نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان به جامعه جهانی و طالبان: «گرسنگی شوخی نیست!»

  • حسین احمدی
  • 25 قوس 1400

جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان متشکل از اعضای جنبش‌های پیشین و شماری از چهره‌های جدید بانوان در کابل امروز(پنج‌شنبه، 25 قوس 1400 خورشیدی) علیه طالبان راهپیمایی کرد و حذف زنان از عرصه‌های اجتماعی و سیاسی را از عوامل بحران جاری در کشور خوانده مردم را به شکستن سکوت در برابر طالبان دعوت کرد.

درحالی که سازمان ملل متحد و شماری از نهادهای حقوق بشری مکررا از وقوع بحران بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و فقر فراگیر در این کشور را عامل سقوط بیش از 85 درصد مردم به زیر خطر فقر اخطار داده‌اند، زنان با شعارهای «نان، کار، آزادی»؛ «برابری جنسیتی» و «مشارکت سیاسی زنان» به خیابان‌های اعتراض آمده و خطاب به جامعه جهانی و گروه طالبان تأکید دارند که «گرسنگی شوخی نیست!» در حالی که «یک ملت از گرسنگی می‌میرد، تمام دنیا تماشا می‌کند.»

جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان همچنین «به رسمیت نشناختن گروه طالبان از سوی جامعه جهانی، تأمین حقوق اساسی و حقوق مدنی-سیاسی زنان و مدیریت بحران فقر و بیکاری» را به عنوان خواست‌های اساسی زنان مطرح کردند.

خلاف آنچه پیش از این در گردهمایی‌های مدنی زنان رخ می‌داد؛ جنگجویان گروه طالبان برای متفرق کردن راهپیمایی امروزی جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان از شلاق و شلیک گلوله استفاده نکردند.
خلاف آنچه پیش از این در گردهمایی‌های مدنی زنان رخ می‌داد؛ جنگجویان گروه طالبان برای متفرق کردن راهپیمایی امروزی جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان از شلاق و شلیک گلوله استفاده نکردند.

جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان، با صدور قطع‌نامه‌ای گفته است طالبان به عنوان عامل بحران باید سریعاً اقدام کند: «فقر، بیکاری، هزینه‌های بلند و غیر قابل دسترس مواد اولیه غذایی جمعیت کشور را در پرتگاه نابودی و بدترین نوع فاجعه‌ی انسانی کشانیده است. مردم نان و خوراک و ابتدایی‌ترین امکانات پیشبرد زندگی‌شان را از دست داده‌اند. در این مقطع حساس و دشوار، مدعیان حاکمیت باید مسئولانه برای این مردمی که با مرگ و مصیبت دست به گریبان اند، اقدام کنند.»

این جنبش اعتراضی زنان حکومت طالبان را نامشروع خوانده و از جامعه جهانی خواسته‌ است که در روند کمک‌رسانی باید «مستقلانه» در خط حمایت از مردم افغانستان قرار بگیرند زیرا «افغانستان دچار بحران مشروعیت شده و نظام، دولت، قانون و حکومت [طالبان] مشروعیت ندارند.»

جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان حذف زنان توسط طالبان را از عوامل بحران در کشور خوانده بر رعایت حقوق اساسی و حقوق مدنی-سیاسی زنان تأکید کرده است: «محرومیت زنان از کار، نان‌آوری، تعلیم، تحصیل و دیگر امور اجتماعی-سیاسی یکی از دلایل این بحران است. باید تنوع و حضور شهروندان در چارچوب مشارکت سیاسی و اجتماعی به رسمیت شناخته شود و مدعیان زمامداری(طالبان) به آن تن در دهند.»

همچنین زنان معترض تداوم بحران ناشی از روی کار آمدن گروه طالبان در قدرت را زمینه‌ساز خلق فاجعه بشری در افغانستان دانسته و شهروندان را به شکستن سکوت در برابر طالبان، دعوت کرده است تا این گروه وادار به برآوردن خواست‌های زنان شوند: «تداوم این اوضاع به خلق فاجعه بیشتر می‌انجامد. خواست ما از همه‌ی نیروها، اقشار و گروه‌ها این است که در پیوند به این اوضاع خاموشی اختیار نکنند. باید اقدام کنیم و عوامل فراهم‌کننده‌ی این فاجعه را وادار به تن دادن به خواست‌های انسانی مان نماییم.»

جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان از جامعه جهانی خواسته است که «سکوت»شان را در برابر رفتارهای طالبان با مردم افغانستان بشکند تا «بیشتر از ۳۵ میلیون انسان به کام نابودی، انزوا، فروپاشی کامل و متروکه شدن فرو نرود.»

جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان به جامعه جهانی و طالبان: «گرسنگی شوخی نیست!»
یکی از معترضان به نیمرخ گفت «جنبش‌های اعتراضی زنان در افغانستان تنها برای حقوق زنان نه، بلکه تمامی ناکامی‌ها و بدرفتاری‌های طالبان را محکوم کرده و علیه این گروه مبارزه می‌کنند.»

این درحالیست که پس از روی کار آمدن گروه طالبان، زنان به عنوان تنها نیروهای مقاومت  جهت مبارزه مدنی علیه گروه طالبان در خیابان‌های کابل و شماری دیگر از ولایت‌های کشور باقی مانده‌اند. ارچند گروه طالبان همواره حرکت‌های اعتراضی زنان را به شلاق و گلوله متفرق کرده، خبرنگارانی که اعتراضات زنان را پوشش می‌دهند بازداشت و شکنجه کرده و بارها کنفرانس‌ مطبوعاتی بانوان را با تهدید و ارعاب لغو کرده، اما طی چهار ماه گذشته هر هفته دست‌کم یکی از جنبش‌های خودجوش زنان برنامه‌های اعتراضی و دادخواهی شان را اجرا کرده‌اند.

همچنان بخوانید

زنان معترض به قید ضمانت از بند طالبان رها شدند

زنان معترض به قید ضمانت از بند طالبان رها شدند

8 حمل 1402
رقیه ساعی

رقیه ساعی به قید ضمانت از بند طالبان رها شد

7 حمل 1402

این جنبش‌های اعتراضی زنان همواره ضمن انتقاد از سکوت جامعه جهانی در قبال بحران‌های جاری در افغانستان، از شهروندان افغانستان دعوت کرده‌اند که برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع معیشتی شان و کاهش محدودیت‌های طالبان از سر زنان، سکوت شان را بشکنند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبانجنبش خودجوش زنان معترض افغانستان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
گزارش

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

9 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
فاطمه نیوشا - مهاجرت
هزار و یک شب

رویای معلمی و کابوس آوارگی

8 حمل 1402

پس از مدتی امتحان آزاد دادم و در بست معلمی کامیاب شدم. شغل معلمی یکی از آرزوهای دایمی‌ام بود. قبلا هر وقتی که معلم داخل صنف ما می‌آمد و تدریس می‌کرد، با خود می‌گفتم ایکاش روزی برسد...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00