امتیازات ویژه برای مرد متهم به تجاوز جنسی در وزارت صحت افغانستان
مرکز خبرنگاری تحقیقی پیک به اسنادی دست یافته است که نشان میدهد داکتر شاهولی معروفی، رئیس اداره کنترل امراض ساری وزارت صحت عامه، درحالیکه یک دهه پیش بهاتهام آزار جنسی یک زن در یک سفر کاری بیرون از کشور از وظیفه برکنار شده بود، اما براساس اجراآت نامعلومی دوباره تقرر یافته و تاکنون معاش و امتیاز ویژه دریافت میکند. بر پایه این سندها او اکنون ماهوار بیشتر از ۲۵۰ هزار افغانی معاش میگیرد و همچنان به تغییر و تبدیلی افراد حکمی بهجای رقابتی و استفادهی شخصی از موتر دولتی نیز متهم است.
شکایت 34 زن از پورنهاب
سی و چهار زن از وبسایت پورنوگرافی «پورنهاب» شکایت کردند. اتهام این زنان علیه پورنهاب «بارگذاری ویدیوهایی» است که در آن این زنان، که در برخی موارد زیر سن قانونی هستند، قربانی تجاوز و آزارجنسی شدهاند. این شکایت به دادگاهی در ایالت کالیفرنیا ارسال شده است.
به گفته وکلای این زنان که اغلب خواستهاند، گمنام بمانند، «محور اصلی شکایتها تجاوز و آزار جنسی و نه صرفا پورنوگرافی» است.
بخشی از این زنان خارج از آمریکا و بخشی دیگر ساکن ایالات متحده هستند. به جز یک نفر از شاکیان بقیه مایل بودند، ناشناس بمانند. چهارده نفر از شکات میگویند که در زمان فیلمبرداری این فیلمها، زیرسن قانونی بودهاند و به این ترتیب «نه تنها قربانی سکس بدون رضایت بلکه قربانی آزار جنسی کودکان نیز» بودهاند.
سرنا فلایت، تنها قربانی که حاضر شد با رسانهها صحبت کند، تاکید کرد که در سال ۲۰۱۴ در حالی که تنها ۱۳ سال داشته با اجبار دوست پسرش مجبور به ساخت چنین ویدیویی شده بود. او میگوید که برخلاف نامهنگاریهای متعدد با پورنهاب، این فیلم هیچگاه از وبسایت حذف نشد تا اینکه نهایتا با مادرش به شرکت مالک این وبسایت مراجعه میکنند و با وجود تکمیل فرمهای مربوطه، بعد از چند هفته، این ویدیو حذف شد.
انتخاب نام خانوادگی زنانه
مجلس نمایندگان جمهوری چک در جریان قانونگذاری درباره استفاده از کارتهای شناسایی/تذکرههای جدید در این کشور با پیشنهادی موافقت کرد که به زنان امکان انتخاب یا عدم انتخاب نام خانوادگی زنانه را میدهد. از ۱۷۲ نماینده مجلس سفلی در جمهوری چک ۹۱ نفر به این پیشنهاد رای مثبت دادند.
این مصوبه در صورت موافقت مجلس سنای جمهوری چک از ماه جنوری سال ۲۰۲۲ به اجرا درخواهد آمد. این رای مجلس نمایندگان به شکاف بین «سنتگرایان» و «ترقیخواهان» در جمهوری چک دامن زده است.
زنان در جمهوری چک هم اکنون از نام خانوادگی شوهران خود به همراه پسوند «اوا» (Ova) استفاده میکنند. به عنوان مثال اگر نام خانوادگی شوهر یک زن «نوواک» باشد برای او از «نوواکووا» استفاده خواهد شد.
منتقدان پیشنهاد حذف پسوند «اوا» از نام های خانوادگی زنان بر این باور هستند که عدم استفاده از آن برخلاف قواعد زبان چکی است و صرف و نحو زبان را دشوار می کند. آنها همچنین طرح این پیشنهاد را بخشی از «جهانی شدن» می دانند و دفاع از استفاده از پسوند «اوا» را به منزله دفاع از هویت محلی خود ارزیابی می کنند.