نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

دیدگاه داکتر امین احمدی در مورد نسل‌کشی هزاره‌ها و جنگ طالبان

  • نیمرخ
  • 12 جوزا 1400

نویسنده: داکتر محمدامین احمدی، عضو هیأت مذاکره‌کننده‌ی دولت افغانستان با گروه طالبان



بار سوم در دوحه
روز گذشته برای بار سوم در دوحه آمدیم. در این راستا می‌خواهم چند نکته را با خوانندگان این صفحه شریک کنم.
۱. بار دیگر در شامگاه گذشته شاهد حمله بر افراد غیر نظامی (موتر خط درون شهری که معمولا شهروندان عادی را منتقل می‌کنند) بودیم. در این حمله تعدادی از شهروندان بیگناه مان شهید و تعدادی نیز زخمی شدند. در ادامه حملات گذشته، این حمله نیز یک هدف کاملا غیر نظامی از گروه قومی خاص را هدف قرار داد. لذا این تئوری را که هزاره ها به دلیل قومیت و مذهب خود هدف کشتار سیستماتیک اند، بیش از پیش تقویت کرد. برای فهم و درک دقیق این مسئله باید اذعان کرد که جنایات سطوح متفاوت دارند و به اهداف متفاوت انجام می‌شوند. لذا اگر به کشتار هدفمند هزاره ها تحت عنوان ژنوسید اشاره می‌شود، توصیف و شناسایی نوعی خاص از جنایت و خطر است که افغانستان را به عنوان یک جامعه و کشور تهدید می‌کند. و طبیعتا به معنای نادیده انگاشتن سطوح دیگر از جنایت‌ها که روز مره در کشور رخ می‌دهند و از همه قربانی، می‌گیرند نیست.
۲. بار دیگر در شامگاه دیروز روشنایی مورد حمله قرار گرفت و کابل و ولایات جنوبی در تاریکی فرو رفت.
۳. کشتار مردم عادی و حمله بر تاسیسات عمومی در مرکز قدرت دولت ، می‌تواند به لحاظ نظامی و منطق جنگ تضعیف و مستأصل سازی بیش از پیش دولت و حامیان جمهوری باشد که نفع مستقیم آن از لحاظ منطق جنگ به طالبان می‌رسد. اما با طالبان با انکار خود حاضر به پرداخت هزینه اخلاقی این.گونه حملات نیستند. لذا اگر نهاد های امنیتی دلایل و شواهد قابل قبول دارند که این گروه پشت این حملات قرار دارند، همگانی کنند تا برای طالبان بدون هزینه نباشد و ایجاد هزینه برای طالبان نقش بازدارندگی دارد.
۴. روز گذشته ظاهرا پایگاه بگرام کاملا در اختیار دولت افغانستان قرار گرفت که به معنای خروج قطعی نیروهای خارجی از افغانستان است. بنا براین دیگر چیزی که طالبان از آن تحت عنوان اشغال یاد می‌کرد، خاتمه یافته است و دیگر تداوم جنگ چیزی جز جنگ میان خود طرف‌های داخلی نیست. این رویداد ضمنا به این معنا و مفهوم است که مسئولیت دفاع از خود و حل منازعه کاملا بر عهده ما به عنوان مردم افغانستان، قرار گرفته است که خود می‌تواند صفحه و فرصتی جدید برای ما به عنوان یک ملت باشد، پس مسئولیت دفاع و صلح یک مسئولیت جمعی و همگانی است.
۵.طالبان معمولا از قبول مسئولیت در برابر وضعیت خطیر کشور و از میان رفتن جان افراد غیر نظامی، نایودی تاسیسات عمومی ، فرصت پیشرفت و توسعه شانه خالی می‌کند. اما در واقع یک بخشی مهم از مسئولیت وضعیت جاری در کشور بر عهده طالبان است، چون با تداوم جنگ و تن در ندادن به یک مذاکره جدی و معنی دار عملا باعث این وضعیت شده است. هم‌چنین باید افزود برخی از کشتار سیستماتیک علیه افراد وابسته به گروه قومی هزاره در ساحات تحت کنترل و نفوذ این گروه صورت می‌گیرد که مسئولیت این گروه را دو چندان می‌کند، چون در ساحات تحت کنترل این گروه مسئولیت محافظت از جان مسافران بر عهده این گروه است. بنابراین در مجموع فشار اجتماعی لازم علیه این گروه در خصوص این که شریک جرمی وضعیت موجود است و باید قبول مسئولیت کند، به وجود آید.
۶. قرار است دور سوم مذاکره با جانب طالبان شروع شود، خواست اساسی جانب جمهوریت برقراری آتش بس است و حاضر است راجع به هر موضوعی که از جانب طالبان مطرح شود، مذاکره کند.
بنابراین خواست جانب جمهوریت خواست عمومی مردم افغانستان است، مردم برای این‌که به این خواست خود برسد، لازم است به صورت جدی و موثر از این خواست حمایت کنند. جامعه مدنی و گروه‌های ذینفع می‌توانند بستر بسیج عمومی را در راستای خواست و اراده آنان‌ فراهم کنند.
۷. این جانب نیز به عنوان عضو هیئت مذاکره کننده می‌کوشم از این اصول در یک گفتگوی انتقادی و راهگشا با طالبان اگر فرصت و زمینه‌ای فراهم شود، استفاده کنم و از خداوند پاک و مهربان در انجام این تکلیف مدد می‌جویم.
۸. از خوانندگان این صفحه تقاضا دارم تا می‌توانید از ادبیات نفرت، تهمت و تحلیل‌های مبتنی بر تئوری توطئه اجتناب بفرمایید، که راهگشا نیست.

همچنان بخوانید

کوچ اجباری هزاره ها

سرنوشت خانواده‌ای که از قتل عام هزاره‌ها در مزار جان به سلامت برد

21 جدی 1401
تظاهرات برلین: نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید

تظاهرات برلین: نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید

15 قوس 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: صلحنسل‌کشیهزاره‌هاهیأت مذاکره‌کننده
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
نجمه
هزار و یک شب

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401

نجمه را در پانزده سالگی به شوهر دادند. خودش می‌گوید به راستی مرا به شوهر دادند، من چیزی از ازدواج نمی‌دانستم.شانزده ساله بود که دختری به دنیا آورد و اسمش را گلنار گذاشتند.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN