دادستانی کل کشور میگوید این نهاد نزدیک به یکونیم هزار پرونده خشونت علیه زنان را در یک ربع اول سال مالی 1400 خورشیدی بررسی کرده است.
دادستانی کل کشور امروز(پنجشنبه، 7 اسد 1400 خورشیدی) با نشر خبرنامهای گفته است که این نهاد «از آغاز سال مالی 1400الی ماه ثور 1400 خورشیدی به تعداد 1464 قضیه را که شامل 1626 متهم میباشد؛ مورد تحقیق و بررسی قرار داده است.»
براساس گزارش دادستانی کل در این پروندهها نزدیک به 20 نوع خشونت علیه زنان اعمال شده است.
دادستانی کل کشور گفته است پروندههایی که بررسی شده شامل «قتل، تجاوز جنسی، لتوکوب، مجبور نمودن به فحشاء(کارگری جنسی) و کار اجباری، آتشزدن با استفاده از مواد کیمیاوی و زهری، مجبور نمودن به خودسوزی و خودکشی، جراحت و معلولیت منجر به مرگ، بد دادن، ازدواج اجباری، ازدواج با بیش از یک زن و ممانعت از حق ازدواج، تعلیم، کار، ارث و دسترسی به خدمات صحی میباشد.»
قندهار با 289 پرونده، در صدر ولایتهاییست که پروندههای خشونت علیه زنان در آن ثبت و مورد بررسی قرار گرفته است.
پس از آن در ولایت بلخ 192 پرونده، در ننگرهار 154 پرونده و در کابل 134 پروندهی خشونت علیه زنان بررسی شده است.
این در حالیست که سالانه به طور اوسط حدود پنج هزار پرونده خشونت علیه زنان در آدرسهای وزارت امور زنان، کمیسیون مستقل حقوق بشر، نهادهای امنیتی و نهادهای عدلی و قضایی به ثبت میرسد.
اما کمیسیون مستقل حقوق بشر و وزارت امور زنان به صورت مکرر از عدم رسیدگی به پروندههای خشونت علیه زنان و فرهنگ معافیت از مجازات در قبال خشونت با زنان، شکایت کردهاند.
نهادهای عدلی و قضایی(دادستانیها و دادگاهها) بارها گفتهاند که پولیس در دستگیری مجرمین و عاملان خشونت با زنان، کمکاری میکند.
با این حال، دادستانی کل کشور اطمینان میدهد که این نهاد «به عنوان کلیدیترین نهاد مجری قانون تعهد دارد تا از قربانیان قضایای خشونت حمایت نموده، پروسه بررسی قضایای مرتبط به خشونت علیه زنان را با جدیت و قاطعیت تمام بررسی کند.»