نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

واگذاری تاسیسات مختص زنان به مردان و سکوت ریاست امور زنان دایکندی

لطیفه سادات موسوی توسط لطیفه سادات موسوی
2 اسد 1400 خورشیدی
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
105
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

یک مرکز تداوی بیست بستر معتادین در ولایت دایکندی به منظور تداوی زنان معتاد به مواد مخدر تهداب‌گذاری شده بود و قرار بود زنان و کودکان مبتلا به موادمخدر در آن تحت تداوی قرار گیرد، اما بعد از تکمیل شدن کار ساختمان این مرکز، مسئولان صحی ولایت دایکندی این مرکز تداوی را برای تداوی مردان معتاد به مواد مخدر افتتاح کردند.

بعد از واگذاری یک سالن ورزشی زنانه در دایکندی به بخش خصوصی، مرکز تداوی بیست بستر معتادین، دومین مورد از واگذاری تاسیسات مختص به زنان است که در اختیار مردان قرار می‌گیرد و زنان کوچکترین نفعی از آن نمی‌برند، اما ریاست امور زنان ولایت دایکندی و دیگر نهادهای حامی زنان در قبال آن سکوت اختیار کرده‌اند.

اسحاق‌علی درمان، رئیس صحت عامه دایکندی دلیل اختصاص دادن این مرکز را به مردان معتاد، نبود بودجه برای تداوی زنان عنوان می‌کند؛ او به نیمرخ گفت:«درست است که هنگام تهداب‌گذاری به نام مرکز تداوی بیست بیستر معتادین زنانه تهداب‌گذاری شد اما به دلیل نبود بودجه و دونر که از زنان معتاد حمایت کند یا بودجه‌ا‌ی را برای تداوی زنان اختصاص دهد، پیدا نتوانستیم و این تصمیم وزارت بود. ما هم تلاش خود را کردیم که به زنان اختصاص داده شود اما وزارت صحت را متقاعد نتوانستیم، ازینرو این مرکز به تداوی مردان معتاد اختصاص داده شد.»

به گفته‌ی درمان برای زنان معتاد ولایات دایکندی و بامیان یک مرکز تداوی در نظر گرفته شده که در ولایت بامیان موقعیت دارد و زنان معتاد دایکندی برای ‌تداوی می‌توانند به بامیان بروند.

قابل یادآوریست که این دومین مرکز تداوی بیماران اعتیاد در دایکندی است که مردان مبتلا به مواد مخدر در یکـدوره‌ی ۴۵ روزه درآن تحت تداوی قرار می‌گیرند.

شماری از زنان فعال مدنی در دایکندی در واکنش به اختصاص دادن این مرکز به معتادین مرد‌، نهادهای حامی زنان و ریاست امور زنان ولایت دایکندی را به کم‌کاری و بی‌توجهی متهم می‌کنند و می‌گویند که ریاست امور زنان باید برای اختصاص دادن این مرکز به زنان معتاد دادخواهی می‌کردند و به هرنحوی باید زمینه‌ی تدوای زنان و کودکان معتاد را فراهم می‌کردند.

معصومه، یک فعال حقوق زن می‌گوید: باوجود آمار و ارقام درشتی از خانواده‌های معتاد در دایکندی«شرم‌آور» است که ریاست امور زنان و دیگر نهادهای حامی زنان توانایی بهره‌برداری از تاسیسات مختص به زنان را ندارند.

دراین مورد پرسش‌هایی را با ریاست امور زنان ولایت دایکندی مطرح کردیم اما موفق به دریافت پاسخی نشدیم.

کار ساختمان مرکز تداوی بیست بستر معتادین به هزینه‌ی بیش از نه میلیون افغانی از بودجه‌ی دولت، در سال ۱۳۹۹ تکمیل و به ریاست صحت عامه تسلیم شده است.

اکنون این مرکز از سوی موسسه‌ی INL تمویل و توسط ریاست کاهش تقاضای موادمخدر وزارت صحت عامه در بخش تداوی معتادین، مشاوره و روان درمانی تطبیق می‌شود.

همچنان بخوانید

سیاست خارجی فمینیستی آلمان

سیاست خارجی فمینیستی آلمان در عمل به چه معناست؟

4 حمل 1402
بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

4 حمل 1402

بیماران اعتیاد در یک دوره‌ی ۴۵ روزه دراین مرکز مورد تداوی قرار می‌گیرند.

مطالب مرتبط

سیاست خارجی فمینیستی آلمان

سیاست خارجی فمینیستی آلمان در عمل به چه معناست؟

4 حمل 1402
بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

4 حمل 1402
فقر جنسی

قربانی فقر جنسی

3 حمل 1402

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00