نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ
همایش نسل برابری؛ 40 میلیارد دالر برای حمایت از نهادهای فمینیستی و مبارزه با خشونت تعهد شد

همایش نسل برابری؛ 40 میلیارد دالر برای حمایت از نهادهای فمینیستی و مبارزه با خشونت تعهد شد

حسین احمدی توسط حسین احمدی
21 سرطان 1400
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
41
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

در همایش بزرگ جهانی نهادهای دولتی، بنیادهای خیریه و سکتور خصوصی حدود 40 میلیارد دالر جهت تأمین برابری جنسیتی در جهان تعهد کردند.

همایش نسل برابری (Generation Equality Forum) از سوی UN Women از تاریخ 30 جون تا 3 جولای 2021 میلادی به میزبانی فرانسه و بلجیم در شهر پاریس برگزار شد.

این چهارمین نشست بزرگ جهانی در مورد زنان است که پس از جنگ جهانی دوم برگزار می‌شود. آخرین نشست جهانی 25 سال قبل، 1995 میلادی در پکن – چین برگزار شده بود.

در نشست چهار روزه‌ای که در شهر پاریس برگزار شده بود، انتونیوگوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، فومزیله مولامبو نکا، مدیر اجرایی زنان سازمان ملل (UN Women)، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، کامالا هریس، معاون رئیس جمهور امریکا، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین امریکا و نادیا مراد، برنده جایزه نوبل ادبیات از معروف‌ترین اشتراک‌کنندگان این همایش بودند.

به نمایندگی از افغانستان، داکتر حبیبه سرابی، عضو هیأت مذاکره‌کننده‌ی صلح دولت با گروه طالبان حضور یافته بود.

زنان سازمان ‌ملل در اعلامیه‌ای پس از این همایش نوشته است که «این تازه‌ترین اقدام جهانی برای تحقق برابری جنسیتی است که کشورهای عضو سازمان ملل به پیمان‌نامه‌های این نشست تعهد سپرده‌اند.»

 همایش نسل برابری 2021 در پاریس هفت روش کاری برای تسریع روند «تأمین برابری جنسیتی» در جهان پیشنهاد کرده است که کشورهای عضو سازمان ملل باید با استفاده از 40 میلیارد دالر سرمایه‌گذاری مشترک جهان طی پنج سال آینده 2021 تا 2026 برابری جنسیتی را تسریع کنند.

  1. پایان دادن به خشونت مبتنی بر جنسیت
  2. تضمین عدالت اقتصادی و حقوق زنان
  3. مالکیت و سلامت بدن زنان
  4. اقدام فمینیستی برای عدالت
  5. پرورش فناوری و نوآوری برای برابری جنسیتی
  6. سرمایه‌گذاری روی جنبش‌های فمینیستی
  7. حضور زنان در پروسه‌های صلح و امنیت و اقدامات بشردوستانه: UN Women خواسته است که «زنان را در متن رویدادهای مرتبط به صلح، امنیت و خدمات بشردوستانه قرار دهید همچنان که در زندگی خصوصی‌تان در متن زندگی و در قلب‌تان جای داده‌اید.»

طبق اعلامیه زنان سازمان ملل دو گزینه به عنوان کلیدی‌ترین راهکار تأمین برابری زن و مرد در جهان طی پنج سال آینده پیش‌بینی شده است: کاهش خشونت علیه زنان و حمایت از جریان‌های فمینیستی.

افغانستان یکی از کشورهای عضو سازمان ملل است که سالانه به طور اوسط پنج هزار قضیه خشونت علیه زنان گزارش می‌شود.

همچنان بخوانید

بِتینا آرنت فمینیسم

مسأله‌ی فمینیسم هرگز «برابری» نبوده است

17 دلو 1401
زنان و ضرورت شجاعت و خودباوری

زنان و ضرورت شجاعت و خودباوری

8 جدی 1400

حبیبه سرابی، نماینده افغانستان در نشست پاریس بود. او در گفتگو با نیمرخ می‌گوید که در این نشست بیشتر اشتراک‌کنندگان از الگوهای مثبت برای تأمین برابری جنسیتی بحث می‌کردند.

بگفته خانم سرابی این نشست یک هدف اساسی با عنوان «تعهد جهانی برای رسیدن به برابری» را دنبال می‌کرد و به همین نتیجه هم رسید، یعنی همه کشورهای عضو تعهد سپردند که برای برابری جنسیتی تلاش کنند.

به گفته‌ی خانم سرابی به جز نمایندگان افغانستان و سوریه، دیگر اشتراک‌کنندگان از سازوکارهای متفاوت و الگوهای مثبت بحث می‌کردند، اما نمایندگان افغانستان و سوریه در مورد تروریزم و تأثیر آن بر وضعیت زنان بحث کرده‌اند.

سخنرانی حبیبه سرابی در همایش نسل برابری در پاریس
سخنرانی حبیبه سرابی در همایش نسل برابری در پاریس

خانم سرابی عضو هیأت مذاکره‌کننده دولت افغانستان در پروسه صلح با گروه طالبان است. او و همراهانش این روزها در قطر مصروف چانه‌زنی‌های سیاسی برای رسیدن به یک توافق با گروه طالبان هستند. سفارت فرانسه در افغانستان ضمن ابراز خوش‌بینی نسبت به تجدید تعهدات جهانی برای برابری جنسیتی نوشته است که خانم سرابی در این نشست در مورد وضعیت فعلی زنان افغانستان و پیامدهای مذاکرات صلح در افغانستان بحث کرد. اما شخص خانم سرابی از گفتگوی بیشتر در این مورد ابا ورزید و گفت: «بخاطر اینکه پیام‌های من شاید (روند بحث‌های) میز مذاکره صلح را تخریب کند، از این‌رو نمی‌خواهم نشر کنم.»

کشورهای عضو سازمان ملل در هماهنگی با UN Women از 40 میلیارد دالر بودجه‌ای که نهادهای مختلف برای پنج سال آینده تعهد سپرده‌اند، مستفید خواهند شد.

این کمک‌ها برای ساخت زیربناهای حقوقی، نهادهای مدافع حقوق زنان و برنامه‌های تقویتی برای حمایت از زنان به مصرف خواهد رسید. مثلاً ایالت جورجیا با استفاده از این فرصت زمانی و امکانات اقتصادی تعهد شده، برای مقابله با تجاوز جنسی قانون جدیدی خواهد ساخت و دولت امریکا روی اقتصاد، حقوق جنسی، سلامت باروری و علیه خشونت با زنان تلاش می‌کند، اتحادیه فمینیستان مصر روی قانون طلاق و سرپرستی فرزند توسط زنان کار خواهد کرد و اوگاندا برای کاهش فشار روزمره زندگی از دوش زنان روی دسترسی به آب صحی و دیگر خدمات عامه کار خواهد کرد.

اما نماینده‌ی افغانستان مشخص نکرد که قرار است افغانستان طی پنج سال آینده چه سازوکارهایی را برای مبارزه با نابرابری جنسیتی و تأمین حقوق زنان دنبال خواهد کرد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در این نشست گفت: «تأمین برابری جنسیتی اولویت نخست دولت او است و خوشحال است که امروز جهان با او دیدگاه مشترکی دارد.»

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، نشست پاریس را «یک لحظه تاریخی برای ایجاد تعادل جنسیتی در جهان» خواند.

ملامبو نکا، مدیر اجرایی زنان سازمان ملل نیز با خوش‌بینی از تعهد جهانی برای برابری جنسیتی گفت: «ما با هم متحد و متقاعد خواهیم شد که باید ریسک کنیم و کارها را متفاوت انجام دهیم، دستور کار ناتمام پکن را احیا خواهیم کرد.»

کلمات کلیدی: برابری جنسیتیحبیبه سرابی

مطالب مرتبط

بِتینا آرنت فمینیسم

مسأله‌ی فمینیسم هرگز «برابری» نبوده است

17 دلو 1401
زنان و ضرورت شجاعت و خودباوری

زنان و ضرورت شجاعت و خودباوری

8 جدی 1400
۱۳۶ سال برای محو تبعیض جنسیتی در جهان نیاز است

۱۳۶ سال برای محو تبعیض جنسیتی در جهان نیاز است

9 جدی 1400

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00