وزارت امور زنان میگوید زنان خبرنگار با مشکلاتی همچون خودسانسوری، تهدید امنیتی و عدم دسترسی به اطلاعات مواجه استند.
نمایندگان وزارت امور زنان، وزارت اطلاعات و فرهنگ، وزارت عدلیه، وزارت ارشاد حج و اوقاف، دادستانی کل و فدراسیون ژورنالیستان افغانستان روز سهشنبه، 15 سرطان 1400 خورشیدی در نشستی با عنوان «بهبود کیفیت نشراتی و قانونمندی فعالیت رسانهها» به بررسی وضعیت آزادی بیان و عملکرد رسانهها در کشور پرداختند.
نذیره رحمان، معین وزارت امور زنان از افزایش محدودیتها در کار زنان خبرنگار ابراز نگرانی کرد.
خانم رحمان در این برنامه گفت که همزمان با افزایش جنگ و خشونتها در کشور، خشونتها علیه زنان نیز افزایش یافته است که نمونهی بارز این خشونتها محدودیتها فراروی کار زنان خبرنگار و فعال رسانهای است.
او تأکید کرد که برای تأمین برابری جنسیتی در کشور هنوزهم نیاز به اطلاع رسانی است اما خبرنگاران و رسانههایی که در این راستا فعالیت دارند با محدودیتهایی مواجه شدهاند.

معین وزارت امور زنان تصریح کرد که «زنان خبرنگار باوجود تهدیدها و قتلهای هدفمند بازهم شجاعانه در عرصه اطلاعرسانی کار میکنند اما مشکلاتی همچون خودسانسوری، نبود امنیت و مشکلات در دسترسی به اطلاعات از چالشهای فراروی کار زنان خبرنگاران است.»
از سوی دیگر، با آنکه خانم رحمانی از رسانهی خاصی نام نمیبرد ولی میگوید «محتوای بعضی از رسانهها آمیخته با پیام تبعیض جنسیتی است که باعث گسترش زنستیزی و تداوم حاکمیت مردسالاری در جامعه میشود.»
نمونههایی از برخورد جنسیتی رسانهها با اخبار زنان را اینگونه عنوان کرد: «فعالیتها و دستاوردهای زنان به خوبی بازتاب نمییابد و خشونت علیه زنان در بعضی موارد به بهانه مسایل امنیتی نشر نمیشود.»
این درحالیست که چهار خبرنگار و کارمند رسانه در اوایل سال جاری میلادی به صورت هدفمند ترور شدند و چندین تن از بانوان فعال رسانهای کارشان و حتا کشور را ترک کردهاند. نی(نهاد حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان) نیز از کاهش تعداد زنان خبرنگار و کارمندان زن در رسانهها به ویژه ولایتهای قندهار، هرات، ننگرهار و فراه خبر میدهد.