نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ
«زنان هدف قرار می‌گیرند تا صدای شان خاموش شود»

«زنان هدف قرار می‌گیرند تا صدای شان خاموش شود»

حسین احمدی توسط حسین احمدی
26 جوزا 1400
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
41
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

آلتا میلر، نماینده سازمان ملل متحد در امور زنان در افغانستان می‌‎‎گوید زنان هدف قرار می‌گیرند تا صدای شان خاموش شود.

خانم میلر امروز(چهارشنبه، 26 جوزای 1400 خورشیدی) در نشستی با عنوان «تأمین آتش بس و دست یافتن به صلح» در کابل گفته است که زنان در افغانستان به گونه مستقیم هدف حمله قرار می‌گیرند تا خاموش شوند.

این نماینده ملل متحد گفته است که «زنان را هدف قرار می‌دهند تا آن‌ها را خاموش کنند ولی ما برای تأمین آتش‌بس در افغانستان صدا بلند کردیم و تأکید داریم که باید آتش‌بس مبتنی بر جندر صورت بگیرد.»

در همین نشست، مته نودسن، معاون سیاسی نماینده‌ی ویژه‌ی دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز تأکید کرده است که نقش زنان در تأمین صلح پایدار مهم است و می‌تواند این پروسه را تقویت کند.

خانم نودسن گفته است که «سازمان ملل متحد در این زمینه(افزایش نقش زنان در تأمین صلح) جداً کار می‌کند.»

شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با تأکید بر افزایش نقش زنان در روند صلح گفته است: «مشارکت معنادار زنان در آتش‌بس و روند صلح بسیار بااهمیت است. زنان باید در تمامی مراحل روند صلح سهم فعال داشته باشند و از تجربه و تخصص آن‌ها کار گرفته شود.»

داکتر عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی نیز در این نشست از موضوع جندر در آتش‌بس یاد کرده و گفته است که جندر یکی از مباحث جدی در پروسه صلح است و در هنگام مذاکره بین جناح دولت و گروه طالبان نیز روی آن بحث می‌شود و نماینده زنان افغانستان حضور می‌یابد.

آقای عبدالله با توجه به تشدید خشونت و جنگ در این اواخر گفته است که «زنان قربانی اصلی خشونت‌ها هستند.»

براساس خبرنامه‌ای که شورای عالی مصالحه ملی پس از تدویر این نشست در کابل منتشر کرده، آقای عبدالله افزایش خشونت و بالا رفتن سطح تلفات در کشور را ناشی از «کوتاهی» در قسمت «آمادگی‌ها برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان» دانسته است.

همچنان بخوانید

محبوبه سراح

جایزه صلح نوبل؛ چرا زنان به نامزدی محبوبه سراج معترض‌اند؟

20 دلو 1401
صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

8 قوس 1401

داکتر عبدالله گفته است که سقوط پی هم ولسوالی‌های کشور به دست جنگجویان گروه طالبان به روند ارایه کمک‌های بشردوستانه، تأسیسات عام‌المنفعه، زیربناها مثل مکاتب، زنان و کودکان آسیب جبران‌ناپذیر می‌زند.

رییس شورای عالی مصالحه ملی تصریح کرده که «با اعلام خروج نیروهای خارجی از افغانستان، وضعیت استثنایی پیش آمد و طالبان از آن استفاده کردند و جنگ را شدت بخشیدند. …در حالی که مردم افغانستان از لحاظ ذهنی آمادگی خروج نیروهای خارجی را نداشتند.»

در این برنامه، رییسان شورای عالی مصالحه ملی و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و نمایندگان سازمان ملل متحد بر برقراری آتش‌بس مبتنی بر جندر و تمرکز روی مذاکرات صلح میان دولت و گروه طالبان تأکید کرده‌اند.

این در حالیست که در مدت کمتر از یک سال اخیر بیش از ده زن در افغانستان قربانی حملات هدفمند شده‌اند. این زنان بیشتر فعالان رسانه‌ای، فعالان مدنی و اهل فرهنگ و هنر بوده‌اند. در تازه‌ترین مورد، مینا خیری، گوینده خبر تلویزیون آریانا نیوز و طیبه موسوی و فاطمه محمدی کارمندان افغان فلم طی یک هفته در اثر انفجار ناشی از ماین مقناطیسی در موتر حامل شان در شهر کابل کشته شدند.

کلمات کلیدی: صلح

مطالب مرتبط

محبوبه سراح

جایزه صلح نوبل؛ چرا زنان به نامزدی محبوبه سراج معترض‌اند؟

20 دلو 1401
صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

صلح اجتماعی؛ رهگذر تامین حق و عدالت

8 قوس 1401
بی‌باوری کامل زنان به طالبان؛ صلح با کی‌ها و به چه قیمتی؟

بی‌باوری کامل زنان به طالبان؛ صلح با کی‌ها و به چه قیمتی؟

8 جدی 1400

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00