وزیر خارجه استرالیا در گفتگو با محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه کشور گفته که کشتار و شکنجه زنان و دختران توسط طالبان نگران کننده است.
وزارت امور خارجه امروز(پنجشنبه، 7 اسد 1400 خورشیدی) با نشر خبرنامهای گفته است که ماریس پین، وزیر خارجه استرالیا در گفتگوی تلفنی با آقای اتمر از کشتار و شکنجه غیرنظامیان به ویژه زنان و دختران توسط طالبان ابراز نگرانی کرده است.
وزارت امور خارجه نوشته است که «محمد حنیف اتمر، وزیر امورخارجهٔ جمهوری اسلامی افغانستان، امروز با همتای آسترالیاییاش، خانم ماریس پین، روی وضعیت جاری در افغانستان، روابط دیپلوماتیک، ادامهٔ کمکهای بشردوستانه و چشمانداز صلح در افغانستان گفتگو کرد.»
براساس خبرنامه وزارت امور خارجه، «خانم پین در مورد ادامه خشونتها، کشتار و شکنجه غیر نظامیان، به خصوص شکنجهی زنان و دختران، از سوی طالبان شدیداً ابراز نگرانی کرد.»
این درحالیست که در مناطق درگیر جنگ و ولسوالیهایی که در دو ماه اخیر تحت تصرف طالبان درآمدهاند، از بدرفتاری طالبان با زنان و وضع محدودیت بر زنان گزارش شده است. باشندگان ولایتهای تخار، بدخشان، کندز، جوزجان، غزنی و قندهار گفتهاند که طالبان پس از تسلط بر قریهجات و مراکز ولسوالیها بر رفتوآمد و پوشش زنان قیودات وضع میکنند. بیجاشدگان جنگ در شمال کشور از آزار و اذیت زنان توسط جنگجویان گروه طالبان نیز شکایت کردهاند.
یوناما یا دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان به تازگی گزارش داده است که تلفات افراد ملکی با 47 درصد افزایش رکورد سالهای گذشته را شکسته است. براساس این گزارش یوناما حدود نیمی از قربانیان ملکی جنگ در افغانستان را زنان و کودکان تشکیل میدهند. یوناما همچنان گفته است که طالبان عامل اصلی کشتار افراد ملکی به ویژه زنان و کودکان در افغانستان هستند.
خانم پین گفته است که آسترالیا قویاً حامی صلح عادلانه، مستمر و آبرومندانه در افغانستان بوده و روی اهمیت مذاکرات صلح برای افغانستان تأکید میکند.
وزیر خارجه استرالیا از طالبان خواسته است تا برای دسترسی به صلح به تعهدات خود پابند باشند.
خبرنامه افزوده است که در این گفتگو، وزیران خارجهی افغانستان و استرالیا توافق نمودند تا روی اقدامات عملی، از جمله احیای حضور دایمی دیپلماتیک در کابل، پیگیری قضایا و جرایم جنگی تعدادی از نیروهای ویژهٔ آسترالیایی در افغانستان، تجدید توافقنامهٔ مشارکت دوجانبه و همچنین امضای تفاهمنامهٔ مساعدتهای توسعهیی برای سالهای ۲۰۲۱ الی ۲۰۲۴ میلادی باهم کار کنند.