نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

یک روز رخصت برای پریود

  • نیمرخ
  • 8 جوزا 1400
نخستین کارزار قاعدگی تابو نیست

برای اولین بار گروهی از بانوان فعال در عرصه جامعه مدنی و حقوق زنان، به مناسبت بیست و هشتم ماه می یا روز جهانی بهداشت قاعدگی در شهر کابل کارزار آگاهی‌دهی را با شعار «قاعدگی تابو نیست» راه‌اندازی کرده‌اند. آن‌ها می‌خواهند به دو مکتب دخترانه و دو مکتب پسرانه برای اطلاع رسانی و پایان شرم و ننگ قاعدگی بروند تا فرهنگ سازی را از مکاتب آغاز کنند.

«قاعدگی تابو نیست» کارزار دوامدار

مسئولان برگزار کننده این کارزار می‌گویند که کارزار «قاعدگی تابو نیست» یک برنامه دوامدار است که در کابل و ولایات کشور با هدف آگاهی‌دهی در مورد قاعدگی ادامه خواهد یافت. آن‌ها در این کارزار  به شماری از مکاتب دخترانه و پسرانه در شهر کابل رفته و برای دختران و پسران دانش‌آموز در مورد چیستی قاعدگی یا پریود آگاهی می‌دهند.

این بانوان روز دوشنبه 24می، در نخستین روز کارزار “قاعدگی‌تابو نیست” به مکتب علامه قاری نیک محمد واقع در ناحیه هفدهم شهر کابل رفتند و به دانش‌آموزان نوار بهداشتی توزیع کردند.

فریحه ایثار عضو این کارزار به نیمرخ می‌گوید: متاسفانه به دلیل سطح پایین آگاهی در مورد قاعدگی در جامعه، مردم با این حالت طبیعی زنان به عنوان یک تابو برخورد می‌کنند و از حرف زدن در این مورد احساس شرم می‌کنند. این شرم‌پنداری سبب شده است که سطح آگاهی عمومی در مورد قاعدگی یا پریود در جامعه افزایش نیابد. فقدان آگاهی سبب می‌شود که قاعدگی در بسیاری موارد به اشتباه به عنوان یک بیماری فهمیده شود. در حالی که قاعدگی بیماری نیست. یک اتفاق طبیعی در بدن زن است که ماهی یک بار رخ می‌دهد.

به باور شکریه مشعل عضو دیگر این کارزار می‌گوید: «هر چه آگاهی جمعی در مورد قاعدگی بیشتر شود، به همان میزان بر زندگی اجتماعی و سلامت فیزیکی و روانی زنان و دختران تاثیر مثبت می‌گذارد. از همین رو او آگاهی‌دهی در مورد قاعدگی را یک مبارزه جدی علیه جهل و تابو انگاری اجتماعی می‌داند.»  

یک روز رخصت برای پریود

انیسه دقیق سر معلم مکتب علامه قاری نیک محمد می‌گوید که اولین بار است که چنین برنامه آگاهی‌دهی مهم و تاثیر گزار بر زندگی دختران را شاهد است. او ضمن تاکید بر این که تاهنوز اکثریت برخوردها و قضاوت‌ها نسبت به قاعدگی با شرم و ننگ به همراه بوده است اما برای تغییر آوردن در سطح فهم و درک عمومی نیاز به کار و آگاهی‌دهی مستمر دارد.

بگفته وی، هر دانش‌آموز و معلمی که بعد از این پریود شود، حق دارد روز اول  دوره‌ قاعدگیشان را رخصت باشد و بدون احساس شرم، اداره مکتب را در جریان بگذارد و یک روز را رخصت باشد.

سایمه یکی از معلمین مکتب علامه قاری نیک محمد با تاکید بر اهمیت آگاهی‌دهی در مورد قاعدگی اذعان می‌کند که به دلیل حساسیت دوره قاعدگی به ویژه برای دختران نوجوان که برای بار اول این پدیده طبیعی را تجربه می‌کنند، فهمیدن در مورد قاعدگی مهم است. به میزانی که یک دختر نوجوان در این مورد بیشتر بفهمد، هم از نظر بهداشتی می‌تواند مراقب خود باشد و هم از نگاه روانی می‌تواند با این اتفاق به سادگی کنار بیایند.

همچنان بخوانید

پریود و حقارت

پریود و حس حقارت

14 حوت 1401
بهترین راه برای شکستن تابوی قاعدگی آموزش است

بهترین راه برای شکستن تابوی قاعدگی آموزش است

8 جوزا 1401

۲۸ ماه می؛ روزجهانی‌بهداشت‌قاعدگی یا پریود است. از سال 2014 به این سو در اکثریت از کشورهای جهان، زنان و نهادهای مدنی حامی بهداشت و سلامت زنان، در این روز برنامه‌های آگاهی‌دهی راه اندازی می‌کنند و به زنان و دختران جوان در مورد قاعدگی یا پریود آگاهی می‌دهند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: بهداشت قاعدگیپریودقاعدگی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست
هزار و یک شب

پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست

12 حمل 1402

پس از سه ماه جنجال و مشاجره راحله موفق شد که از عزیز جدا شود و آن رابطه‌ی پر از خشونت هفت ساله را با برگه‌ی طلاق به پایان برساند.

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
هزار و یک شب

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

11 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
هشت سال در نکاح متجاوز
هزار و یک شب

هشت سال در نکاح متجاوز

23 جدی 1401

آمنه، زن جوانی است که در 15 سالگی از مکتب محروم و متحمل کودک‌همسری شد، تا 19 سالگی‌اش یک دختر کرد و بخاطر سنگین‌کاری دو بار جنینش سقط شد.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00