نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

تیرباران، بردگی جنسی و افزایش بی‌سابقه تلفات زنان

حسین احمدی توسط حسین احمدی
16 اسد 1400
0
0
اشتراک‌گذاری‌ها
77
بازدید‌
Share on FacebookShare on Twitter

دختری بخاطر لباسش تیرباران شد

مسئولان محلی ولایت بلخ می‌گویند که گروه طالبان یک دختر جوان را بخاطر نوعیت لباسش در این ولایت تیرباران کرده‌‍اند.

عادل شاه عادل، سخنگوی پولیس بلخ به رسانه‌ها گفته است که روز سه‌شنبه، ۱۲ اسد ۱۴۰۰ خورشیدی جنگجویان گروه طالبان در ولسوالی بلخ این ولایت یک دختر جوان را بخاطر نداشتن چادری برقع با ضرب گلوله کشته‌اند.

آقای عادل گفته است که این حادثه در روستای سمرقندیان ولسوالی بلخ رخ داده است. به گفته سخنگوی پولیس بلخ، قربانی این رویداد دختر ۲۱ ساله‌ای به نام نازنین است.

«نازنین هنگام سوار شدن در موتر که می‌خواست به مرکز ولسوالی بلخ برود، از سوی فردی به نام قاری لاله از جنگجویان گروه طالبان پایین می‌شود. سپس نازنین را بخاطر اینکه چرا چادری برقع ندارد، گلوله باران می‌کنند.»

در رویداد مشابه یک زن دیگر در بادغیس از سوی جنگجویان طالبان تیرباران شد و روز چهارشنبه، هفته گذشته یک زن دیگر که به گفته مسئولان محلی از منسوبان پولیس در ولسوالی بگرام ولایت پروان بوده‌، نیز توسط طالبان با ضرب گلوله کشته شد.

زنان به طالبان: از زنان به عنوان برده‌ی جنسی استفاده نکنید

فعالان حقوق زن از طالبان خواسته‌اند که از زنان به عنوان غنیمت جنگی و برده‌ی جنسی استفاده نکنند.

شماری از زنان فعال در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با نشر یک اعلامیه‌ مشترک از گروه طالبان خواسته‌اند که از زنان به عنوان برده‌ی جنسی استفاده نکند.

این بانوان روز پنج‌شنبه، ۷ اسد ۱۴۰۰ خورشیدی در یک نشست خبری در کابل اعلام کردند که طالبان باید از مجبورکردن زنان به ازدواج اجباری و استفاده‌ی آنان به‌عنوان غنیمت جنگی خودداری کنند.

در اعلامیه مشترک این بانوان آمده است که طرف‌های درگیر در جنگ افغانستان باید هرچه زودتر آتش‌بس فوری، دایمی و بدون قید و شرط را بپذیرند و طالبان نیز به کشتار افراد ملکی و ترورهای هدفمند خاتمه دهند.

این فعالان حقوق زن از سازمان ملل متحد، نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و عفو بین‌الملل خواسته‌اند که از وضعیت ناگوار جنگ در افغانستان نظارت جدی کنند.

این در حالیست که زنان عضو شورای عالی مصالحه ملی نیز هفته گذشته در دیدار با نماینده یوناما بر ضرورت حمایت ویژه سازمان ملل از زنان افغانستان تاکید کرده بودند و وزیر خارجه استرالیا در گفتگو با وزیر خارجه افغانستان نیز گفته بود: «کشتار و شکنجه زنان و دختران توسط طالبان نگران کننده است.»

همچنین، سفارت امریکا اعلام کرده است: گزارش‌هایی وجود دارد که  طالبان به نیروهای دفاعی افغان وعده می‌دهند که بعد از تسلیم شدن به آنها آسیب نمی‌رسانند؛ در حالیکه این نیروها شب هنگام مفقود می‌شوند و بیوه‌های آن‌ها به نکاح اجباری با جنگجویان طالب وادار می‌شوند. در صورت موثق بودن این گزارش‌ها، چنین اعمال به عنوان جرایم جنگی تلقی شده می‌تواند. طبق قوانین بین‌المللی،  هر نوع بدرفتاری و کشتن اسیران جنگی جرم پنداشته می‌شود.

تلفات ملکی زنان ۶۹ درصد افزایش یافته است

کمیسیون مستقل حقوق بشر می‌گوید تلفات ملکی زنان در کشور طی شش ماه نخست سال ۲۰۲۱ نسبت به زمان مشابه در سال گذشته میلادی ۶۹ درصد افزایش یافته است.

نعیم نظری، معاون کمیسیون مستقل حقوق بشر روز یکشنبه، ۱۰ اسد ۱۴۰۰ خورشیدی با نشر گزارشی از وضعیت جنگ و تلفات ملکی در شش ماه نخست سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که از اول جنوری تا آخر ماه جون سال جاری میلادی، ۵۳۲۱ فرد ملکی به شمول ۵۰۴ زن کشته و زخمی شده‌اند.

او افزود که تلفات افراد ملکی در شش ماه نخست ۲۰۲۱، نظر ‌به شش ماه اول سال ۲۰۲۰ میلادی، در‌ مجموع ۸۰  درصد افزایش یافته است. معاون کمیسیون حقوق بشر گفت در شش ماه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی، رقم تلفات ملکی زنان‌ جمعاً به ۵۰۴ تن می‌رسد، که ۱۵۴ تن کشته و ۳۵۰ تن زخمی را دربر می‌گیرد.

به گفته‌ی او، در شش ماه اول سال ۲۰۲۰ میلادی، تلفات ملکیِ زنان به ۲۹۷ تن می‌رسید، که شامل ۱۲۶ کشته و ۱۷۱ تن زخمی بود. براساس این آمار، تلفات ملکی زنان‌ ۶۹ درصد افزایش یافته است.

کلمات کلیدی: رویدادهای زنان

مطالب مرتبط

زنان در هفته‌ای که گذشت

زنان در هفته‌ای که گذشت

27 سرطان 1400
دادخواهی زنان افغانستان و منطقه برای توقف کشتار و تأمین صلح در کشور

دادخواهی زنان افغانستان و منطقه برای توقف کشتار و تأمین صلح در کشور

21 سرطان 1400
زنان در هفته‌ای که گذشت – هفته اول سرطان 1400 خورشیدی

زنان در هفته‌ای که گذشت – هفته اول سرطان 1400 خورشیدی

6 سرطان 1400

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00