سرپرست وزارت دولت در امور صلح میگوید جنگجویان گروه طالبان در کنار دیگر جنایات ضد بشری که انجام میدهند، اکنون میخواهند زنان را به جهادالنکاح ببرند.
وزارت دولت در امور صلح روز گذشته(سهشنبه، 20 اسد 1400 خورشیدی) یک گفتمانی برای بیان دیدگاه زنان نسبت به صلح برگزار کرده بود که در این برنامه مدافعان حقوق زن از 34 ولایت کشور به شکل حضوری و آنلاین شرکت کرده بودند.
همهی اشتراک کنندگان بر یک مسأله تأکید داشتند؛ اینکه «وضعیت جنگ در افغانستان نگران کننده است، برای رسیدگی به این وضعیت باید سازمان ملل متحد و نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر مداخله کنند.»
این روزها که جنگ در تمامی زونهای کشور شدت گرفته و پیشرویهای گروه طالبان هر روز بر تعداد قربانیان جنگ و آوارگان داخلی میافزاید تهدیدهای وحشتناکی امنیت زنان در مناطق جنگی را تهدید میکند.
وزارت دولت در امور صلح با نشر گزارشی از این برنامه نوشته است که دکتور عالمه، سرپرست وزارت دولت در امور صلح در این برنامه گفت: با آنکه زنان طی بیست سال اخیر برای ایجاد تغییر و پیشرفت تلاش نمودند اما از سوی گروههای متخاصم، سرکوب شدند و اکنون وضعیت دشوار و نگرانیها از سرنوشت زنان در وضعیت جنگی و مناطق تحت کنترل طالبان بیشتر شده است.
او افزود که «به اساس شواهد و اسناد نشرشده از سوی رسانهها، طالبان در کنار سایر جنایات ضد بشری، میخواهند زنان را قربانی جهادالنکاح نمایند.»
در همین حال، انارکلی هنریار، عضو مجلس سنا گفت: اکنون نیاز است تا جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری در این وضعیت بیتفاوت باقی نمانند.

جنگ در شمال شدت گرفته اما ولایت فاریاب هنوز در دست دولت است با آنهم زرمینه زارع، عضو گروه مشورتی صدای واحد زنان در سیاستگذاری صلح از ولایت فاریاب گزارش داد که «زنان در این ولایت از خانههای خود بیجا شده، به وظایف رسمی و دفاتر نمیتوانند بروند، مکتبهای دخترانه بسته شده و هیچ زنی حق ندارد بدون محرم از خانه بیرون شود.»
کویتا صدیقی که از ولایت نیمروز از طریق ویدیو کنفرانس به این گفتمان پیوسته بود در مورد وضعیت زنان پس از تصرف این ولایت به دست طالبان ابراز نگرانی کرد و گفت که «محدودیتهای زیادی وضع شده است.»
فروزان دانش، معاون اجتماعی ولایت تخار از اوضاع نامناسب زنان و محاصرهی اقتصادی این ولایت هشدار داده گفت که طالبان در این ولایت مرتکب جنایات جنگی شدهاند.
همه اشتراک کنندگان در این برنامه نسبت به وضعیت زنان در مناطق درگیر جنگ ابراز نگرانی کرده خواستار مداخلهی سازمان ملل متحد شدند.
این درحالیست که طی دو ماه اخیر با شدت گرفتن جنگ و خشونتها از سوی طالبان و سقوط دهها ولسوالی و نه ولایت در این اواخر، کمیسیون حقوق بشر افغانستان گزارشهایی مبنی بر کشتار عمدی افراد ملکی و آواره کردن غیرنظامیان توسط جنگجویان گروه طالبان را مستندسازی کرده است که وضع محدودیت بر زنان نیز شامل آن است.
اما تجاوز جنسی جنگجویان طالبان بر زنان و تلاش آنان برای بردن زنان به جهادالنکاح، گزارشهای غیررسمی است که در رسانههای اجتماعی بیشتر به آن دامن زده میشود.
برای اولین بار است که یک مقام حکومتی در حد سرپرست یک وزارت دولت نسبت به جهادالنکاح در کشور هشدار میدهد.
