نیم میلیون امضا برای صلح

«ائتلاف زنان در روند صلح» در یک نشست خبری در هرات از جمعآوری نیم میلیون امضا برای صلح خبر داد.
این نشست با حضور شماری از فعالان حقوق زن، فعالان جامعهی مدنی و رسانهها، استادان دانشگاه و کنشگران اجتماعی هفته گذشته در شهر هرات برگزار شده بود. در این نشست از ۱۴هزار امضای اقشار مختلف جامعه در مرکز و ولسوالیهای ولایت هرات رونمایی شد که در حمایت از صلح دولت با گروه طالبان و حفظ حقوق زنان در پروسه صلح جمعآوری شده است.
سهیلا صبری، مدیر ارتباطات ریاست امور زنان هرات میگوید «مردم به وسیلهی جمعآوری این امضاها حمایت شان را از روند صلح و حفاظت از حقوق زنان اعلام کردند.»
نگرانی زنان ایران درباره سرنوشت زنان افغانستان

یک جمعیتی از زنان ایرانی تحت عنوان «ائتلاف زنان ایران در حمایت از زنان افغانستان و مقابله با تسلط دوبارهی طالبان» در مورد جنگ و صلح افغانستان نظر داده و نسبت به سرنوشت زنان افغانستان در این وضعیت ابراز نگرانی کردهاند.
در اعلامیه این ائتلاف آمده است که « ما زنان ایرانی نگران حاکمیت دوباره طالبان بر مردم افغانستان و اجرای قرائتهای غیر دینی و ضد انسانی به نام اسلام بخصوص بر زنان و دختران افغان هستیم.»
آنها تأکید کرده که «ما زنان ایرانی از هیچ تلاشی برای رسانیدن صدای زنان افغانستان به سیاستگذاران منطقهای و بینالمللی که در سکوت نگرانکننده فروافتادن ارزشهای انسانی ملتی را نظاره میکنند، دریغ نخواهیم کرد.»
آنها از دولت ایران خواسته که مردم افغانستان را در جلوگیری از حاکمیت مجدد طالبان همکاری کند: «ما زنان ایرانی از سیاستگذاران و دولتمردان جمهوری اسلامی (ایران) انتظار داریم تا با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موثر در… جلوگیری از حاکمیت و تسلط یکپارچه طالبان به طور جدی و فراگیر دنبال نماید.»
زنان هند خواهان توقف کشتار زنان و کودکان در افغانستان شدند

دهها زن در شهر ممبی هند در یک نشست خبری که با عنوان «همبستگی زنان هند در محکومیت قتل زنان و کودکان افغان و فراخوان آتش بس فوری» برگزار شده بود، کشتار هدفمند در افغانستان را تقبیح و محکوم کرده به سازمان ملل نامه فرستادهاند تا به این وضعیت رسیدگی کند.
وزارت امور خارجه کشور امروز(سهشنبه، ۱۵ سرطان ۱۴۰۰ خورشیدی) با نشر خبرنامهای گفت این بانوان هندی ضمن محکوم کردن کشتار هدفمند زنان و کودکان و تلفات افراد ملکی در جنگ افغانستان، اعتراضنامهای را به سازمان ملل متحد و نیز دولت افغانستان ارسال کردهاند.
این بانوان هندی در نشست برگزار شده روی حفظ دستآوردهای دو دهه اخیر افغانستان تاکید داشته خاطر نشان ساختهاند که همیشه در کنار مردم افغانستان و حفظ نظام جمهوری خواهند ایستاد.
پاکستان نخستین مکتب با بودجه دولتی را برای زنان تراجنسیتی افتتاح کرد. بسیاری از افراد تراجنسیتی در پاکستان از خانواده و جامعه طرد میشوند و از راه گدایی یا روسپیگری امرار معاش میکنند. افراد تراجنسیتی اغلب در دوره کودکی در این کشور مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. مراد راس وزیر آموزش ایالات پنجاب که این مدرسه در آن مستقر است قول داد که شرایط آموزش برای همه فراهم شود.