌ها اذعان کند. دولت افغانستان باید فوراً طرح حمایتی‌ را مبتنی بر حقوق بشر برای دشت ‌برچی و مناطق غرب کابل تهیه و ‌ابلاغ کند. این باید شامل برنامه‌هایی برای جبران خسارت جمعی نیز باشد.

دبیر کل سازمان ملل متحد نشست ویژه برگزار کند

دبیر کل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش باید در این هفته نشست رهبری ویژه‌ای را برگزار کند. این نشست باید قبل از نخستین روز عید برگزار شود. این نشست نباید بیشتر از پنجشنبه 13 مه به تأخیر بیفتد. ایشان باید به طور واضح اعلام کند که سازمان ملل متحد می‌خواهد چه کار عملی در مورد مردم افغانستان انجام دهد؟ به قتل این کودکان و نرخ نگران‌کننده تلفات غیرنظامیان بپردازید ‌و تضمین کنید که این خشونت هرگز تکرار نمی‌شود.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد تحقیق کند

 ویرجینیا گامب دو پوتژیتر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور کودکان و درگیری‌های مسلحانه، باید بلافاصله اقدامات عملی و ملموسی را که سازمان ملل برای اطمینان یافتن از هدف قرار نگرفتن مکاتب، مراکز تدریس خصوصی و دانشگاه‌ها در برنامه دارد، روی دست گیرد تا چنین اعمال خشونت‌باری در برابر مراکز تحصیلی ‌تکرار نشود. خانم گمب باید مراحل اولیه اقدامات را قبل ازنخستین روز عید و حداکثر پنجشنبه‌، 13 ماه مه اعلام کند.

تیم حقیقت‌یاب از متخصصان سازمان ملل به افغانستان بیاید

یک تیم متخصص و کاملاً مستقل از محققان سازمان ملل متحد باید برای انجام یک مأموریت حقیقت‌یابی در مورد این کشتار و سایر خشونت‌ها در افغانستان ‌اقدام کند. دبیرکل آنتونیو گوترش باید متعهد شود که تیمی از محققان سازمان ملل را به افغانستان بفرستد تا در هماهنگی با یوناما یک مأموریت حقیقت‌یابی را در مورد تمام اتفاقات بزرگی که در این اواخر در افغانستان رخ داده است، ‌انجام دهد. هدف از این تحقیق، شناسایی مجرمان و گرد‌آوری شواهد باشد. کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از سازمان ملل متحد می‌خواهد که بلافاصله تعهد خود را در مورد شناسایی عاملان این جنایت ـ‌‌ریشه و شاخه‌‌های آن‌ـ ‌اعلام کند و ظرف 60 روز گزارش خود را منتشر کند.

شورای امنیت قطع‌نامه صادر کند

شورای امنیت ملل متحد باید قطعنامه‌ای در مورد تراژیدی‌های بزرگ اخیر، افزایش جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در افغانستان صادر کند و متعهد شود که عاملان این جنایات را شناسایی و از آنها بازخواست می‌کند. ‌شورای امنیت هم‌چنین باید تعهدش را در موردجلوگیری از تکرار چنین کشتارها‌‌ و برداشتن قدم‌های بیشتر برای محافظت از غیرنظامیان در برابر آسیب‌های مشابه اعلام کند.

برای بررسی کشتار هدفمند غیرنظامیان یک کمیسیون تحقیق بین‌المللی ایجاد شود

یک کمیسیون میان‌حکومتی در مورد تلفات غیرنظامیان تحقیقات انجام دهد. دبیرکل آنتونیو گوترش باید خواستار تحقیق در مورد تلفات غیرنظامیانی شود که بر اثر انواع خشونت‌ها و در مکان‌های مختلف ‌‌از جمله مساجد، گوردواره‌ها، شفاخانه‌‌ها، مکاتب، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی‌ رخ داده است. این کمیسیون باید به‌طور جامع و مقطعی خشونت‌هایی را بررسی کند که مردم افغانستان را در تمام مناطق کشور و درهر زمینه هدف قرار داده است. بررسی‌های این کمیسیون، باید شامل روش‌های خاصی نیز شود که مردم افغانستان را براساس گروه‌های قومی، منطقه‌ای و جنسیتی مورد حمله قرار می‌دهد. دبیر کل گوترش باید اهداف و تعهدات سازمان ملل در مورد این تحقیق را در اسرع وقت اعلام‌ و یک جدول زمانی قابل اجرا را مشخص کند.

جبران خسارت برای قربانیان

مکانیسم و ​​بودجه برای جبران خسارت و مستند‌سازی. با خارج شدن نیروهای بین‌المللی، از جمله ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو از جمله انگلیس، آلمان و هلند، باید اطمینان حاصل شود که مکانیزم‌های لازم برای جبران خسارت و مستند‌سازی وجود ‌داشته باشد. این موارد شامل اطمینان از موجودیت اسناد و سوابق دادگاه‌های رسمی، ‌کمیسیون‌های حقیقت‌یاب‌ و تحقیقات در مورد نقض حقوق بشر، ‌هم‌چنین حفاظت از گزارش‌ها و اسناد تولید‌شده‌‌و شواهد گردآوری‌شده می‌باشد.

قربانیان حوادث تروریستی در فهرست شهدای وزارت شهدا و معلولین قرار بگیرند

باید به صدای قربانیان جنگ در افغانستان گوش داده شود. غم و اندوه‌ قربانیان جنگ باید به رسمیت شناخته شود و پرسش‌ها و خواست‌های آنان شنیده شود. بیشتر خانواده‌های قربانیان جنگ در افغانستان از فقیرترین اقشار این کشور هستند. دولت باید تیمی را به محل اعزام کند تا از شرایط اقتصادی خانواده‌ها اطمینان حاصل کند که آن‌ها مساعدت‌هایی را که برای‌شان در نظر گرفته می‌شود، بدون کم‌و‌کاست دریافت می‌کنند. افزون بر این، این کودکان حق دارند در فهرست رسمی قربانیان وزارت شهدا و معلولین قرار بگیرند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر دریافته است که اکثر خانواده‌های قربانی حملات قبلی مانند حمله بر دانشگاه کابل، آموزشگاه کوثر دانش و زایشگاه دشت‌برچی در فهرست وزارت شهدا و معلولین نیامده‌اند ـ به این عمل باید بلافاصله پایان داده شود. والدین این کودکان حق دارند فرزندان‌شان در فهرست قرار گیرند و از آن‌ها یادبود صورت گیرد. دولت باید اطمینان حاصل کند که توانایی انجام چنین کاری را دار‌د.

کلمات کلیدی: دشت برچیمکتب سیدالشهدا

مطالب مرتبط

شبنم بختیاری

شبنم نازدانه خانه ما بود

18 عقرب 1401
کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها؛ 9 میلیون تویت که طالبان را وحشت زده کرد

کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها؛ 9 میلیون تویت که طالبان را وحشت زده کرد

11 عقرب 1401
طالبان تظاهرات در اعتراض به نسل‌کشی هزاره‌ها را در کابل سرکوب کردند

طالبان تظاهرات در اعتراض به نسل‌کشی هزاره‌ها را در کابل سرکوب کردند

16 میزان 1401

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00