- خبرها از شفاخانه هایی غرب کابل حاکی است که تعداد قربانیان انفجارها در لیسه سیدالشهدا رو به افزایش است. آمارهای ابتدایی از کشته شدن 50 دانش آموز دختر و 150 زخمی خبر داده است. هر چند وزارت داخله این حمله را به گروه طالبان نسبت میدهد اما طالبان مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. لیسه سیدالشهدای کوه چهل دختران از جمله لیسه هایی بود که دانش آموزانش به کمبود معلم در این لیسه اعتراض کرده بودند.
- دختر یک عضو پیشین گروه طالبان در شبرغان مرکز ولایت جوزجان «آمر سِمت پولیس» شد. نجیبه نور دلاوری با درجه «سارن دوم» که 6 سال در صفوف پولیس در ولایت جوزجان کار کرده است، وی به عنوان «آمر سِمت پنجم امنیتی پولیس» در شهر شبرغان گماشته شده است.
- برای نخستینبار یک زن، سرپرست تیم ملی تنیس مردان ایران شد. مهدیه کریمی به عنوان سرپرست تیم ملی تنیس مردان ایران برگزیده شد؛ این برای نخستینبار است که یک زن به این سمت انتخاب میشود.
- نجیبه قریشی به عنوان معاون اجتماعی ولایت فاریاب معرفی شد. وی سند ماستری دارد و بیست و هفت سال در مسئولیت های مختلف حکومتی فعالیت کرده است.
- برخی از خانوادهها به ویژه زنان در ولایت بامیان به دلیل فقر و بیکاری به دلیل کرونا به قالینبافی روی آوردهاند.
- دایکندی مرکزیترین ولایت افغانستان است و از جمله ولایتهایی است که آمار اعتیاد در آن در طی چند سال اخیر افزایش یافته است. در این ولایت حدود 80 هزار معتاد وجود دارد که 30 در صد آن زنان اند.
- ارزیابی تازه ادارت استخباراتی ایالات متحده هشدار میدهد که در صورت روی کار آمدن طالبان پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، ممکن زنان افغان شاهد از دست رفتن حقوقشان باشند.
- یک ارزیابی جامعه اطلاعاتی ایالات متحده که به تازگی از رده بندی محرمانه خارج شده است، تصویری واهمهانگیز از آیندهی حقوق زنان در افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی و بینالمللی تا اواخر سال جاری ترسیم میکند و هشدار میدهد که حتا اگر طالبان به قدرت نرسند، وضعیت برای زنان وخیم میشود. این ارزیابی نشان میدهد که حقوق زنان افغان نه تنها از جانب طالبان؛ بلکه از جانب زدوبندهای سیاسی و افکار عمومی نیز تهدید میشود.
- سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که کاهش کمکهای جامعه جهانی به دسترسی زنان افغان را به خدمات بهداشتی کاهش داده است و ادامه این وضعیت باعث مرگ زنان بیشتری در این کشور خواهد شد.
- بسیاری از دخترانی که بعد از سقوط رژیم طالبان در افغانستان به دنیا آمدهاند، میگویند که نمیخواهند به آن دوران برگردند. دختران رباتیک هرات از جامعه جهانی میخواهند که نگذارد دستاوردهایشان از دست رود.
هیچ نتیجهای یافت نشد
نمایش همهی نتایج