نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

قطع‌نامه معترضان اتریش در مورد نسل‌کشی هزاره‌ها

  • نیمرخ
  • 1 جوزا 1400

در روز هشتم می 2021، جهان شاهد یک حمله خونبار بر متعلمین دختر در مکتب سید الشهدای دشت برچی کابل بود. بیشتر از 90 نفر در این حمله شهید و اضافه تر از 150 نفر زخمی شدند. بیشتر قربانیان متعلمین دختر بودند که بعضی از آنها مفقودند و حال تعدادی از زخمی ها نیز بسیار وخیم است.


این حادثه فقط یک مثال از ده ها مورد قتل عام تروریستی است که در سال های اخیر هزاره ها را مورد هدف قرار داده است. در این مدت، هزاره ها به علت نژاد و مذهب شان از سوی گروه های تروریستی مختلف در سراسر افغانستان، مورد حملات متعدد قرار گرفته اند که نشان دهنده وقوع نسل کشی هزاره ها در افغانستان است. گروه های تروریستی به شمول داعش و طالبان مکررا مسولیت این حملات مرگبار را بر عهده گرفته و علنا اعلام کرده اند که هزاره ها را مورد هدف قرار می دهند. متاسفانه حکومت افغانستان بارها در جلوگیری از چنین حملاتی ناکام بوده و در برخی موارد، انگیزه اش برای جلوگیری از چنین حملاتی بر مردم هزاره، زیر سوال است. حکومت افغانستان حتی به لزوم تدوین پلان امنیتی مشخص برای حفاظت از هزاره ها و جلوگیری از حملات بعدی اعتقادی ندارد. این موضوع یکی از مصادیق روشن بی تفاوتی حکومت افغانستان درباره تامین امنیت هزاره ها است.


ما معتقدیم که وضعیت اسف بار امنیتی هزاره ها، بخشی از تبعیض سیستماتیکی است که علیه آنها در افغانستان جریان دارد. بی تفاوتی در مقابل امنیت هزاره ها و تبعیض سیستماتیک علیه آنان در پلان های اقتصادی و زیربنایی حکومت افغانستان، نگرانی ها را درباره وضعیت فعلی و آینده مردم هزاره در افغانستان افزایش داده است.


علاوه بر آن در سال های اخیر، موضع گیری ها و اقدامات نفرت انگیز علیه مردم هزاره در همه سطوح و حتی از سوی مقامات ملکی و نظامی حکومت افغانستان، افزایش یافته است. بنابراین اگر حملات تروریستی ادامه دار به مردم هزاره، بی تفاوتی حکومت به چنین حملات، وضعیت فعلی امنیتی در افغانستان، خروج نیروهای بین المللی و ناتو، سقوط احتمالی حکومت مرکزی و شروع مجدد جنگ داخلی مورد محاسبه قرار نگیرند، خطر وقوع نسل کشی مجدد مردم هزاره، بسیار محسوس و جدی خواهد شد.


هر چند حمله اخیر توسط نهادهای مهم بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین توسط شخصیت های مذهبی و سیاسی از سراسر جهان محکوم شده است، اما فقط محکومیت جهانی این حادثه تروریستی بدون اقدام عملی، تضمینی برای تغییر وضعیت وخیم هزاره ها در افغانستان به وجود نمی آورد، بنابراین ما مظاهره کنندگان از سازمان های بین المللی، سازمان ملل متحد، شورای امنیت، دولت های عضو پیمان ناتو، اتحادیه اروپا، کشورهای مستقل جهان و از همه مهمتر از دولت، پارلمان، احزاب سیاسی، سیاستمداران و مردم اتریش می خواهیم تا اقدامات عاجل را در جهت تحقق موارد ذیل روی دست گیرند:


1- حملات به هزاره ها را به عنوان ” نسل کشی” به رسمیت شناخته، شرایط خاص و در خطر بودن مردم هزاره را درک کنند. بیشتر حملات متعددی که به قتل عام هزاره ها منجر شده، در رسانه های بین المللی انعکاس یافته اند اما هیچ کدام از آنها ( و نه هم به صورت مجموعی) هنوز توسط سازمان های بین المللی و دولت ها به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته نشده اند. این موضوع، هزاره ها را در یک حالت سیه روزی قرار داده و به درد ها و غم های آنان افزوده است. به رسمیت شناخته شدن نسل کشی، موضوع را مورد توجه عمومی جهان قرار داده و امیدها را برای متوقف شدن نسل کشی هزاره ها زنده می کند.


2- جامعه جهانی و سازمان های بین المللی اقدامات عاجل و موثر را در جهت حمایت از مردم هزاره در افغانستان روی دست بگیرند. خروج نیروهای بین المللی، گسترش ناامنی ها و ناتوانی حکومت افغانستان، نگرانی ها را در مورد نسل کشی هزاره ها افزایش داده است. به علت نژاد، مذهب و شرایط جغرافیایی محل زندگی، هزاره ها هدف آسانی برای گروه های تروریستی هستند. بنابراین اقدامات عاجل حمایتی از آنان، یک ضرورت انسانی است.

3- اعمال فشار بر حکومت افغانستان به منظور انجام وظایفش در مورد حمایت از مردم هزاره در مقابل حملات تروریستی. متاسفانه علی رغم حملات متعدد مرگبار بر هزاره ها، حکومت افغانستان هیچ اقدامی برای حفاظت از آنها انجام نداده است، حتی برخی گروه های تروریستی در حکومت افغانستان نفوذ کرده و حملات تروریستی را انجام داده اند. همچنان موضع گیری های نرم و مهربانانه برخی مقامات عالی رتبه حکومت افغانستان در مقابل طالبان و حتی تلاش آنان برای مشروعیت بخشی به گروه های تروریستی، باعث عدم اعتماد بیشتر به انگیزه ها و اقدامات حکومت شده است. به همین علت است که جامعه جهانی باید حکومت افغانستان را به خاطر انجام وظایفش در مقابل شهروندانش، تحت فشار قرار داده و بر تطبیق آن نظارت نماید.

عکس‌هایی از جریان گردهمایی، فرستنده: محمد رفیعی

قطع‌نامه معترضان اتریش در مورد نسل‌کشی هزاره‌ها
قطع‌نامه معترضان اتریش در مورد نسل‌کشی هزاره‌ها
قطع‌نامه معترضان اتریش در مورد نسل‌کشی هزاره‌ها
قطع‌نامه معترضان اتریش در مورد نسل‌کشی هزاره‌ها
قطع‌نامه معترضان اتریش در مورد نسل‌کشی هزاره‌ها
قطع‌نامه معترضان اتریش در مورد نسل‌کشی هزاره‌ها

همچنان بخوانید

کوچ اجباری هزاره ها

سرنوشت خانواده‌ای که از قتل عام هزاره‌ها در مزار جان به سلامت برد

21 جدی 1401
تظاهرات برلین: نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید

تظاهرات برلین: نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید

15 قوس 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: مکتب سیدالشهدانسل‌کشیهزاره‌ها
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
گزارش

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

9 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
فاطمه نیوشا - مهاجرت
هزار و یک شب

رویای معلمی و کابوس آوارگی

8 حمل 1402

پس از مدتی امتحان آزاد دادم و در بست معلمی کامیاب شدم. شغل معلمی یکی از آرزوهای دایمی‌ام بود. قبلا هر وقتی که معلم داخل صنف ما می‌آمد و تدریس می‌کرد، با خود می‌گفتم ایکاش روزی برسد...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00